2024-04-18

3 thoughts on “К.Костадинов (ВМРО): Държавната политика към българите зад граница се изразява с липсата на държавна политика

  1. Цитат:
    (към редактора – има ли и други отговорили, евентуално линкове към публикациите, аз не намерих?).

    В началните няколко реда винаги има линк към преведущата публикация, а най-отдолу под черта е даден линк към следващата.
    В сборната тема също са събрани всички линкове.

  2. Чест им прави, че са реагирали бързо и въобще на поставените въпроси, излизайки с официално становище (към редактора – има ли и други отговорили, евентуално линкове към публикациите, аз не намерих?).
    Не одобрявам манипулативната тактика по създаване на обществена нагласа в посока ограничаване правата на ДРУГИ българи зад граница единствено с мотива да се предпазим от част от българската диаспора в Турция (много активна част, когато си говорим за глас). Редно е политическите сили да се взрат в себе си и в липсата си на АКТИВНО отношение към българските експати, които са потенциален електорат, а не да хвърлят камъни по онези, които от години работят в тази посока (независимо кои са, какви са и с какви методи пък те „манипулират“, може би кавичките са неуместни). Самото естество на сегашната действаща избирателна система е такова, че гражданите на РТурция с българско самосъзнание реализират политическо въздействие върху изборните резултати в много по-малко „афектираща“ („зловредна“) степен от гражданите на РБългария с турско самосъзнание. Каквито и да са подходите към тях, довеждащи към лавинообразна при всяка възможност избирателна активност (не само в РТурция, но и в ЕС като цяло), те трябва да имат същото право като всички останали да избират и да бъдат също избирани, както и всички останали българи с българско самосъзнание, от които по презумпция „не се пазим“. Расизмът никога не е бил атрибут на демокрацията, а ВМРО, Атака, ГЕРБ и други целесаночено или, от чиста некомпетентност и недостатъчна политическа адекватност, подклаждат такива нагласи, което е опасно и съвсем резонно провокира обществено неодобрение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *