2024-04-24

1 thought on “Няма по-добра хранилка от държавата. И ГЕРБ доказа това!

  1. Партийно-роднински назначения, източване, изкривяване на конкуренцията, размита отговорност.

    То и при класическия социализъм си беше същото. Защо добре изпитаната и доказала се формула да бъде променяна – нали конете не се сменят насред битката?

    Пък и битката не е за нещо друго, а за келепиреца на „своите“.

    Кой е по-свой от татко, синко, щерко, братко, чичо, лельо, стрино, вуйчо, свако, зетьо, снахо – няма значение, че нищо не разбира от „работата“ – нали държавната пара ще е в нашите джобове, защо да ни е грижа?!

    А за да има мир, ще се погрижим и за бандата (партията, т.е. мафията) – нали тя нас крепи, та и ние – нея.

    Как, драги ми народе, София стана един милион жители към великата дата 10.11.1989?

    Ами като новоназначеният доказал се като верноподаник провинциален партийно-стопански некадърник довеждаше цялото си домочадие, антуража си и целокупната рода на последния.

    Защо такива като мен – с над тридесетгодишна 4000 лв. вноска за жилище в Държавната спестовна каса (ДСК)- получихме вместо заем за жилище рекапитулация от 35 лв. и над 150,000 лихвоточки жилищноспестовен влог към 1999 г.?

    Ами защото партийните навляци от провинцията трябваше незабавно да получат онова, което в нормална социална държава би се полагало на коректни спестители като мен.

    (Помните ли за какво „съдиха“-не осъдиха партийния и държавен вожд Тодор Живков? За същото!).

    Прах в очите на и без това ослепялото от индоктринация и опростачване българско население (предизборно величаено като народ от вечните демагози)…

    Нито една партия не посмя да посегне през годините на тази порочна формула за управление на държавните фирми.

    Журналистическата Ария на клеветата (или Ария на тъпотата – в случаите на неумишлено деяние) неспирно се лее вече и от чучура на продадената за жълти стотинки на корумпирани западни компании „Софийска вода“:

    Каква „нито една партия“?

    Та „Тя“ винаги си е била и си е само Една Вездесъща, макар и с вариации в абревиатурата – БРП/к, БКП, БСП, сДС, ДСб, нДСв, ДпС, и т.н., и т.п.

    Няма нито един наказан за лошо управление,
    въпреки че през годините дружествата трайно затъват и разграбват – било с неизгодни сделки, било с нагласени поръчки, било просто от некадърност…

    Дори олигофрените не са толкова неадекватни, та да се самонараняват.

    Какво да кажем пък за нашенските плутократи, пред които далечният им праотец бай Ганю Балкански изглежда като мравка пред тези „посткомунистически“ Гъливеровци на грабежа?

    Гарван гарвану око не вади… камо ли пък да си вади собствените зрителни органи.

    Ваксинирани са от срам – както е думата, нямат нито срам, нито очи…

    Всеки министър вече си има суперсекретна банка „Кадри“, откъдето изскачат от странни по-странни персони, без квалификация за длъжността, която ще изпълняват, но пък достатъчно оправни, за да извлекат максимална полза от нея.

    А че как иначе?

    Министърът знае, че е временен гост на този пост; а като курдиса свои хора на безконтролната държавна ясла, ще има по нещо и за него след неизбежното оттегляне от кормилото (кърмилото) на властта.

    Подходът трябва да е съвсем различен – който работи качествено, трябва да бъде възнаграден подобаващо. Който се издъни, трябва да бъде наказан.

    Е, този подход наистина се прилага, но в т.нар. бели държави, където са проумели, че с шуробаджанащина не се отива по-далече от политическата и икономическата морга.

    Тук гордо внедряваме комунистическия слоган: „КОЛКОТО ПО-ТЪП, ТОЛКОВА ПО-ПОДХОДЯЩ!“

    Цитат:
    ”Благодарение на това, че останалите ръководители от т.нар. „Ленинска гвардия“ го смятат за посредствен човек, а следователно и лесно управляем, той успява да се наложи във властта, като отстранява последователно конкурентите си за поста Генерален секретар – първо Троцки, а впоследствие и останалите – Каменев, Зиновиев, Риков, Раковски, Томски, Бухарин и др.”

    Сещате се за кого става дума, нали? Това е лицето, олицетворявало комунизма като социална практика.

    Защо наследниците му да са по-различни от бащата на цялото прогресивно човечество…

    Тука, на територията България, ако не те праща Киро Компиро, министъро, или в краен случай партийнийо – има да чекаш даже за метач у кметството… па макар да си супер-хипер-мега-гига–тера-спец в АйТи технологиите.

    Като си толкова талантлив – тичай на изхода – „Терминал 2“ на Летище Враждебна (стига да имаш пари да си смениш паспортите – твоите, на жената и децата, както и да си платиш билетите до някоя страна, която е правова държава на „бели хора“).

    Тука е така…

    „…Грижата за партийната номенклатура все още надделява над волята за добро държавно управление.“

    Цитат:
    „Така, когато гладът тресе целия Съветски съюз, когато милиони съветски граждани умират от недостиг на елементарни храни, всеки партиен, държавен и стопански деец получава по специална разкладка (зависяща от заемания пост) такива екзотични лакомства, като: кафе, шоколад, захар, водка, цигари и пр.

    Умело прилагайки комбинираната политика на тоягата и моркова, този сатрап с библейско име царува над обширната си империя тридесет години – до деня, когато най-близкият му министър успява да го отрови.“

    Днешните български управници имат добри учители, от които искрено и лично, неприкрито публично се възхищават.

    При такива утвърдили се в световната историческа практика наставници не им остава нищо друго, освен да се докажат като прилежни ученици и достойни следовници на велики предци.

    И се доказаха – на гърба на българското население.

    Обаче горко на българския народ…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *