Home » Е-Списание

За гласуването на българите в чужбина (запис от БНР)

2010.10.01 Няма коментари
Spread the love

Предлагаме ви пълен запис на радиопредаването на станция “Хоризонт” на БНР – “Събота 150”, в което основните теми бяха новият изборен кодекс и гласуването на българите в чужбина.
В звукозаписа ще чуете разговор-дебат с участието на Искра Фидосова (ГЕРБ) и Стефан Манов (Френско-български форум) с включвания на Асен Асенов (Вашингтон), Петър Стаматов (Чикаго – Eurochicago), Христо Дянков (Мадрид), Невена Драгостинова (Берлин), Соня Домузчиева (Падуа, Италия)

Поради големината на предаването, то е разделено на 6 отделни части (кликнете на отделните линкове и изчакайте да се заредят):
1Част 1
2Част 2
3 Част 3
4Част 4
5Част 5
6 Част 6

Гласуването по интернет е съвременният начин на дистанционно гласуване, който би позволил максимален брой българи, живеещи в чужбина, а и живеещи в България, да упражнят своето конституционно право на глас и е най-удобният начин за повишаване на избирателната активност, заяви в предаването “Събота 150” д. х. н. Стефан Манов, завеждащ научен отдел на голяма международна фирма във френския град Тулуза и представител на неправителствената организация “Българо-френски форум”. “Докато такова интернет-гласуване бъде въведено широко, възможността за откриване на избирателни секции извън дипломатическите и консулски представителства трябва да остане и тази възможност е много важна.
Води ли до безконтролност и възможност за злоупотреби разкриването на все повече избирателни секции зад граница, къде отиват гласовете от чужбина в момента и може ли да бъде създаден многомандатен избирателен район само за тях, както и колко депутати можеха да бъдат избрани от българите в чужбина през 2005 и 2009 г. според броя на подадените гласове зад граница можете да чуете в звуковите файлове.

Още по темата – линк.

25 септември 2010

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.