2024-03-29

7 thoughts on “БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ОЧИТЕ НА СТАР БЪЛГАРСКИ ЕМИГРАНТ И АКТИВИСТ В СЕВЕРНА АМЕРИКА

  1. Много благодаря на интревюирания и водещият интервюто! Не съм си представяла, че някъде по света има такъв богат архив с документи за истината на най-новата българска история, която е всеизвестно, че е най-грубо манипулирана. Ще се радвам, ако някой знае електронен адрес с качени документи в интернет. Предварително благодаря!

  2. Цитат от
    Истината за произхода на Симеон Сакс Кобург Гота
    http://clubs.dir.bg/

    Цар Фердинанд е потомък на странична линия на Сакс-Кобург-Гота. Дядо му принц Фердинанд се оженва за унгарската принцеса Мария-Антония Кохари през 1816 г. и създава католическата линия Сакс-Кобург-Кохари. Към нея принадлежат всички българската Сакскобургготска династия.

    Според една от версиите:

    Малцина знаят, че истинската фамилия на Симеон, която е носена до Фердинанд е Кобург-Кохари. Кохари (или Кохару) е богата фамилия на унгарски покатоличени евреи, които са купили благородническата си титла от австроунгарския двор. През 1816 г. дядото на Фердинанд се жени за богатата наследница Мария-Антоанета принцеса Фон Кохари (1797-1862), чиито баща е един от най-богатите хора в Европа и е свързан с клана Ротшилд във Виена.

    В свое интервю пред израелското списание „Фар“, Симеон Сакскобурготски изтъква своя произход. Същото той прави и пред наши сънародници-емигранти в Мадрид през 90-те години на миналия век. Затова не бива да се учудваме, че в плана за докарване на Симеон в България и безогледното му лансиране във властта се включиха хора като Уилям Монтгомъри, Яков Джераси, Линдел Грей, равин Хаим Асса, Емил Кало и др., както и масоните Гиньо Ганев, Георги Марков, Стоян Денчев, Любен Гоцев, Васил Гоцев, Илия Павлов, Стоян Ганев и др.

    Така започващите с „К“ и формално български имена на децата на Симеон получават двойно обоснование – те са възхвала на двете фамилии: Кобург и Кохари.

  3. (При това, вместо да им скръцне със зъби – което е правил нееднократно при далеч по-маловажни случаи – и да ги накара да прегласуват решението, министър-председателят Бойко Борисов просто си замълча; което го нарежда в една – може би Пета – колона барабар с неговите депутати и БСП, която преди изборите се беше заканил да забрани).

    Toчно така! Тежко ни…
    Поздрави!

  4. Похвална и достолепна е постъпката на д-р Иван Гаджев, посветил сили, време и лични средства, за да събере и подреди на едно място артефакти на повече от столетната история на българската емиграция.

    Малцина са способните така безкористно, по възрожденски да поднесат на народа си такъв стойностен подарък. За да го направиш, трябва да си широко скроен, мащабно мислещ и нехаещ за титли и звания.

    Бъдещите изследователи на тази важна брънка от българската история няма да бъдат принуждавани да прекосяват вече десет морета, за да стигнат до извора – той безкористно им е предоставен от човека, отдал себе си на идеята да събере, спаси и запази разпиляното наследство.

    Д-р Иван Гаджев показа с този уникален жест, че идеята стои по-високо от материята, че си заслужава да загърбиш спокойния, уютен, обезпечен западен начин на живот в името на нещо, което не се яде, не се пие, но се носи дълбоко в сърцето.

    Наистина – колцина са българите като него, които се осмелиха да се завърнат в колабиралото си Отечество, и при това не за да търсят някакви компенсации или привилегии, а за да му поднесат резултата от дългогодишните си усилия на ползу роду?

    Прави впечатление, че общо взето д-р Гаджев е успял да се ориентира в (нарочно) обърканата обстановка у нас и да забележи основните тенденции, ръководещи ежедневието на българина.

    Само човек, способен да съчувствува на изпадналите в беда – без самият той да е лично потърпевш – би могъл да се домогне до този кардинален извод, ръководен за днешната българска действителност:

    „Най-тежката клетва при социализма беше: „ДАТИ УМРАТ ВРЪЗКИТЕ!“ Очевидно е, че социализмът не само не си е отишъл, но дори е бетонирал позициите си по време на недозапочналия, и поради това недозавършил, ПРЕХОД ОТ ФЕОДАЛИЗЪМ КЪМ КАПИТАЛИЗЪМ.“

    Силно ме впечатли и обстоятелството, че д-р Гаджев е забелязал с безкомпромисен поглед онова, което управляващите – вкл. и днешните – се стараят да скрият зад фалшиво демонстрирано противопоставяне на БСП, озоваващи се в решителните моменти именно в лагера на Червената мафия.

    Онова, което навремето правеха хората на БББ („Български Бизнес Блок“ на „народния трибун“ Жорж Ганчев), днес напълно осъзнато го реанимират и депутатите, лично подбрани от ББ (премиера Бойко Борисов):

    „Българския народ и българската емиграция бяха шокирани, когато „ДЕСНИТЕ“, от ПП ГЕРБ, гласуваха против носенето на отговорност за престъпленията на комунистическия режим.

    Те гласуваха против внесения от Лъчезар Тошев законопроект, 22 години след падането на комунизма в България!

    Това решение на „народните избраници“ от ПП ГЕРБ стъписа политическите емигранти в Северна Америка.“

    (При това, вместо да им скръцне със зъби – което е правил нееднократно при далеч по-маловажни случаи – и да ги накара да прегласуват решението, министър-председателят Бойко Борисов просто си замълча; което го нарежда в една – може би Пета – колона барабар с неговите депутати и БСП, която преди изборите се беше заканил да забрани).

    Прав сте, г-н докторе, макар и късно, истината ще изплува на повърхността:

    „Народната памет не трябва да е къса и нека да му мислят политиците за времето когато ще стопи снегът и истината ще се види.“

    Дано да не е прекалено късно.

    Дано да не е „Exitus“

  5. д-р Гаджев е посветил живота си на архива, а агентите ще го разчистят или вече са го направили!

  6. В никакъв случай не трябва да се предоставя архива на сегашното ръководство на Центр. у-е на архивите в БГ, в никакъв случай. Шефът Г. Бакалов е доносник на ДС , вербуван през 1988 /!!!/ с цел работа с емиграцията и „дисидентските движения“. В БГ властват рудиментите на комунизма и тайните служби, колкото по далече от БГ, толкова по добре !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *