2024-03-28

2 thoughts on “Парламентът започва работа

  1. Срещу Волен Сидеров е водено наказателно дело за изнудване. То е приключило с мнение на следователя за това делото да бъде внесено в съда“, каза председателят на ДСБ-София Атанас Атанасов. Волен Сидеров: ДСБ атакува председателския пост на комисията „ДАНС“ в парламента; Костов се страхува да не би да открием данни срещу него.

    Бившият шеф на Националната следствена служба Атанас Атанасов добави към обвиненията си, че в хода на разследването е направена и операция, при която Волен Сидеров е получил 1000 лева белязани пари. Сегашният председател на партия “Атака“, народният представител и председател на парламентарната комисия за Контрол на ДАНС е бил задържан, а парите са приложени като доказателство.

    От постановлението става ясно, че през този период Волен Сидеров е работел в предприятието “Белнекен“ като член на бригадата за фотоуслуги. Бригадирът й Димитър Казаков имал в дома си фотолаборатория, където се обработвали филми. През 1983г. към тази бригада започнали работа и други двама нови членове. Казаков казал, че бригадата е на собствена икономическа сметка и ако се работи по план може да се получат добро заплащане. Волен Сидеров се “почувствал засегнат от това, че не получава възнаграждението, което той изчислил че трябва да вземе. Предложил на единия си колега да поискат от бригадира по 1000 лева. Така и направили, но при срещата си с Казаков.

    Волен Сидеров казал да им се плати, “ в противен случай щял да използва свои връзки и да направи скандал в предприятието“. „Бригадирът отказал“, продължи разказа си ген. Атанасов. По думите му, след като настоящият лидер на „Атака“ напуснал работа, бил задържал в себе си един фотоапарат и фотосветкавица, собственост на Димитър Казаков.

    Сменил адреса си и започнал да звъни на бившия си началник всеки ден, заплашвайки го че ще го “унищожи“, употребил и израза: “ще ми пълзиш в краката“, бил събрал и компрометиращи материали, които щял да използва, ако не му се плати. В едно от обажданията казал дори и че ще го бие и ще върне фотоапарата срещу парите, които изчислил, че му се дължат. Димитър Казаков се обадил в полицията. От там го посъветвали да приеме предложението. Срещнали се, Казаков дал парите в бял плик, а Волен Сидеров върнал нещата, но на излизане от колата бил арестуван.

    26 години по-късно Атанас Атанасов заяви, че няма данни в съда да е внасян обвинителен акт по това дело и то да е завършено по някакъв начин. То е заведено под номер 97 и е по описа на тогавашното димитровско районно управление на МВР. Този конкретен казус от преди 26 години, според Атанасов “поставя много сериозни въпроси свързани с националната сигурност на страната“.

    Според Атанас Атанасов това, че по делото няма данни то да е било завършено, означава, че производството е било прекратено. Той посочи, че по това време в съдебната практика е имало негласно правило, че “когато става въпрос за имуществени престъпления, съдът постановява на 1000 лева – една година лишаване от свобода“, така ако присвояването е за 10 хиляди лева, то съответният човек е трябвало да бъде осъден на 10 години затвор.

    Според Атанасов, ако се е следвала тази практика, Волен Сидеров е трябвало да бъде осъден на 1 година затвор, но такива данни няма. Атанасов лично е разговарял с хора от разследването и всички твърдял, че не е имало съдебен процес. Това, повтори Атанасов поставя много сериозен въпрос, свързан със защитата на класифицирана информация в страната. Според него съществува риск от зависимости от минало председател на парламентарната комисия за кнтрол на ДАНС да е такъв човек. От партията предлагат министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов да направи подробна проверка, а законът за Защита на класифицираната информация да предвижда проверка и на депутатите, които работят с ниво на защита на документите “строго секретно“.

    Волен Сидеров на свой ред отговори пред Frognews.bg, че в момента Иван Костов и марионетката му Атанас Атанасов атакуват председателския пост на парламентарната комисия за контрол на ДАНС, тъй като лидерът на ДСБ се страхува да не открият възможни компромати срещу самия него.

  2. Сидеров почва партизанска война, ДПС нахъсва сините, Станишев пледира за флората и фауната

    Проблемите на България започнаха с правителството на Иван Костов, твърдят от „Атака“. Цялото управление на ГЕРБ започна с арогатност и ще завърши с арогатност, пророкува лидерът на БСП. ДПС пита сините до кога ще останат в зоната на неопределеността.

    Четири дни преди 125-годишнина от Съединението на България родният парламент доказа за пореден път, че не може да изпълни завета на основателите на Третата българска държава, който символично стои и на входа на Народното събрание : „Съединението прави силата”.
    Откриването на есенната парламентарна сесия на НС изобилства от обвинения, предупреждения и явни заплахи.

    „Ако Синята коалиция бъде допусната до управлението, аз ще започна партизанска война“, закани се от трибуната на парламента лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Острата му реакция този път бе срещу ДСБ и СДС и специално срещу Иван Костов.

    „Говорят за бюджета, за това че нямаме пари. България няма пари за пенсии, защото те бяха ограбени от синьо-червената мафия, която стои отдясно. Когато днес се казва, че няма пари за пенсии, трябва да се знае и когато си лягаме и когато ставаме, че тези пари бяха ограбени от Иван Йорданов Костов, който днес се прави на ментор“, заяви Сидеров и допълни, че големият грабеж на България е започнал през 1997 година с управлението на Иван Костов.

    „От последното изказване виждам, че здравната криза се задълбочава“, заяви иронично съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров при откриване на сесията на 41-НС. С думите си визира изказването на Волен Сидеров.

    „Ако има хора, които ги топлят изказванията на Волен Сидеров, това няма да реши проблемите“, обърна се Димитров към депутатите от ГЕРБ той.

    Хората искат европейски доходи. Не трябва да си затваряме очите за проблемите, каза още Мартин Димитров.

    Всички в страната са разбойници, само не и ГЕРБ, обяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев. Има постоянна промяна на приоритетите, а краят на кризата се мести постоянно. Според Станишев има явен провал в антикризисната и икономическа политика, за което говорела актуализацията на бюджета.

    Имаме намаляване на приходите – рязко и тревожно и увеличаване на разходите, чрез гласуване на допълните средства, които всъщност са лични средства за премиера. Но най-големият проблем и бизнес климата. Бизнесът е в постоянен стрес в резултат на политиката на правителството. Ситуацията в здравеопазването е безумно тежка. Не знам дали осъзнавате до какво състояние е докарано то в резултат на икономиите за разходите и неплащането от страна на държавата. Пенсионната реформа цели по същество пак икономии за сметка на хората, каза шефът на червените.

    Ако за една година най-успешна е работата на МВР, то тогава защо контрабандата се увеличава? Ако е за участие в телевизия, тогава наистина е успешно. Чак вече се изтощава творческия заряд на МВР. След като използваха цялата флора и фауна, преминаха към човешката анатомия, коментира Станишев наименованията на акциите.

    Според изказването на Лютви Местан пък именно в тази парламентарна сесия Синята коалиция ще трябва да определи политическите си ходове.

    „За ГЕРБ и Атака всичко е ясно, те са в здрава прегръдка, понеже ги споява популизмът“, заяви Местан и попита докога Синята коалиция ще продължи да стои в зоната на неопределността.

    Управлението на ГЕРБ нито е силно, нито покрива критериите за адекватност, за да заслужава това състояние на безалтернативност, смята Местан.
    Затова според него най-значимото предизвикателство в тази сесия, е да се създаде алтернатива на днешното управление.
    Политиката е достатъчно жестока, за да позволява дълго състоянието на неопределеност, предупреди още депутатът от ДПС.

    „Затова тази сесия е много значима“, изтъкна Лютви Местан. Това ще бъде според ДПС предизивкателството пред партията на Бойко Борисов, което ще даде отговор дали мандатът на настоящото правителство ще бъде пълен или ще бъде прекъснат поради провал.

    Местан подчерта, че лимитът на оправданието с предишни управления е изчерпан и обвини ГЕРБ, че харчат много повече от предишното правителство, а събират и много по-малко приходи.

    Съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Тодор Димитров, който поздрави народните представители от името на партията с началото на сесията. Той посочи, че в началото на есенната пленарна сесия ГЕРБ ще изпълни още едно от своите предизборни обещания и ще внесе в НС Изборен кодекс. Димитров призова всички да загърбят теснопартийните интереси в тази тема.

    Народният представител посочи, че силите, търпението и доверието на българските граждани са били проиграни от досегашните управляващи. От ГЕРБ потвърдиха волята си за реформи в здравеопазването, образованието и съдебната система. Като основен политически акцент на есенната сесия очертаха Бюджет 2011.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *