2024-04-24

2 thoughts on “ФЕСТИВАЛ НА ЧИКАГО В СОФИЯ

  1. Благодарим Ви за писмото! Ще го предадем на организаторите.
    Интересно беше да узнам за тази награда.
    Успехи!

  2. Уважаени организатори на фестивала \"Чикаго в София\",
    Фондация \"Приятели на Чикаго\", Столична Община и посолство на САЩ в България,

    Аз съм българска архитектка, работеща в София и Виена. Току- що от тази страница в интернет научих за интересния фестивал, който вече от няколко дни се провежда в София и съжалявам, че няма да мога да присъствам. Въпреки това искам да ви съобщя един факт, на който ако се даде по време на фестивала публично достояние, може би ще даде нов колорит на програмата.

    В Чикаго се намира единственият в САЩ и много реномиран в цял свят музей на архитектурата и дизайна, т.н. Атенеум. Този музей връчва ежегодно високо реномираните световни награди за архитектура и дизайн, т.н. \"International Architectural Award for the Best Global Design\" и по този начин става двигател за определение на водещите тенденции в тази област.

    През 2007 година аз, заедно с австрийския архитект Клаус Вайлцер, мой съпруг и партньор в нашето виенско архитектурно студио Bulant & Wailzer, станахме носители на тази престижна награда. Бяхме наградени за обекта \"Висящ стъклен мост на Лугнер\", една пещеходна остъклена пасарелка над една натоварена магистрала в центъра на Виена, която се отличава с много иновативна конструкция и форма. В рамките на награждаването обектът беще показан на изложби в Чикаго, Лондон, Брюксел и Флоренция и получи висока оценка от специализираната преса.

    Ако по време на фестивала бъде изявен интерес към този обект, той може да бъде видян на нашия уебсайт:
    http://www.austria-architects.com/bulant_wailzer

    Гордея се с това, че съм единствената българка с това високо отличие и особено се радвам, защото то идва от Чикаго, градът с най-голямо значение в архитектурната история на САЩ, един прекрасно построен град, пълен с архитектурни паметници на културата.

    Ще се радвам ако получа отзиви за моето съобщение и ако в бъдеще получавам новини от фондацията \"Приятели на Чикаго\" към, която, макар и не формално, се причислявам.

    С приятелски поздрави и пожеланя за успешно протичане на останалите няколко дни от фестивала.

    Архитект Анета Булант – Каменова

    Architekturstudio Bulanr & Wailzer
    Fleischmarkt 16/3/38, 1010 Vienna, Austria
    Tel:+43-1-513 67 00, Fax:+43-1-512 95 47
    E-Mail: [email protected]
    http://www.austria-architects.com/bulant_wailzer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *