2024-04-19

1 thought on “Том Блентън: Ако не окажеш натиск, информацията остава поверителна – така работи всяка бюрокрация

  1. „90 процента от тайните на националната сигурност на САЩ не заслужават да бъдат тайни. Могат да заслужават да са защитени за кратко, за няколко месеца, за година. Но системата би ги държала в тайна завинаги, ако не ги притиснем със заявление за достъп, със съдебно дело, с процедура по декласифициране. Ако не го направим, системата ще продължи да държи информацията в тайна, защото така работи всяка бюрокрация. САЩ е може би една от най-отворените, най-некорумпираните бюрокрации.“

    Да, така е в САЩ.

    Независимо че, както личи от интервюто на Диана Банчева с Tомас Блентън – директор на „Архив Национална сигурност”, помещаващ се в библиотека „Гелмън” към Университета „Джордж Вашингтон” в столицата на САЩ – там сериозните усилия се увенчават с определени съществени резултати, разтърсващи из основи корумпираната част на американския политически елит.

    Не и в България.

    Тук един български юрист, правозащитник, политик, университетски преподаветел и изявен учен – проф.Янко Н. Янков-Вельовски води вече половинвековна неравна борба срещу комунистическата и уж демократичната днес (де факто посткомунистическа)следствено-прокурорско-съдебна бюрокрация в опит да защити своите, на семейството си и на България законни права и интереси.

    Досега – всуе.

    Изводът е отдавна известен:

    Въпреки всичките кусури на демокрацията и на американския капитализъм като социална система, в САЩ все пак човек може да се пребори за правата си, за правата на близките си и за тези на собствения си народ, понеже комунистическата Мафия все още не е успяла да се наложи тотално като ментор на държавната власт (колкото по-късно успее – толкова по-добре за американците и за целия свят).

    България далеч е изпреварила Щатите:

    българската Червена Мафия си има собствена държава –

    Република България!

    Qvo vadis?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *