Home » Избрано

Независима френска лаборатория: Записът Борисов-Танов за „Леденика“ е автентичен

2011.01.28 4 коментари
Spread the love

Независима френска експертиза: Записът „Мишо Бирата“ е автентичен

28 Януари 2011

Независима експертиза, изработена от реномирана лаборатория в Париж, доказва, че разпространените разговори между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов по случая с пивоварната „Леденика“ са автентични.

Това съобщи зам.-главният редактор на в. „Галерия“ Явор Дачков, който поясни пред Катя Лещанска в предаването „От петък до петък“ на програма „Хоризонт“,  че експертизата от Париж е пристигнала  много подробна, с графики на 15 страници.  Там се посочва, че разпространеният от в. „Галерия“ разговор е презаписван, но не съществуват следи от манипулация, нито от изкуствено привнесени елементи.

Целия запис на разговора с Явор Дачков, излъчен по БНР,  може да изтеглите от тук – Dachkov_za_BNR_Horizont_28-01-11

(Изчакайте файлът  МР3 формат да се зареди – скоростта зависи от интернет връзката ви).

Експерти твърдят, че каквито и да са заключенията във френската експертиза, тя е правно ирелевантна по отношение на българското разследване, тъй като е поръчана от частен заявител, а не от официална българска институция. Но дали това грее гражданите на България?

По-долу ви припомняме и записа от разговорите на Танов с министър-председателя Борисов, с финансовия министър Симеон Дянков и бившия зам.-шеф на митниците Антони Странджев, който бе разпространен на 14 януари. Борисов и Танов твърдят, че разговорите са манипулирани, същото потвърди и заключението от експертизата, изготвено от институт на МВР.

Използвани са материали от БНР, Медияпул и други източници – редакцията на Eurochicago.com изказва благодарности на колегите си.

4 Comments »

 • Браво! said:

  Браво на Eurochicago.com, за това че са едни от първите, които пуснаха тази свръх интересна новина!

 • Марин said:

  Ако трябва да бъдем точни – само тук може да се чуе записът на Дачков по БНР. На други места има коментари, но тук е оригиналът. Дали ще пуснете и запис от пресконференцията?

 • ФРЕНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА said:

  ФРЕНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА (НА ЛАБОРАТОРИЯ ЛИПСАДОН) – ПРЕВОД
  http://glasove.com/article-11774.php
  ФРЕНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА – ОРИГИНАЛ
  http://www.segabg.com/fixed/Rapport_d_expertise.pdf

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.