2024-04-20

1 thought on “Станислав Димитров, бивш съдия от Конституционния съд: Липсата на лустрация имаше пагубни последствия за България

  1. Дали т.нар. „Конституционен съд“ е нещо повече от фактическа – неюридическа – институция?

    Редно ли е да му се придават стойности и качества, които той априори не би могъл да притежава?

    Не е ли „Конституционният съд“ само една поредна брънка от безконечната верига нелегитимности, водеща началото си от злокобната нощ на 8 с/у 9 септември 1944 г. и продължаваща до ден-днешен?

    „…От гледна точка на изискването за легитимност абсолютно всичко, което е било извършено и което е съществувало и съществува след ранните часове на 9 септември 1944 г., включително и основаният върху „Конституцията” от 1991 г. „Конституционен” „съд”,… са имали и имат единствено фактически, но не и легитимен, статус.

    …Това е така съвсем не поради един или неколко следващи един след друг отделни и изолирани един от друг фактически и нелегитимни актове; а е така като резултат от перманентно ескалираща нелегитимност, при която всеки нелегитимен акт е бил следван от друг акт, имащ още по-висока степен и още по-ясно изразена форма на нелегитимност.“ (Янко Н. Янков-Вельовски, ЛЕГИТИМНИТЕ ОСНОВИ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ, с.388)

    При тази ситуация е съвсем в реда на нещата в състава на т.нар. „Конституционен съд“ да преобладават „бившите“ партийни секретари на Българската комунистическа партия и агентите на Държавна сигурност, а за „цвят“ да добавят и по някой съблазнен от „високата чест“ да бъде част от мафиотската банда (като интервюирания например).

    Така прелъстените стават – без некои от тех дори да го осъзнават – част от мафиотската номенклатура, отговорна за геноцида над българското население.

    Техното съучастие е част от активните мероприятия, предназначени да придадат видимост на легитимност на мафиотската власт.

    Както личи от интервюто, подобни мисли не осеняват дори за миг главите на „магистратите“ от „Конституционния съд“.

    Те очевидно не изпитват тягостното чувство на прелъстената мома – може би защото все още не са изоставени от изнасилилата ги група (Мафията).

    Което предстои.

    Как ли ще изкрещи тогава приспаната им днес „магистратска“ съвест…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *