Home » Авторски страници

ПРИНОСИ НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА В ЧУЖБИНА

2011.05.09 Няма коментари
Spread the love

Стратегически приноси на българските училища в чужбина

Д-р Никола Чаракчиев

Тема в развитие

(Актуализация 9 май 2011)

 

На 29 и 30 април и 1 май 2011 година в Чикаго се състоя „Форум  на българските училища и подкрепящите ги организации в САЩ”. За първи път се създаде възможност да се „открият” някои скрити приноси на българските училища зад граница. Беше изказано становището, че чрез българските училища в чужбина могат да се постигат допълнително следните резултати:

  1. Повишаване интелигентното ниво и здравословното състояние на ученика.
  2. Формиране на бъдещи инвеститори за България.
  3. Ранна селекция на научни и управленчески кадри.

Стратегическите приноси на българските училища зад граница бяха съобщени от съорганизаторите и партньорите на Форума  като „Българо-Американска Асоциация”, вестник „България сега” и други организации. „Асоциацията на българските училища в чужбина” нито потвърди, нито отрече формулираните стратегически приноси. Предстои да бъдат разработени детайли по трите приноса, ако бъде проявен интерес (политическа воля) и осигурени инвестиции от национално ниво. Форумът  на българските училища и подкрепящите ги организации е върховен принос на общността ни през петия период на българската имиграция в САЩ.

 Начало на документа: 8 май 2011.

Bd11p-spuc

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.