2024-03-28

2 thoughts on “Речта на политиците – диалекти и празни приказки

  1. (както точно е забелязал библейският вятър)

    да се чете („както точно е забелязал библейският автор“).

  2. ПРОГРАМА НА ПАРТИЯ ЛИБЕРАЛЕН КОНГРЕС*

    7. Участието в управлението на обществото е функция от конкретния принос на индивида, неговата професионална компетентност и равнище на грамотност.

    8. Кандидатът за държавна служба (назначаема или изборна) полага съответен тест за владеене на български език, интелектуално и професионално равнище.

    …“

    Ами равенството? Ами правото на всеки простак да позори де що има читаво по тая земя? Ами Болшинството (на български се нарича „мнозинство“) на населението, което почти винаги е против позициите на Народа (който във всички времена е бил в малцинство)?

    Отнемете Народа от населението на която и да е държава – какво ще получите? Ще се сдобиете с маса, клатена от „всеки вятър на учение“ (както точно е забелязал библейският автор). Тълпа, водена за носа от популисти, софисти, демагози, полуграмотници – слепи водачи на слепци – а „когато слепец слепеца води, не ще ли паднат и двамата в ямата“?“ – подсеща ни Вечната Книга.

    Резултатът са казва:

    Г Е Н О Ц И Д !

    (най-първо – над Народа, а скоро след това – и върху сляпото население).
    _______________________________________________________________________
    (*Приета на 18 март 1990 г.; публикувана на стр.269-282 от книгата на Янко Янков ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ. Политическа документалистика. – С., „Янус“, 1994. – 639 с.)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *