Home » Избрано

К. Паскалев: Абсурдно е да има повече от 30 кандидат – президенти

2011.07.16 Няма коментари
Spread the love

“Приключвам с политическата кариера”, казва още кметът на Благоевград

Няма да се кандидатирам и за кмет, приключвам с политическата си кариера. Ще се занимавам със себе си”, заяви кметът на Благоевград Костадин Паскалев пред БНТ. Той припомни, че няколко пъти е казвал, че няма да се кандидатира за президент. Не съм подписал декларация за съгласие, така, че няма да се кандидатирам, поясни той.

Трябваше да се води доста по-рано диалог в БСП и обществото, смъмри той колегите си. Според него е абсурдно да има 30-34 кандидати за президент. Ръководството на партията е трябвало да проведе разговор с вероятните кандидати, но с никой не е провеждан такъв разговор, уточни Паскалев. От друга страна е абсурдно да няма кандидати в една политическа партия.

Онова, което е необходимо в държавата, е да се знае профилът на кандидата за президент и смятам, че кандидатът трябва да бъде комуникативен и балансиран, заяви благоевградският кмет. Според него се търси противопоставяне, а не нещо, което обединява нацията. Всеки, който се опитва чрез противопоставяне да спечели, прави грешка, каза социалистът.

В момента управляващата партия няма идея кой ще бъде нейният кандидат. Има различни изказвания на Борисов, има политически лидери, които изглеждат много абсурдни кандидати като Волен Сидеров. Надявам се, че БСП ще намери този кандидат, който ще обедини нацията, заяви кметът. Но той не смята, че ще има тежко противопоставяне при избора на кандидат на БСП. Важна е диалогичността, отбеляза Паскалев.

Според него основният проблем е липсата на политика във всеки един политически субект. В последните години ние непрекъснато облъчваме хората с омраза. И се превърнахме в нация от мрънкачи. Трябва да се работи градивно. Лично аз не виждам плюсове в ГЕРБ, премина към песимизъм Паскалев. Какъв диалог има в ГЕРБ? Какви кандидати се издигат, попита кметът.

Какви башибозушки битки се водят там? Едното от нещата, за които съм критикувал Станишев, беше, че не каза ползите от управлението на Тройната коалиция – стабилност, реализацията на редица политики за гарантиране на живота и здравето на хората в неравностойно положение и други политики, същевременно не са казани и недостатъците, изброи Паскалев. Смятам, че тези 4 години, в които съм работил в Благоевград, са най-ползотворните за мен в много отношения, каза социалистът, като посочи направеното от него.

Източник: Vsekiden.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.