2024-03-29

1 thought on “БЛИЗКИ ДО БСП ИЗПЛУВАТ ОТ АФЕРА ЗА 398 МЛН. ЛЕВА

  1. ВЕСЕЛА КЮЛЕВА НАПРАВИЛА ДАЛАВЕРА ЗА 10 МЛН. С МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО?

    Весела Кюлева и Мартин Станков, запътени към светско парти.
    Младата булка Весела Кюлева и Министерството на образованието завъртели далавера за 10 млн., гръмна 19`.
    Колосалната сума била дадена от държавата за наем на програми на “Майкрософт”. Според изданието схемата е следната: вместо да се договори пряко с фирмата на Бил Гейтс и да вземе програми по 50 евро на компютър, просветното ведомство използва посредник и цената набъбва до 1000 евро! Разликата е цели 20 пъти или 2000%…..

    Цената, на която държавата наема софтуера на “Майкрософт”, се оказва два пъти по-висока от тази в магазина за единичен купувач. А все пак при оборудване на 5000 клиенти сумата би следвало да бъде доста намалена. Вместо това обаче тя е удвоена!

    “Редно е да се провери дали нещата около аферата Кюлева стоят по начина, по който ги представят клюкарите по коридорите на властта и ако е така виновните просто да бъдат наказани!”, твърдят запознати.

    Вдовицата на Кюлев продаде всичко и се омъжи!

    Вдовицата на Емил Кюлев официализира дългогодишната си връзка с футболиста Мартин Станков, с когото се любеше още докато съпругът й беше жив. На 31 юли Весела Кюлева се омъжи за Бялото перо на тайна церемония в комплекса Ривиера, наследен от убития банкер.

    Присъствали на морската сватба разкриват, че церемонията е била изключително романтична. Огнени факли осветявали целия комплекс “Оазис”, а младоженците Весела и Мартин и 50 техни приятели и роднини собственоръчно запалили огромни бели хартиени фенери, които вятърът понесъл над водата. Градината на комплекса била специално декорирана в зелено и бяло. Допълнителна романтика създавали стотици бели рози, пръснати навсякъде. Трите деца на Кюлева, едно от които – плод на любовта й с футболиста, се изявили в ролята на шаферчета.

    Сватбеният купон продължил повече от 12 часа, а младоженците почти не слезли от дансинга. Сватбата приключила като в приказките – чак по изгрев слънце, когато Веселата вдовица и Бялото перо се оттеглили в покоите си за “първата брачна нощ”.

    Според източници на “ШОУ” Кюлева и Станков от дълго време живеят извън България, но държали да се венчаят на родна земя. Интриганти пък шушукат, че това решение било продиктувано от кризата. Според работещи на Ривиера новобрачните били позакъсали финансово и за това празнували в собствения си хотел. “Тази зима за първи път от откриването досега хотелите не работиха, за икономии персоналът е намален и заплатите – също. Мартин е кух и тъп и знае само да харчи. Той не може и с малко да се мери с тариката Кюлев, лека му пръст”, разкрива служител в комплекса в Интернет.

    Футболистът обаче стъпи на милиардното наследство на застреляния банкер. Той “бетонира” позициите си, след като направи бебе на вдовицата. През юли 2007 година Кюлева роди в елитна виенска клиника тяхната дъщеричка.
    Според светски хроникьори

    любовната история между Весела Кюлева и Мартин Станков се заформила още докато съпругът й беше жив.

    Научил за прелюбодейството, богаташът тутакси “уредил” трансфер на Бялото перо в чужбина, за да откъсне жена си от него. След разстрела на Кюлев на 26 октомври 2005 г. Мартин Станков веднага се прибра в България и не след дълго заживя с Весела и двете й деца – Никола и Емил. Бившият плейбой така всеотдайно се грижел за осиротелите синове на Кюлев, че те започнали да го наричат “тате”, разправят техни съседи в столичния квартал “Бояна”, които наричат скандалната вдовица Веселата Весела заради неспирните купони, които организирала в баровската си къща. Клюкари допълват пикантерията с прелюбопитната информация, че сексапилният татко е получил подарък от майката чисто ново БМВ за около 100 000 евро по повод щастливото събитие, а не обратното, както е прието.
    Мнозина се чудят какво прави милионерката Весела с такъв непоправим женкар като ексфутболиста.

    Мартин й кръшка постоянно,

    възмущават се близки на бившата секретарка, превърнала се в милиардерка след екзекуцията на мъжа си. Списъкът с жените, който са минали през леглото на Бялото перо, е дълъг и прелюбопитен. В „интимното тефтерче” на Марто са записани все хубавици и известни на обществото дами. И задължително – с повечко пари. Сред тях се нареждат бившата годеница на Бербатов Станислава Цветкова, личната гадателка на Берлускони Теодора Стефанова, поппевицата ЛиЛана и няколко омъжени бизнесдами.

    Явно наясно с опасния му чар, Весела

    Кюлева е разпродала почти цялото си имущество месеци преди сватбата,

    за да няма какво да дели с него при евентуален развод, показа проверка на “ШОУ”.
    В рамките на четири месеца от началото на тази година вдовицата на Емил Кюлев започва ударно да преструктурира това, което притежава. В малка част от дружествата тя заличава съдружниците си и остава като едноличен собственик. Останалите обявява за ликвидация. Странното е, че закрива едни от най-успешните фирми от финансовата империя на покойния си мъж.

    Сред ликвидираните фирми е и “Демекс корпорация”. С дата 5 януари тя престава да съществува. Докато беше жив, Емил Кюлев управляваше туристическия си бизнес именно през това дружество. Синовете на банкера от първия му брак получават по 104 лева след ликвидацията, а остатъкът от 7958 лева отива за „Контракт холдинг къмпани”.

    Сред закритите фирми е и “ПФ конструкшънс”. През нея минават сделките за Боровец, към които доскоро и самата Весела Кюлева проявяваше интерес. Управител в нея е Александър Кюлев – синът на банкера от първия му брак, а фирмата се води 95% собственост на офшорката “Палфин лимитид”. След закриването “ПФ конструкшънс” разпродава и дяловете си в “Рила – Самоков – 2004”. Към момента дружеството вече се стопанисва от китаеца Уи Льонг Хо, финландеца Тера Халмари, арабина Варит Мубарак Саид Ал-Каруси и индиецът Нираж Сетхи. Четиримата имат участие и в “Боровец инвестмънт”.
    През февруари т. г. Весела Кюлева ликвидира и “Аекс ентърпрайзис България”, през която минаваше част от собствеността на “Ривиера” АД.

    От общо 17 дружества, в които има участие, Весела Кюлева запазва дяловите си участия си само в седем, показва справката на “ШОУ”. В шест от тях тя вече е едноличен собственик.

    Най-ощетен е синът на Кюлев от първия му брак – Александър.

    23-годишното момче не получи нищо от империята на баща си. Към момента то се води управител единствено в строителната фирма “АК-мениджмънт”.

    Освен от фирмите Веселата вдовица е изхвърлила сина на Кюлев и от имотите му. Първородният син на олигарха е лишен от собственост върху хасиендата в Бояна, както и в обявения за продажба комплекс “Чифлика” край Мелник. В момента младото момче обитава апартамент в стара кооперация на “Патриарх Евтимий”.

    Според запознати идеята на Весела Кюлева е изцяло да се премести извън България. Освен фирмите си тя ликвидира и повечето от имотите, които притежава. Все още не е продаден замъкът край Мелник. Публична тайна бе, че приживе Емил Кюлев държи особено на него и желанието му е огромното имение да не се продава.

    Покрай интересите си в курорта Боровец Весела Кюлева влиза в конфликт с друга ВИП вдовица – Силвия Панагонова, жената на покойния Бай Миле. За нея се твърди още, че се познава добре с Пешо Сумиста, който пък е бил сред близките приятели на покойния й мъж. Смъртта на Емил Кюлев се приписва на групата на “Килърите”, за чийто посредник се спряга пък Сумиста.

    ……………………………
    БОГАТСТВОТО НА ВЕСЕЛАТА ВДОВИЦА БЕ НАД 1,5 МИЛИАРДА ЕВРО!

    След убийството на съпруга й Весела Кюлева наследява половината от богатството му, което се равнява на над 1,4 млрд. евро. В това число активите на ДЗИ Банк, ДЗИ, курортното селище „Ривиера“, Австрийския хотел в Сандански и половината от грандиозния хотелиерски проект „Супер Боровец“, издателските къщи „Хермес“ и „Еркюл“, лизингови дружества и фондове, както и семейния чифлик край Мелник. Другата половина от наследството на Емил Кюлев си делят тримата му сина. Най-големия – Александър, притежава 1/ 6 имането, а останалото е под контрола на Весела Кюлева, която е настойник на малолетните си синова Емил и Никола.

    След убийството на банкера през октомври, 2005 г. младата вдовица става председател на Надзорния съвет на ДЗИ Банк. Тогава мнозина предричат скорошен крах на бизнесимперията. Но бившата секретарка на Кюлев показва завиден търговски нюх и продаде ДЗИ за космическата сума от 185 млн. евро. Малко след това Весела се раздели и с банката, която шитна на гръцката „ИФДжи Ергасиас“ срещу 157 млн. евро.

    ……………………………..
    БЯЛОТО ПЕРО ХАРЧИ ПАРИТЕ Й ПО КАЗИНАТА

    Според светски хроникьори, новият съпруг на Весела Кюлева харчел с “шейхски размах” богатството й по казината. Станков обикалял елитни игрални домове из най-престижните европейски курорти и пръскал на вечер стотици хиляди долари. Така наследството от разстреляния банкер Емил Кюлев непрекъснато се топяло.

    ……………………………….
    Съпругата на експремиера Любен Беров – Стоянка: КЮЛЕВ БЕШЕ МНОГО РЕВНИВ, СЪМНЯВАХА СЕ, ЧЕ В УБИЙСТВОТО МУ СА ЗАМЕСЕНИ БЛИЗКИ ХОРА!

    Миналата седмица вдовицата на експремиера Любен Беров разкри пред “ШОУ” любопитни подробности за убития банкер. “Съпругът ми казваше за Кюлев, че е страхотен финансист, но много стиснат… Съмняваше се, че в убийството му може да са замесени хора от близкия му кръг. Мнозина открито обсъждаха, че жената на Кюлев е много влюбена в някакъв спортист, а Кюлев беше безумно ревнив”, разкри Стоянка Берова.

    Аделина ВЕСЕЛИНОВА
    Мария НИКОЛАЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *