2024-03-28

1 thought on “Цветанов: Янко Попов-Туци поръчал убийството на Галев

  1. \"24 часа\": \"Килърите\" искали да убият Бойко Борисов

    25.07.2010 10:01
    Арестуваният председател на българската федерация по сумо Петър Стоянов приел поръчката преди 6-7 месеца

    Убийството на Бойко Борисов е било поръчано на групата наемници, която бе задържана в петък, съобщава \"24 часа\" като се позовава на разследващи.

    Арестуваният като част от групата на \"Килърите\" председател на българската федерация по сумо Петър Стоянов и Васил Костов – Васко Кеца приели поръчката преди 6-7 месеца, твърдят източници на изданието.

    Тогава американските служби предупредили българските, че се готви покушение срещу премиера, а възможните поръчители били \"недоволни бизнесмени\". Така полицията разкрила престъпната група.

    Бойко Борисов каза на пресконференция в събота, че след разбиването на групата, в хода на разследването, ще излязат данни за още много убийства и подготовка за такива.

    Премиерът обясни, че Сумиста имал \"кумска\" връзка със Сретен Йосич.

    \"Обикновено, когато някой ти е кум – ходиш, каниш го, носиш ракия, срещаш се с него, близък ти е\", каза той.

    През юни 2005 г. Бойко Борисов се оттегли временно от участието си в предизборната кампания. Тогава той водеше две листи на НДСВ. Въпреки че не бе обявено официално, предполага се, че временното му оттегляне бе свързано със сигнала за подготвяно покушение срещу него, получен в дипломатическата ни служба в Белград.

    Неофициално тогава готвеното покушение бе свързвано със Сретен Йосич, заловен у нас през 2002 г., когато Бойко Борисов бе главен секратер на МВР, и екстрадиран в Холандия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *