2024-04-19

11 thoughts on “Катуница – Бургас – София (видео)

  1. Имаш само една грешка:
    Не са Двадесет и две години политиците ни правят на маймуни с лъжи и фалшиви обещания,

  2. Към Иван Кехлибарев:

    Това което стана в Катуница е показателно: едно отгледано, образовано и добре възпитано момче беше подло убито без да е направило някому нещо лошо! Но и повечето от другите младежи биват притискани и угнетявани по всякакви начини, а те виждат, че така се отнасят и с родителите им!!

    Двадесет и две години политиците ни правят на маймуни с лъжи и фалшиви обещания, а в живота не може човек да си изкарва прехраната, ако не лъже, мами и погазва законите в интерес на шефа си. Или ще го карат да работи без трудов договор, или няма да му изплащат мизерната заплата с месеци, или ще го измамят „трудови агенции“ с обещание да го уредят на работа в чужбина, или ще сече незаконно гората, защото това е организираната далавера, която в момента е изгодна някому, или ще му крадат колата и ще му искат откуп за нея, или, ако е шоумен, ще му обират през две години апартамента, или ще му вземат продукцията и животните, резултат от тежкия селскостопански труд, та за да се защити, ще трябва да напълни със сачми задника на някой тършуващ през нощта по полето ром, или ще е принуден да храни „бездомни“ кучета, та да продава кожите им на съответния търговец …

    Как да гледа в бъдещето един млад човек, като не вижда един законен начин да осигурява семейството си, а незаконните са винаги временни и несигурни!!

    Сигурен е само „бизнесът“ на организаторите на организираната престъпност!!!

  3. Трябва да бъдат подведени под съдебна отговорност за разпалване на етническа омраза медиите, които постоянно назоваваха Кирил Рашков ромски лидер, цигански цар и „Цар Киро“!!!

    Кирил Рашков не е ромски лидер, а мафиотски бос! Удобно му е да се представя като цигански лидер за да нагнетява и използва етническото противопоставяне!!

    Особено гадно е когато в медиите прикачваха титлата „царица“ към името на жена му, която е проста, неграмотна клептоманка. Но явно Рашков здраво ги е „строил“ – никой не си позволява дори и сега да спомене името на жена му без „титлата““царица“.

    Кирил Рашков е мафиот като по учебник!!!

    На кого му е нужно да бъде величан като цигански цар, за какъвто и съплеменниците му не го признават?!! Възможно ли е журналистите ни да правят тази обидна за нацията пиар кампания заради тридесетте сребърника?!!

  4. Спомени на Николай Колев за Цар Киро

    През 1986 година ме вкараха в старозагорския затвор. След като лежах в „тежкия салон” ме вкараха в 4-ти отряд, където лежат хора без окончателна присъда. Още първите дни до мен се приближи един циганин с лъскаво теме и ме заговори. Представи ми се като Кирил Рашков. Колегите му казваха с насмешка „цар Киро”.Оплака ми се, че не му позволяват свиждане и колети. Разказа ми за кокво е вкаран в затвора. За създаване на група за контрабанда на злато, сребро и платина. От колегите разбрах, че има намесено и оръжие, както и поръчка на убийство. Според тогавашното законодателство максималната присъда беше 20 години и аз му казах, че не му мърда двайсетака. Той се ухили и ми каза, че е успял да подкупи следователя си и делото е дадено на Митко Паричката, както казваха на съдията Димитър Попов. Рушветът му излязъл над 50 хил тогавашни лева. Каза, че ще му дадат 15 години, от които ще лежи 6-7, жена му ще се размине с условна присъда, а децата му няма да бъдат съдени, въпреки участието си в групата. Засмях се, но след две седмици дойде решението на съда бях потресен, че всичко съвпада с думите му. После направиха два нови политически отряда заради многото турци и мен ме преместиха в един от тях-10 отряд. Така се разминахме с него.
    Съдбата ни срещна отново през март 1989 г. Мен по етапен ред ме караха в Бобов дол. В Пловдив, в етапното на гарата чаках да се сменят конвойните и изведнъж гледам в конвойното Киро циганина. Пак ме попита какво съм направил и му отговорих, че съм направил първия независим профсъюз „Подкрепа”. Той веднага поиска да се запише в него. Отговорих му, че няма да стане, защото първо трябва да запише висше образование. Профсъюзът е за интелигенцията.
    След преврата обиколих затворите, правих срещи с депутати, чужди дипломати, президента, министърът на правосъдието, шефа на затворите и Главния прокурор. Направих списък на всички затворници, които са вкарани по политически присъди, независимо, че някои от тях формално бяха осъдени по криминални текстове.Така през периода 1990-1 години те бяха пуснати чрез персонална амнистия.
    Бях на квартира до пазара „Димитър Петков”. Една сутрин се звъни на вратата. Отварям и виждам някакво момче на 25-6 години, мургаво и с чанта. Представи ми се като син на Киро и аз го поканих. Той директно започна, че идвал, за да освободя баща му от затвора. Научил, че съм изкарал много затворници и дошъл при мен да освободя и баща му. Отвори чантата и заизважда пачки с банкноти. Побеснях. Хванах парите и ги изхвърлих на стълбището, изхвърлих и него. Той ме изгледа и каза, че щом аз не ги искам-друг ще ги вземе.
    След три месеца Киро излезе от затвора.
    Указът беше подписан от Желю Желев.

  5. „Цар Киро пак измами всички и много майсторски подмени шофьора, който смаза Ангел, с друг човек в Турция“, каза вчера от болничната стая в Университетска болница “Св. Георги” Петър Георгиев от Катуница, пише „24 часа“.
    Той е един от 5-имата пострадали в нощта, когато загина 19-годишният Ангел Петров. Според лекари неговото състояние е най-тежко – има луксация на тазобедрена става. Поставена му е екстензия и ще лежи в клиниката по ортопедия 20-ина дни.

    Петима приятели от селото, дошли на свиждане, са категорични, че заловеният 55-годишен Симеон Йосифов е различен от убиеца. “Иначе защо да ходи до Турция, а после да се връща, за да влезе в затвора”, обяснява Петър.

    Логиката е ясна: Киро го е пратил там, върнал е друго лице, което не знае нищо и няма как да го издъни при полицейските разпити.

    За Петър и приятелите му убийството на Ангел е добре планирано. Ето и доказателството: 3 дни преди инцидента Рашков е застраховал имотите си, поизпразнил е къщите от ценни неща, затова оставиха протестиращите да вилнеят и да палят необезпокоявано, разсъждават младежите.

    Blitz.bg

  6. Всичко ми прилича на един стар сценарий през август 1990 година, подготвени младежи необезпокоявани от полицията подпалиха ПАРТИЙНИЯ ДОВ В СОФИЯ. Изгоряха документи, архиви, заметени бяха следи.И това стана пред очите на многохилядното множество и кордоните от полицаи.Сега попрез деня само разби прозорците и опожари колите, но дойдоха младежи от Пловдив и започна погрома.Съжалявам за момчетата, Бог да ги прости. Хората от Катуница наистина дълго са страдали от тази шайка свързана с всички правителства.В къщата са били архивите на кого колко е дал Киро, на кого са платили за изборите, как се е транспортирал хероина…Всичко е унищожено.Затова Б.Б. толкова спокойно гледа халтурите на Комиците в Бургас и не отиде в окото на бурята в Катуница.Питам се, кой все пак го извърши? И кой заповяда да се пали? Кой стои зад този сценарий?

  7. Вълненията в Катуница започнаха като бунт срещу един олигарх – т. нар. Цар Киро, прераснаха в етнически сблъсък и от тях се носи гнил политически дъх. Едно е ясно – във всички случаи, когато политиците и властите бездействат, губим ние с вас.

  8. С Кирил Рашков, известен като цар Киро, разговаря ЕЛИЦА КАНДЕВА /24 часа/:

    Неделя 25.09.2011

    – Г-н Рашкав, какво се случва в Катуница и защо се стигна до убийство?

    – Когато имаме смъртен случай от небрежност, защо го изкарвате убийство? Цялата работа е, че тия хора са от една листа за изборите, а ние сме от друга. Идват при нас да питат и да натискат за гласове. Нападат нашите хора, те тръгват да бягат и в паниката смазват това момче. Сега твърдят, че сме го били убили.

    – Ако е случаен инцидент, защо цялото село тръгна срещу вас да ви гори къщите?

    – Това не е срещу мен, а срещу етноса в тая държава.

    – Хората от Катуница обаче казват, че нямат нищо против етноса ви, но са против постоянния тормоз, на който са подложени от вас, синовете и внуците ви.

    – Обратното е. Има много оплаквания от наша страна. Бившата кметица София Христева ги прави тия неща. Тя е в дъното на тия работи, нейният син Веселин Христев и няколко човека около тях. Два мандата ние я поддържахме за кмет с пари и с гласове.

    Като поискахме вече нови хора – по-съвременни, по-културни, почнаха да ни тормозят.

    – Колко пари сте похарчили в нейна подкрепа и с какво почна да ви тормози?

    – Десетки хиляди съм дал. Като се обърнаха нещата, тръгна срещу мен. Дава ми разрешение да строя – после праща хора да спрат обекта. Аз се обърнах към ГЕРБ и сега много ги е яд. Обаче тая жена, като е кметица, те държат селото. Десетки пъти ни нападаха къщата.

    – Кой и как?

    – Нападат ни посред нощ, горят ни оградите. От 6 години е това.

    – Те казват обратното – че вие сте господари на селото.

    – Кой, как, къде? С никой лошо нямаме – нито аз, нито децата ми, нито внуците. 50 години живеем в това село. От 1960-а баща ми се е изселил тука и нямаше такива чудеса. През 1999-а си направих партия „Свободна България“. Пак нямаше проблеми. Дадоха ни разрешение да строим. После – не сме били направили не знам какво си и дойдоха да бутат.

    Бил съм заграбил терен край вилата да си правя парк с животни. Аз питам, ако е било така, защо толкоз години ме оставиха да го правя и чак после се сетиха да го разтурват?

    – Сега как ще участвате на изборите?

    – Моят син Ангел е №1 в листата на Национално движение „Единство“. Ще подкрепим ГЕРБ. Говорихме. Няма да кажа с кого, какво, що. Те са направили сондажи, разбрали накъде сме се ориентирали и ето отговора им.

    – Твърдите, че политика е в дъното на всичко?

    – Не мога да обвиня никого. Има съд, мадам. Той да каже кой е виновен. Ако сме ние, да ни осъдят. Има правила. Обаче защо пускат тия хора да идват да ми трошат колите и къщите?

    – Ще ги съдите ли?

    – Кого да съдя, аз не знам кой е бил.

    – Има 21 арестувани за погромите.

    – Полицията и съдът да се разправят с тях. Държавата трябва да ги сложи на място, не е моя работа.

    – Смятате ли, че полицията изпусна положението?

    – Според мен те трябва да въведат извънредно положение в тази ситуация. Не може да оставят хората да вилнеят по улиците, да обръщат коли, да палят имоти. Полицията трябва да ги спре.

    – Страхувате ли се? Как ще живеете занапред в Катуница, след като заявихте, че няма да се изселите?

    – Аз тук съм си у дома. Ако те не искат да живеят с мен, да си вземат тяхната част. Или да си ходят при Сидеров, Расате и Цветелин Кънчев.

    Да си направят убежища и революционни комитети. Ако щат, да си играят на войводи и на турско робство.

    – Вие как ще отвърнете?

    – Аз няма да отвръщам със злина. Насилие срещу насилие няма да правя. Има си полиция, нека доказва кой е нападнал и кой е убивал.

    – Боите ли се за вашия живот?

    – Ако сте на моето място, какво ще ви е?

    – Къщите ви са изгорени. Къде ще живеете?

    – Това си е мой проблем. Има къде и как. Ако трябва, ще строя 5000 човека циганска войска да ме пази. Предлагат ми го това: „Дай да го направим!“ Обаче аз така не искам.

    – Кой ви го предлага – тия хора, които са тръгнали с бус от Столипиново да ви бранят ли?

    – Няма такива хора и никакви бусове не са идвали.

    – А защо се намесиха футболните агитки – те какво общо имат с вашите крамоли в селото?

    – Тях питайте. И също – защо го допусна държавата. Защо не ги спря да пристигнат в селото и да правят тия погроми? От паника стана всичко, никой от моите хора не е тръгнал да убива. Даже аз пръв се обадих в полицията. Казах им: „Тръгвайте, защото тука става война и ще се избием.“

    – Сега къде сте?

    – В къщата сме. Само разправят, че са ни извели. Носят ни ядене от някакви помощи, лимонадка и кока-кола. Около 20 човека сме тука – цялото семейство е около мен. Прибрал съм ги на сигурно. А който пакости отвън, ще отговаря пред закона.

    – Ще искате ли охрана, как ще излезете утре на улицата?

    – Няма да искам охрана. Който ме нападне, ще му отрежа главата. Ще се защитавам с каквото мога. Със зъби, ако трябва. Аз гардове не искам, искам да си продължа нормалния живот. Нямам намерение да правя конфликти. Ние сме миролюбив народ. Обаче ще продължават да ни мачкат. Гледате какво става – голямата риба яде малката.

    – Вие сте Цар Киро, вие сте голямата риба!

    – Защо не гледате богатите? Имаше при мен чираци, които станаха милионери. Питайте Димитър Здравков откъде изкара неговите къщи и имоти. Видяха у циганина малко и тръгнаха да му горят къщите. Сега ги е хванало страх, че ще тръгнем да отвръщаме. Обаче ние да не сме простаци като тях?! Защо не влизаме в Шенген? Защото продължава тая диващина и балканщина. Докога? И какво съм виновен аз, та да ме чакат с кучета и железа по улиците?

    Сега най-важното ми е да запазя семейството.

    – Загубихте син, другият беше по затворите, снаха ви се самоуби, вие не бяхте добре със сърцето, жена ви Костадинка беше дълго време по болниците? Как ви се отразяват последните събития?

    – Не съм добре със здравето. Но тука има лекар, грижи се за нас.

    ВИЗИТКА

    Роден на 24 май 1942 г. в пловдивския кв. Столипиново.

    През 1984 г. е арестуван за притежание на злато и валута, от дома му са иззети над 2 млн. лева, изпратен е в лагер на остров Белене.

    Преди 1989 г. има 7 присъди, за които е осъден общо на 30 г. затвор.

    След 10 ноември 1989 г. регистрира първата си фирма за алкохол. Вдига завод край с. Катуница. През 1993 г. е арестуван за производство на фалшив алкохол. Излиза от ареста с гаранция от 10 000 долара.

    Основава партия “Свободна България”,чийто лидер става големият му син Ангел.

  9. Доказателство, че България се управлява от българомразеща шайка дегенерати, убийци и престъпна лумпенизирана измет са последните арести на патриоти извършвани в страната:

    Още до 10 часа сутринта днес, 127 от протестиращите в Катуница са арестувани!
    Поне 5 от патриотите вече са осъдени!

    Съдят българи за това, че не се оставят безропотно да ги да ги убият, да изнасилят дъщерите им, да смачкат децата им, да ги грабят, да ги ликвидират физически. Убийците и изродите по улиците, патриотите в затвора.
    „Умирайте, но мълчешком!“ – Това е посланието което ни отравя фашизоидната човеконенавистна хунта управляваща страната! Престъпниците и те самите могат да убиват безнаказано, българите обаче нямат право на съпротива.
    Лумпенизирани медийни проститутки като Миролюба Бенатова, Николай Бареков, някакво кюфте което водеше снощния репортаж на Нова ТВ, всички те истерясаха и с пяна на уста тия бесни кучета на мафията, наричат българите тълпа, пияници, лумпени. Българите са „престъпници“ за тези проядени от сифилиса журналисти на хунтата, само защото не искат да умрат мълчешком. Само защото искат да останат живи! За тази измет и господарите им палатите на един престъпник са в милиони пъти по важно от убитите български младежи.

    След медийното мълчание в националните телевизии от вчера, днес всичко продължи!

    Нито една телевизия не излъчи пряко събитията, като едва вчера след като във Фейсбук и няколко независими сайта изтече информация за случващото се кучките на властта се опитаха да излъчат няколко манипулирани в желана от тях посока репортажа. Днешните събития в Катуница и Пловдив също не бяха отразени и едва след като информация за ставащото отново се промъкна в мрежата няколко телевизии се опитаха да представят протестите на българите като политически, а не като борба за живот и оцеляване. Убитите български деца не значат нищо за тези изроди! За тях са важни палатите на Цар Киро и пачките които получават от мафия и политици за да ги рекламират!

    Според мразещия нацията си, издигнат от ДС и мафията велик везир на Цар Киро – Бойко Борисов „Полицията изпусна ситуацията в Катуница!“ – само защото подпалиха къщата на приятеля му и колега изрод Кирил Рашев.
    Вчера изтече в мрежата и следната информация:
    Бопаджии масово трият в Интернет всяка информация, че цар Киро е член на ГЕРБ. Официално удостоверение за членство в ГЕРБ получи известният ромски бос Кирил Рашков, по известен като Цар Киро. Монархът бил получил мястото си в Бойковата партия лично от нейния неформален лидер в централата й, в административната сграда на НДК – http://www.afera.bg
    Според медиите и властта – Ситуацията е под контрол когато умират български деца, но когато родители и техния прители опитват да се съпротивляват на геноцида, това е престъпление! Гавазите на хунтата арестуват партиоти, а съдилищата и ги съдят по бързата процедура.

    За 22 години над 2 000 000 са избитите, умрелите от стрес, мизерия или избягали от страната българи. Ликвидацията на нацията е вече в заключителна фаза и посланието е ясно – „Мрете безропотно!“ и е време е да решим, дали заедно с къщите на Цар Киро в република България, трябва да пламнат и къщите на политиците които стоят за него и изроди като него от 22 години. Време е да се запитаме, ще оставим ли да избият нас и децата ни? Ще се оставим ли да ни затварят, репресират и мачкат докато ни ликвидират преднамерено и с необяснима им към нас омраза един по един? Или ще се борим?

    Ще се оставим ли тихо да потънем в историята, без съпротива, без вопъл и стон, или ще грабнем оръжие, ще се браним с голи ръце ако се наложи, но ще завим ясно и силно „Няма да потънем безропотно в мрака!“

  10. Саморазправата до нищо хубаво не води.Цар Киро заслужава сурово наказание,но от съд.от една етническа война само ще загубим:вж.съдбата на Сърбия.Ако Великите сили подкрепят циганите за автономия като Косово,какво ще правим?Дали безотговорните „Фенове“ и разните „Гвардии“ ще воюват с НАТО?
    Трагедията е,че нашите жени не искат да раждат.Младите искат да водят охолен живот,духовността загива.Нека едрият бизнес направи фондация,която да подкрепя материално само БЪЛГАРСКИТЕ семейства,родили повече от две деца /етн.българчета/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *