2024-04-16

2 thoughts on “Невинните

  1. Съдбата на тези деца е тежка, за това няма спор – условията са меко казано далече от желаното, персоналът е изправен пред какви ли не изпитания. Предложението ми е тези така хубаво пишещи другари и другарки да отидат поне една седмца да да работят като \"обикновени\" служители в един от многото домове в България… Включително и от Хелзинския комитет. Нека не правят изследвания и да пишат само, нека направят нещо за тези деца!

    За управляващите България – сегашни, бивши и настоящи – нека Бог да им прости!

    p.s. Очаквам реакции от рода – \"Защо ти не отидеш…. \" Няма да се оправдавам, но няма да го направя…. защото не съм писала колко лошо вивеят тези деца, а съм помогнала, с каквото мога на деца и на пресонала, който се грижи за тях.
    Но очаквам повече \"нереакции\" – а това е по-страшното

  2. Социализмът и евгениката неразделни

    С началото на „Третата международна конференция по евгеника” в Ню Йорк през 1932 г са утвърдени предложените форми за контрол върху прираста и редуциране консумацията на ресурси, както следва:

    1. Контрол върху раждаемостта чрез методите на стерилизация, употреба на контрацептиви и аборт.

    2. Евтаназия за болните и старите.

    3. Установяване на политика на едно или две деца за държавите, където това е уместно.

    4. Насърчаване на въздържаност в по-бедните класи.

    5. Държавно обучени организации по „семейно планиране”.

    6. Ограничаване на международните преселвания.

    7. Закони за защита на околната среда и поощряване опазването на природните ресурси, което довежда до „зеленото движение”.

    Както изглежда, „окончателното решение” е намерено.

    Същата година Маргарет Сангър, член на Комунистическата партия на Съединените Щати, член на Американската Евгеника и основател на „Планирано родителство”, лобира в Конгреса на САЩ от името на своите съмишленици. Тя е представител на своите дарители, настоявайки за прокарването на „политиката на две деца”, както и за закон, изискващ насилствена стерилизация на 25 милиона американци. Достатъчно шокиращ е фактът, че двата законопроекта са били почти приети от Конгреса.

    Въпреки всичко, по онова време 34 щата вече са възприели закони за стерилизацията и процедурата е насилствено приложена на над 50 000 американци.

    Въпреки временното поражение, битката за осъществяване на социалистическите евгенични закони едва започва.

    Справка :планът Ран-Ът приет единодушно от парламента!

    “Програмата Ран-Ът” като американско политическо ноу-хау за просперираща държавна демократична политика с пазарна ориентация и българските правителства като изпълнители на същата, е сътворена и реализирана така, сякаш дяволът наопаки е прочел Библията, при това отдясно-наляво. Обемът й е около 395 страници. Точно всичко събрано и изказано в 23 глави, без да броиме “Начало” и “Автори” в края. Секретните части очевидно са в глава 2 и 3, за които ние простолюдието не сме богопомазани да се осведомим. Е, ще го преживеем! Все някога грифа “секретно” ще се зачертае от някой “съвестен” гражданин и те няма да бъдат вече толкова секретни, нали така – за всичко си има хора! Но ние добре знаем, че тези въпросни секретни части са били приоритет на манипулиране във времето от … БСП, ДПС, СДС, е за малко и от НДСВ (все недоносчетата на БКП-както е казал някой). Естествено тези “секюрити части” си имат автор и той е не безизвестния другар Иван Ангелов. А пък “щурмовашките ни щурашки правителства” във времето дадоха почти всичко от себе си и активно се трудиха така, че 95% българи към днешна дата (мале какво болшинство само!) да понесат цялата тежест на деформациите и липсата на стимули за работа, причинени от субсидиите и контрола на ЕС и останалите ни “братя” и от САЩ разбира се, както се казва в “програмата” (глава 16 – Икономика на прехода).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *