Home » Авторски страници, Е-Списание

Среща на посланици Елена Поптодорова и Джеймс Уорлик в Чикаго

2011.05.17 Няма коментари
Spread the love
Тази вечер 16 май, посланикът на Република България в САЩ Елена Попторова и посланникът на САЩ в България Джеймс Уорлик  в се срещнаха с обществеността в Чикаго.  Днес  със срещите тук стартира  обиколката им  из Щатите  под надслов “САЩ – България: изграждане на мостове чрез бизнес” (Building Bridges Through Business) .  За пет дни до 20 май те ще посетят още Хюстън (Тексас), Феникс (Аризона) и Сан Франциско (Калифорния), за да насърчат  дългосрочни инвестиции в страната ни.
Програмата им в Чикаго днес започна  в 9 часа сутринта с индивидуални срещи с компании, по-късно  кръгла маса с представители на индустриални бизнеси, а след това и официален обяд с търговската асоциация в Чикаго.
В църквата “Св.София”  те бяха посрещнати по традиция  с хляб и сол, с български танци, стихотворения и песни от децата към училището. Те  са придружавани от ръководители на Американската търговска камара в България и Агенцията за инвестиции, други компании, както и от търговските аташета на двете страни. В препълнената зала те отговаряха на въпроси в продължение на повече от 2 часа. На няколко от тях отговори и Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Посланик Елена Поптодорова сподели че след срещите днес  е подписвала дипломите на учениците от седемте български училища в Чикаго. Посланик Джеймс Уорлик завърши своето встъпително изказване с думите “Ние не мислим, че в края на тази седмица ще започнат подписвания на контракти… Ние искаме да посеем семената на интереса на американските бизнеси към България”.
Гостите ще продължат със срещите от предварителната програма в Хюстън.
16 май 2011
Тази вечер посланикът на Република България в САЩ Елена Попторова и посланникът на САЩ в България Джеймс Уорлик  в се срещнаха с обществеността в Чикаго.  Днес  със срещите тук стартира  обиколката им  из Щатите  под надслов “САЩ – България – изграждане на мостове чрез бизнес” (Building Bridges Through Business) .
Те  са придружавани от ръководители на Американската търговска камара в България и на Агенцията за инвестиции, на други компании, както и от търговските аташета на двете страни.  За пет дни те ще посетят още Хюстън (Тексас), Феникс (Аризона) и Сан Франциско (Калифорния), за да насърчат  дългосрочни инвестиции в страната ни.
Програмата им в Чикаго днес започна  в 9 часа сутринта с представители на индустриалния бизнес, последвана от среща с Международната търговска асоциация на Чикаго и посещение на компанията “Савидж Брадърс” (Savage Brothers).
В църквата “Св.София”  те бяха посрещнати по традиция  с хляб и сол, с български танци, стихотворения и песни от децата към училището.
MAY_1405
В препълнената зала те отговаряха на въпроси в продължение на повече от 2 часа на английски и български. Имаше въпроси и към  Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Посланик Елена Поптодорова сподели, че след срещите днес  е подписвала дипломите на учениците от седемте български училища в Чикаго. Посланик Джеймс Уорлик завърши своето встъпително изказване с думите “Ние не мислим, че в края на тази седмица ще започнат подписвания на контракти… Ние искаме да посеем семената на интереса на американските бизнеси към България”.
Гостите ще продължат със срещите от предварителната програма в Хюстън.
Благодарим за снимките на Стефан Иванов и Симеон Гаспаров:
IMG_0167
.
IMG_0039

Благодарим за видеото на Мария Илиева (Mutzuna)

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.