Home » Авторски страници

В Чикаго представиха книгата “Врати от небеса”

2010.11.30 Няма коментари
Spread the love


След София и в столицата на българската емиграция Чикаго се сътоя премиерата на новата книга на журналиста Симеон Гаспаров “Врати от небеса, или когато Джими Хендрикс беше българин”

“Книгата на Мони Гаспаров, “Врати от небеса”, е книгата на “сърдитото, младо поколение на България”, заяви председателят на Съюза на българските писатели в САЩ и по света, г-н Георги Витанов-Богат. Пред гостите, дошли да почетат представянето на творбата, в Първи български център на 3756 W Irving Park Rd, г-н Витанов сподели, че “едни от най-големите достойнства на книгата на Гаспаров, освен увлекателното повествование са поетическата стилистика и образност, с която писателят вае картините и действието на романа”.
“Тази книга на два пъти ме разплака – единият път от смях, а другият от тъга”, не скри вълнението си, г-н Даниел Петров, който наскоро бе прочел романът. “Много от историите, купоните и сбирките на “Кравай” описани в нея съм бил свидетел и може би затова тази книга така ми въздейства” добави той.
“Когато се опитвах да създавам образите и героите в романа, исках много те да приличат на Ангелите, но не на онези в небесата, а на тези, паднали от тях. Ангелите, които правят всичко възможно, да не се връщат в рая, а да останат, колкото се може малко по-дълго тук, сред нас и да бъдат хора”, заяви пък авторът на романа Симеон Гаспаров.
“Не знаех как да събера в едно нещата, които са оставили такъв дълбок отпечатък върху мен като рок музиката, София, пътищата на България, ъндърграунд движенията от 80-те и 90-те години на миналия век, емиграцията, Чикаго и затова се обърнах към поп културата и рок музиката, които ме вдъхновиха да напиша тази книга”, разказа Мони Гаспаров.
Сред гостите дошли да почетат събитието бяха консулът ни в Чикаго г-жа Лила Георгиева, китаристът на групите Сигнал, Елит, Стоунхендж и Кинг Кейси – Атанас Андреев, кинорежисьорът и президент на чикагската филмова компания – Бълет Прууф Филм – Илко Давидов, писателят Д.Карадобрев, художниците В.Васевски и К.Бъговска, а така също и много представители на българската колония в Чикаго. Сред уважилите тържеството, бе също и героят на новият филм на Ивайло Христов – “Стъпки в пясъка”, г-н Слави Иванов.

Книгата на издателство “Сиела”, която бе посрещната отлично и в България може да бъде закупена по интернет от www.mobilis.bg

На снимката от днес – китаристът А.Андреев и авторът С.Гаспаров (вдясно)

SimeonGasparovChicago

Информация: Eurochicago.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.