2024-02-22

2 thoughts on “6 май – Гергьовден

 1. Как в България отбелязахме Ден на храбростта и Българската армия.

  В 9.00 часа на площад „Св. Александър Невски“ пред паметника на Незнайния воин в столицата имаше празничен Водосвет на бойните знамена и Знамената-светини. На церемонията присъстваха президента Георги Първанов, председателят на парламента Цецка Цачева, депутати, министри и други.

  В 10.00 часа на площад „Александър Батенберг“ президентът Георги Първанов прие военния парад на представителните части на Българската армия по повод празника

  Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий отслужи тържествен водосвет и молебен за здраве на войните от Гарнизон Бургас пред Военния клуб на града, където се намира войнишкият паметник. Владиката освети бойните знамена на представителните части на Военен гарнизон – Бургас и поздрави бургаските войни“.

 2. БПЦ \"Света София\" – Празнично разписание за Гергьовден

  6 Май 11:00 ам св. Литургия Св. Великомъченик Георги Победоносец

  7 Май Събота Св. мчк Акакий
  19:30 Празнуване на Гергьовден в залата
  Всички именници, със семействата и приятели си за поканени на този чудесен български празник, посветен на Храбростта и началото на хубавото време. С традиционни гозби и много музика, Ви каним да заповядате! Вход свободен.

  8 Май Неделя след Пасха на св.Мироносици. ев.Йоан Богослов
  11:00 св. Литургия
  12:30 Гергьовденски обяд с традиционни пролетни специалитети—печени агнета, подобаващи салати и много други вкусотии. Дует Петрови отново ще се грижат за веселото Ви пролетно настроение. Вход свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *