2024-03-28

5 thoughts on “ПРАЩАТ БОЙКО БОРИСОВ НА СЪД ЗАРАДИ ТОДОР ЖИВКОВ

  1. Не е зле да се знае, че преди 09.09.1944год. България беше нормална страна с нормално развиваща се икономика, с водещи отрасли, като например селското стопанство. Лева имаше златно покритие и беше конвертируем. Комунистите с кръв и репресии деформираха родината ни, като я превърнаха в дива прерия в която само те ловуват.
    Неграмотните и полуграмотни селяни, които наводниха градовете и се превърнаха в ненужни администратори, трябва да се върнат обратно и да се заемат с това, което могат. Пример да даде Гоце Първанов, като спре да маха гащи из президентството и си иде у пернишко и се заеме с въгледобив. Така ще бъде по-полезен. Това се отнася и за тия 240 свински черва дето се мотаят из ПАРЛАМЕНТА.
    Трябва да се построят нови модерни затвори (за да не се нарушават правата на новодомците) и да се вкарат вътре (до края на живота си) всички „прерии ни ловци“. Но не да лежат, а да работят по 16 часа, за да възстановят това, което са разрушили, а откраднатото от тия апаши, да се конфискува. С предимство да се ползват участниците (все още живи) във всичките предателски правителства след войната (министри, президенти, партийни и профсъюзни лидери и функционери и всякаква подобна продажна паплач) – ГЛАВНИ ВИНОВНИЦИ ЗА ТОТАЛНАТА РАЗРУХА НА СТРАНАТА!!! Ако това стане, може би след 50-60год. България ще се върне на изходни позиции. Иначе в скоро време ще се „радваме” на светлото бъдеще на БУЛГАРИСТАН.

  2. Диляна Панайотова:

    Членовете на комитета са категорични че създадената от комунистическия режим Държавна сигурност все още влияе върху живота на хората в България. По думите им, едрият бизнес и банкерите са под контрола на бившите офицери от ДС, а българските съдии са „ченгеджийско-мафиотски наложници“.

    Според тях трябва да се закрие Комисията по досиетата, тъй като от нея няма полза. Те напомниха, че след като се разбрало, че държавният глава е бил агент на ДС, това не е попречило на „три милиона идиоти“ да гласуват за него.

    Въпросната Комисия (по досиетата) е създадена от другарите (червени, сини, жълти, зелени, и пр., и пр., и пр.), за да отклонява вниманието на българите от истинските престъпници и техните действителни престъпления, хвърляйки на поруганието на тълпата техните жертви (вижте разказаното от Николай Галев: http://www.skat.bg/videos/10-12/news_10-12-12_3.wmv ).

    Тази стратегия на другарите е дълбоко промислена, психологически обоснована, конспиративно разчетена върху животинската страна на умонастроението на демоса. Още от римско време тълпата се е възторгвала от жестокото умъртвяване на християните, разкъсвани от дивите зверове на арените на езическите амфитеатри (това е архетипът на себеуподобяването, когато простакът се самоидентифицира със звяра на арената).

    Така, вместо престъпниците да понесат заслужено наказание (както и до ден-днешен става с нацистите), същите престъпници организираха и внедриха в обществен оборот темата за „досиетата“, които се изваждат периодично и съответно отстраняват от политическата сцена станалите вече ненужни (или неудобни) „клеветници“, „агенти“, „служители“ – в повечето случаи отказали да служат на престъпните им намерения.

    Това, което е трябвало да бъде направено още преди двадесет години, но не беше сторено (поради гореизброените причини), проф.Янко Н. Янков-Вельовски го каза от трибуната на Великото Народно събрание:

    Да се разсекретят ВСИЧКИ досиета на репресивните служби и ЛИЦАТА, извършили ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, да понесат предвидените от ПРАВОТО последствия (НАКАЗАНИЯ).

    Разбира се, нищо подобно другарите не позволиха да се случи. Затова и до днес ни управляват те; затова България вече е само география; затова сме последни в Европа и „делим мегдан“ с най-изостаналите африкански и азиатски страни; затова над една четвърт от населението се изсели навън от родните граници.

    ГЕНОЦИД? ГЕН-О-ЦИД! ГЕЕНО-ЦИД…

  3. Иск срещу премиера Бойко Борисов е заведен във ВАС заради реабилитиране на тоталитарния режим.
    Визират се изказванията му, че би бил доволен, ако постигне една стотна от направеното от Тодор Живков.

    Искът е внесен на 7 декември от Янко Янков, член на Инициативния комитет на бившите политически затворници и участници в съпротивителната борба срещу диктатурата на БКП.

    Според Янков става дума за самопризнание на рецидивен престъпник, който ще извърши престъпления – още по-мащабни от тези на Тодор Живков.

    Друг член на комитета – Николай Ганев, определи преценката на премиера за тоталитарния лидер като изказване на комунистически популист.

    Той попита какво от направеното от Живков би искал да постигне Борисов – концлагерите, затворниците или възродителния процес.

    Членовете на комитета са категорични че създадената от комунистическия режим Държавна сигурност все още влияе върху живота на хората в България. По думите им, едрият бизнес и банкерите са под контрола на бившите офицери от ДС, а българските съдии са „ченгеджийско-мафиотски наложници“.

    Според репресираните от комунистическия режим трябва да бъде търсена наказателна репараторна отговорност не само за престъпленията, извършени от 1944 до 1989 г, но за престъпленията на създадения от комунизма репресивен апарат до наши дни.

    Бившите политзатворници сравниха комунистическото управление със средновековната инквизиция.

    Според тях трябва да се закрие Комисията по досиетата, тъй като от нея няма полза. Те напомниха, че след като се разбрало, че държавният глава е бил агент на ДС, това не е попречило на „три милиона идиоти“ да гласуват за него.

    От инициативния комитет на бившите политически затворници искат също да се потърси отговорност за насилието върху малцинствата, както и морална отговорност на вербуването на агенти за ДС.

    Членовете на комитета изразиха негодувание от организираната от ГЕРБ конференция в ЕП по проблемите на репресираните, която определиха като бутафорна.

    Диляна Панайотова

  4. Браво на проф.Янков!!!
    Преди го вкарваха в затвора, сега му натрошиха ребрата и по болници го пратиха, но не се отказва този човек.
    Ама като си отидат от този свят и тези последните, тогава какво…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *