Home » Авторски страници

Първата Коледа за училище „Джон Атанасов” в Oakton College

2010.12.19 Няма коментари
Spread the love

„ОЙ, КОЛЕДО, МОЙ КОЛЕДО!”
Светлият християнски празник отново ни събра заедно

Отново сме в навечерието на Коледа, изконният християнски празник, изпълнен с упование и надежда, със светла вяра в тържеството на доброто. Един прекрасен повод да съпреживеем заедно вълнението от Христовото рождество, да подарим усмивка, да изречем топли слова, да преоткрием красотата и вълшебството на чудото, наречено живот…
За училище „Джон Атанасов” това бе първата Коледа в новата ни материална база – Oakton Community College. Великолепната зала, просторна и празнично украсена, се изпълни с нетърпеливи, развълнувани ученици, родители и гости. Спонтанна и искрена бе детската радост от появата на добрия дядо Коледа, който както винаги, пристигна натоварен с щедри подаръци.
Във всичко, с което нашите възпитаници се представиха, пролича старание, желание за изява, радост от възможността да рецитират и пеят на роден български език.
Празникът бе и една прекрасна възможност на извънкласните форми към училището да покажат какво са успели да постигнат. Малките балерини на Капка Гочева, вокалната група на Румен Арнаудов, както и танцьорите от детския ансамбъл „Хорце” на Ирина Гочева отново ни зарадваха с прекрасното си представяне. Специален поздрав към нашите гости бе изпълнението на танцов състав „Хоро”, доказал отдавна високия си професионализъм.
Ръководството на училище „Джон Атанасов” благодари най-сърдечно на своите родители за подкрепата и помощта, на щедрите ни дарители и спомоществователи.

ВЕСЕЛА КОЛЕДА, СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ!
МИРНА, СПОРНА И БЛАГОДАТНА НОВА ГОДИНА!

Елена Липкова


Б.Р. Редакцията на Еврочикаго, освен цитираният по-горе текст,  получи от училището и снимки от тържеството (кликнете с мишката върху тях, за да ги видите големи) :

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.