2024-04-19

3 thoughts on “Голотата или забраненото естество на нещата

  1. Издигане на телесните форми в култ и заробващия стремеж към тяхното съвършенство е доказателство за материализация на съзнанието при възприемането на света. В мистичния свят на древна Гърция, когато познанието за света е било крайно идиалистично, красивото тяло е било като малка духовна утеха в среда в която са преобладавали безмислени кръвопролития и робски труд.Днес когато човечеството е натрупало толкова познание, макар и все така материализирано, че е напълно наясно какви ценности да развива, призивите за красиво тяло трябва да са конкретизирани за да не се отъждестяват с грубите мускулести тела на американските затворници. Днес на цивилизацията са и необходими най-вече морални мускули и красота, за да изчисти колкото се може по бързо задушаващият ни свръхтелесен и коруптивен боклук, който е на път да ни изличи като вид.Тялото е просто една обвивка на нашата истинска и многообразна същност. Достатъчно е да бъдем с нормални тела. Свръх теглото или пък крещящата мускулатура говорят за липса на разум и чисто биологично функциуниране.

  2. Човешкото същество не е еднопланово, а комплексно – симбиоза от същности, съществуващи на седем разлечни нива плюс телесната обвивка. Дисбаланс (пренебрегване)само на един елемент води до отдалечаване от съвършенството. Противопоставянето или подценяването на отделните нива под всякаква форма води до занижаване на критериите за съвършенство, което е форма на прикриване на собствената „импотентност“ за разбиране на съвършенството като само комплексно достижимо.

  3. Много често в изваяно и мускулесто тяло се крие уродлива и грубиянска душа и обратното,в непривлекателно физическо тяло се крие прекрасен човек.Култа към голото тяло е родил повече пороци,отколкото добродетели,така,че по-добре да предпазим тялото си с дрехи,отколкото да хабим време и енергия за борба с пороците.Единствено на истината не и трябват дрехи,но тя пък рядко се среща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *