2024-04-24

19 thoughts on “Позиция на СДС относно Проект на избирателен кодекс

  1. до stan
    *******
    Лисицата като не стигнала гроздето казала че е кисело !

  2. Тригун, добре са те научили да дезинформираш, обаче яко си се амортизирал през годините.
    Тригун, зле си, ама много зле и прекратявам тъпата дискусия с теб.Най – малкото защото ми писна да те дешифрирам по половин час (нито ползваш интервали, нито пунктоация).

  3. до stan!
    …….
    Не е важно КОЙ ги е направил, а КОЙ приложи на практика! Това е важно! Ако отвориш ДВ ще видиш, че късната есен на 96 година са регистрирани 85-те приватизационни фонда за участие в масовата приватизация! По късно през 98-99-та година ПФ се преименуват в холдинги! Истинският обир, масовият приватизационен грабеж започва веднага след януари 97-ма година кога на митинг пред хиляди привърженициПетър Стояновсе провикна от трибуната:Народееееееееееееее, още от утре започва промяна.Да,така е.Тя наистина започна,но как завърши?.
    ***************************************************************
    Сега уважаеми „stan“ хващаш тренчето, може и самолетчето за по голямо удобствопосока Франция любима дестинация на родния елит и отиваш на гости на президента Петър Стоянов в баровския курорт „СЕН ТРОПЕ“, Ривиерата. Там,той да ти обясни „тънкостите“ по промяната.Дори покаже легендарната артиска негова комшийка Бриджит Бардо. Тъй и тъй бил във Францията може и в Ница да идеш на гости надемократичнотосемейство Любомир и Диляна Грозданова – Пъпкови. Че те закаквосе болрихахората и толковагласоведраха по телевизии, кабеларки и т.н.Ей ги къде са днес и за кого работила промянат.Това е „демокрацията“.Обири и грабежи на държавната собственост и разпределяне стриктно по СПИСЪК само на определени лица.Тук няма син,червен,зелен.Има СПИСЪК. Който не е бил в него го духа. Останалите като Костов,Стоянов и Станишев и пр.,днес те и децата им и приятелските кръгове забогатяли от грабежа, просто живеят в лукс и благоденствие.Народа, масово хвърлен в мрак, мизерия с 240 лв.минимална де и з аедно погребение не стига.Жесток ПЛАДНЕШКИ обир на народа и държавата, явление непознато в историята от датата на нейното създаване.Естествено виновни няма. Налице, лъжи и пропаганди по СМИ по защита на завоюваното статукво. Това е положението.

  4. РМД-та направи Жан Виденов, Орсовките ги направи Жан Виденов, банковите фалити ги направи Жан Виденов, мутрите бяха в силата си при Жан Виденов, доларът стана 3200 лв при Жан Виденов, пенсиите станаха колкото 3 хляба при Жан Виденов.Зърното го изнесе картелът на Румен Петков при Жан Виденов.
    Цялата тази разсипия я оправи СДС.В комплект с това СДС ни постави на пистата на ЕС и НАТО, като го направи така че да няма връщане назад както това стана няколко години по-рано. И тук въобще не говорим за идиотско-разсипническите управления на „царя“, Станишев и ББ.

  5. до груув
    ********
    Колко пъти да ви се обяснява, че КРАДЦИТЕ нямат цвят.Крадеца си е крадец, обикновено КРИЕЩ се зад „определен цвят“ за да има имунитет и някаква защита. Противник съм на такива предразсъдъци и заблуди, но ВИЕ продължавате упорито да манипулирате читателската аудитория.Може ли да отговорите на чий кабинет, му бе лепнат етикета „ПРАВИТЕЛСТВОТО на КОРУПЦИЯ“? Чий кабинет сътвори РМД-башибозука,опоскал всички предприятия доведени преди това УМИШЛЕНО всички до фалит? Хората още не са забравили как предприятията периода 1997-2001г., бяха изкарани на тълпи на улицата за да бъдат раздадени по списък, след това нарязани на скраб от който маса „демократи“ забогатяха станалимилионери, мултимилионери и милиардери? Туй що не виждате. Ами СОС-черкезите на Антоан Николов и модела „Софиянски“, фалшивото „Софийски имоти“ и т.н, вилняли по онова време,прибирали за себе си имотите на софиянци и общинските държавни имоти? И туй ли забравихте. ми Любомир Павлов-„пъпката“ окрал с „приближен кръг хора“ „ОБЩИНСКА БАНКА“? И туй ли не знаете.Днес „пъпката“ има дворец във Ница купен от тези крадени пари и това сигурно не знаете.Петър Стоянов, купил замък в баровския СЕН ТРОПЕ, Ривиерата и това не знаете. Ами Е.Бакърджиев, ами Софиянски, туристическия министър В.Василев стотици крадци. Не десетки,хиляди са зулумите сторени от тези бандити на „демокрацията“ с право наречени от писателя Ал.Томов – „НОВИТЕ ВАРВАРИ“. Той не прави цветова разлика на един или друг крадец,а слага всички в един кюп посегнали на държавното чрез които кражби така забогатяли. Стига манипулации. Всичко се видя и то много добре,кристално дори за какво става въпрос и кои са крадците. Аман от манипулатори.

    София,29.07.2010г

  6. Георги Ифандиев:Напълно съзнателно и доброволно се отказвам от българското си гражданство!

    Дата: 09-04-2010 17:27

    Изразявам своето недоумение и омерзение от онези, които някога смятах за свои сънародници. Те не съставляват народ, а са просто население, тълпа.Медиите изнесоха и други примери на отчайваща, унижаваща българите простотия, издаваща долнопробния наивитет на една недоразвита личност, която не осъзнава своята парвенющина и дебелашка показност Не мога да приема да ме ръководи нищожество, за което по най-умилителен начин са приложими са думите на поета: „Той бе наивен и като дете прост.”

    Чрез медиите до българофобите:

    Георги „Гоце” Първанов,

    член на БКП и агент на ДС,

    назначен за президент на НРБ

    Ангел Марин,

    потомствен член на БКП,

    офицер на престъпния комунистически режим,

    гуден за вицепрезидент на НРБ

    Цецко Цачев (Цецка Цачева),

    секретар(ка) на първична партийна организация

    на престъпната БКП,

    поставен(а) за председател(ка) на Народното събрание

    О Т В О Р Е Н О П И С М О

    от Георги Менелаев Ифандиев – човек, християнин, българин, досега гражданин на НРБ, с което се отказвам от това гражданство

    Презрени другари,

    След броени часове навършвам шейсет години. Всички те, целият изминат от мен досега път на този свят, доказа на моя милост, на семейството ми, на моите близки и на приятелите ми, че всъщност съм мъртво роден. Тъй като животът ми мина под Вашата престъпна терористична власт, съсипала и унищожила всичко здраво, умно, мислещо, родолюбиво и отговорно у българите. Като правя равносметка на дните си на тази земя, установявам: не сте ме пропуснали. Ала тъй като отдавна престанах да се страхувам за своя безсмислен живот под диктата на Вашата организирана престъпна мрежа, която наричам алчно червена мафия, отсега нататък отказвам да Ви узаконявам (легитимирам) със съучастието си като гражданин на отвратителната Ви Народна република България, която е по-точно да назоваваме Номенклатурия – държавна организация, обсебена от номенклатурата на алчно червената фашистка буржоазия, определяща се като комунистическа.

    През почти шейсетгодишното си пребиваване в нея съм бил пряк или косвен свидетел на изумителна омраза, насилие, простащина, разделение на хората по всякакви признаци и на вопиюща несправедливост. Мимоходом ще спомена онези 30 000 българи, избити без съд и присъда от Вашата терористична мрежа само през периода 9 септември – 31 декември 1944 г. Само ще посоча, че според трагичните изчисления на международни специалисти Вашата престъпна партия пряко ликвидира или предизвика преждевременната смърт на средно 222 000 българи.

    Други близо милион Вие и предците Ви хвърлихте в концентрационни лагери и затвори.

    Ще подмина и онези най-малко два милиона, които бяха принудени да Ви сътрудничат в качеството им на агенти на Вашите репресивни тайни служби. Или пък други, които в името на кариерата и келепира продадоха душите си на Вашия червен сатана. Няма да се спирам на онези поне милион съсипани съдби, на които бе отнето имуществото, бяха лишени от правото да учат и да се развиват според техния талант и качества. Нито ще се занимавам с ненадминатите Ваши престъпления по съсипването на родното селско стопанство (преди и след 10 ноември 1989 г.), промишлеността и останалите отрасли. Никой никога няма да Ви прости за унищожаването на духовността на българите и на Православната църква, за това че превърнахте един достоен народ в послушно стадо, лишено от собствено мислене и воля.

    Поводът да пристъпя към настоящата решаваща за мен крачка е тъкмо последното: Вашата и на съпартийците Ви от БКП, БЗНС (партия, приела Вашата програма) и нейните „демократични” филиали изумителна бездуховност, простащина, парвенющина, алчност и пълна липса на възпитание.

    През годините съм се нагледал и наслушал на Вашите най-долнопробни комунистически простотии.

    Никога няма да забравя как през 1970 г. заведоха Тодор Замфиркьов – Живков в Япония. Обуха му райран черен панталон, надянаха му сюртук и като зле дресирана маймуна го изтъпаниха пред император Хирохито. (Друга тема е защо никой никога не докосна военнопрестъпника, който продължаваше да бъде държавен глава на островната империя.) Унижението, което преживях, докато гледах кадрите от тази среща в поредния тогавашен кинопреглед, няма как да бъде изтрито от съзнанието ми.

    Не ще забравя изумителните прояви на грубост и дебелащина по време на посещението на същия „пръв партиен и държавен ръководител” във Федерална република Германия през 1988 г. Няма как да се избавя от унизителните за мен като човек и българин гледки на многобройните коленичения на Вашите ръководни партийни и държавни дейци пред съветските им господари. Съвсем друг въпрос е, че тези стопани на Кремъл бяха назначавани от „Уол Стрийт” и това не е „конспиративна теория”. Истината за тази подчинена взаимовръзка съм извадил на светло, подкрепена от съответните доказателства, в най-новата си книга, озаглавена „Името на звяра”, която предстои да излезе в понеделник, 12 април 2010 г.

    Обаче навремето бяхме напълно лишени от какъвто и да е избор. Затова все махах с ръка и си казвах, че това не ме засяга. Никога не съм допускал, че във времена, когато човек може да запази поне достойнството си, моите т. нар. сънародници ще излъчат такъв „Еверест” на простотията и простащината, какъвто е настоящият министър-председател. В кадри от обедните новини на телевизията на Световния еврейски конгрес “bTV”, показани на 9 април 2010 г., както и в стенограмата от тях, поместена на интернет-страницата на тази медия, видях, чух и прочетох нещо изумително, което накара чашата на търпението и примирението ми да прелее.

    Когато журналисти попитаха премиера за качеството на храната на официалната вечеря, дадена от американския президент Барак Обама на 8 април 2010 г. на участниците в срещата в Прага, „Борисов разсея слуховете”, относно менюто: „Не, много хубаво беше менюто. Имаше и първо и второ и трето,

    даже и две втори – имаше и пържола и риба, така че питателно беше, ако това ви е любопитно”, беше категоричен той.”

    Явно за „премиера” на НРБ всичко е било като в милиционерски стол от времето на „развития социализъм”… И всичко се свежда до търбуха. Въпрос на мироглед, който се изгражда в дома, училището и обкръжаващата всекиго среда. Нищо ново – това е déjà vu, както казват французите. Преди повече от век е описано от Алеко Константинов, прочее убит заради смелостта си да изрича истината.

    Преди самата вечеря, когато журналистите попитали същия „премиер” „какво очаква от вечерята с Барак Обама в Прага, министър-председателят отговори шеговито: „Гладен съм”.”

    Медиите изнесоха и други примери на отчайваща, унижаваща българите простотия, издаваща долнопробния наивитет на една недоразвита личност, която не осъзнава своята парвенющина и дебелашка показност: „На вечерята в американската резиденция лидерите от 11 източноевропейски държави са обсъдили с американския президент „горещите точки” по света. Всеки от тях е имал да докладва по предварително зададени теми.

    „На мен ми се падна Иран, Ирак, противоракетната отбрана. Според НАТО Иран очевидно развива ядрено оръжие, а ракетите му могат да стигнат до България”, каза премиерът.”

    Не мога да приема да ме ръководи нищожество, за което по най-умилителен начин са приложими са думите на поета: „Той бе наивен и като дете прост.”

    Занапред изключвам подобна възможност за себе си. За мен и за много други истински българи е обидно подобно същество да бъде водено като наш „министър-председател”. Никога, с изключение на 1990 и 1991 г., не съм гласувал доброволно за комунисти. Тогава пуснах гласа си за представителите на филиала на БКП, наречен Съюз на демократичните сили. Горко се разкайвам за тогавашната си глупост.

    Срам ме е, че в креслото на президент е седнал комунист и сътрудник на репресивните секретни служби на режима, наричан от мен алчно червена мафия. Длъжността „вицепрезидент” е поверена на висш офицер от антибългарската армия на същия този престъпен режим, при това потомък на терористи, избивали българи. Да не отварям дума за позора начело на Народното събрание да се мъдри същество от най-долен произход, с неизяснен пол, с ужасяващ външен вид, с пределно ниска ерудиция, без никаква култура и напълно лишено от всякакво възпитание, маниери и обноски, пък на всичкото отгоре и секретар на ППО на БКП. Свършиха ли се българите?

    Онова срамно нещо, което наричат „министър-председател”, не само е членувало в БКП, не само неговият баща е бил униформен комунист, но и неговото мрачно минало, изпъстрената му с престъпления и криминални вързки биография бе развята по света от уважавано американско списание. Не, не желая повече да имам нищо общо с този Ваш неуспешен опит за държава, да мърся биографията си като „гражданин на Народна република България”.

    Във връзка с всичко изложено

    Д Е К Л А Р И Р А М

    че напълно съзнателно и доброволно се отказвам от българското си гражданство. От позицията на дългогодишен (цял живот) потърпевш от Вашия престъпен алчно червен фашистки режим и като редовен данъкоплатец настоявам съответната Ваша служба незабавно да ми издаде лични документи на бежанец (Нансенов паспорт). Не притежавам никакви имоти в Народна република България, не ми е необходимо нищо, което е свързано с НРБ и с Вашия престъпен антибългарски режим, поставил се в услуга на антихуманните българофобски интереси на тайния Интернационал.

    Изразявам своето недоумение и омерзение от онези, които някога смятах за свои сънародници. Те не съставляват народ, а са просто население, тълпа. Тълпите са обречени на разпръскване и разпиляване. Историята го е доказала. Държа да запазя душата си, да остана българин – човек и християнин.

    В очакване на съответната Ваша бърза реакция,

    оставам,

    БЕЗ НИКАКВО УВАЖЕНИЕ:

    Георги Ифандиев,българин

    София,9 април 2010 г.,петък

  7. Не, новите варвари са Станишев, Бойко, Сакси и цялата останала червена измет.

  8. Уважаеми Kosta,
    по повод вашето запитване като фен на писателя Ал.Томов койтолично не познавам направих възможното за да удоволетворя вашето желание.Ето някои от по известните произведения на писателя.
    ************************************
    Мечът на групировката, Милион от лукавия, Концерт за лешояди, Триумфът на лешояда, Възмездието, Глутницата, Принцесата от калта, всички издадениот издателска къща, «Хермес.
    Най силно произведение обаче си остава трилогията «Четвъртата власт» книга1,2 и 3 на издателска къща «Кота»-Стара Загора.
    Бележка:
    В годините на активна форумна дейност направих възможното чрез реклама в ел.сайтове и компилацията „НОВИТЕ ВАРВАРИ“ този писател, ако е възможно да бъде забелязан от бълг.публика и масмедиите, един стойностен човек, който трябва дабъде ценен и уважаван.Надявам се да сте доволен доколкото можал да удоволетворя вашето желание.

    Поздрав.

    София,28.07.2010г.

  9. Трибун, действително ми хареса откъса от Ал.Томов. Той пише ли още? Какви негови книги са излезли в последните години?

  10. до груув
    *******
    Ами катоси го знаел и написал това може само един извод да се направи за Вас:
    *******
    Крадец на прехода, един от „НОВИТЕ ВАРВАРИ“, крали и грабили бълг.народ и държава.Това си.

  11. Зная го, затова препоръчвам липосукция.

  12. до уважаемия „груув“!
    *******************
    Това не е оня Александър Томов от левицата,шеф на ЦСКА,на Кремиковци и т.н. Това е друт Томав, писателя АлександърТомов, де по едно време и той бе станал „демократ“, даже Костовист. Видял обаче цялата помия, мръсотия и нагласени неща се отвратил, отдръпнал НА ВРЕМЕ осъзнал и написал за поколенията БЕЗЦЕННИ книги, романи.В тях той описва станалите кражби, грабежи и забогатявания в годините на прехода. Цялата мерзост на „НОВИТЕ ВАРВАРИ“. Последната му златна книга е „Принцесата от калта“. Страхотно произведение достойно за екранизация, ама няма КОЙ режисьор заеме с това. Страхуват се… Както на времето преди 10-ти с писатеиля Ивайло Петров и неговата „Хайка за вълци“.

  13. Ти Александър Томов ли си („Бел.авт:бла-бла-бла“)?
    Ако си – иди на липосукция, ако не си – вземи се прегледай.

  14. „Ограмотяваш“, Тамбуев, Томов… Познати похвати. Ясен си като бял ден.

  15. НОВИТЕ ВАРВАРИ-„Четвъртата власт”,книга трета,автор – Ал.Томов, 2003г.
    ……………………………………………………
    През цялата нощ Светослав Илиев не мигна. В мислите му бе настъпил хаос. Нищо в тая държава не бе истинско. Двадесет години политиците идваха на власт, за да грабят и осигурят себе си. Плътно зад тях се нареждаше прокуратурата, съда, следствието, полицията, църквата, а до тях престъпниците, обвързани с първите и по нататък – чиновници, доктори, учители,свещеници дори до последният продавач на пазара, който на свой ред също лъжеше – с мерки, с теглилки, в грамаж – ужас. Бесовете на АЛЧНОСТТА бяха обзели една огромна част от тоя народ и го връщаха към извечното лоно на природата, към зверското у човека, което на свой ред означаваше – към прастария закон на Платон, към правото на по силния. Останалото бе камуфлаж, логорея, думи, репортажи имащи за цел да създадат привидната илюзия, че е налице някаква държава. Имитация на държава и на държавност, поредният мит за тоя народ, за прикритие на собствените му бесове, които парите бяха раздухали и в момента те заразяваха живо и мъртво. Българският народ стремглаво летеше към дъното. Едни на дъното на мизерията и кофите за боклук, други към дъното на цинизма, на далаверите и лъжата, трети към дъното на клеветата, интригата и инсинуациите, четвърти…Четвъртите открито към дъното на престъпността. Обирите на квартири отдавна бяха станали нещо обикновенно, кражбите на коли-също. Не минаваше ден без кърваво убийство, изнасилване, кървав побой, тотален терор, които някои все още имаха наглостта да наричат “СВОБОДА” и “ДЕМОКРАЦИЯ”. Напразно такива като Светослав Илиев се опитваха да надигнат глас, да кажат нещо за моралните истини, за ценности и прочие “идиотщини”. Нямаше кой да чуе. АДЪТ бе настъпил. Всички го виждаха, чуваха, усещаха с кожата си, но се правеха, че не се отнася за тях. Накъде отиваше тоя народ – питаше се Светослав Илиев – и докъде щеше да стигне ? Най точно – до дъното на мерзостта, а оттам нататък? Оттам избуяваше все по-мощно едно ново ВАРВАРСТВО! Подлостта, мерзостта и грабежът не можеха да родят нищо друго, невъзможно бе да го родят. В основата на това варварство бе новият цинизъм и нихилизъм, опакован в тяхната нова музика -ЧАЛГАТА, помитаща всичко по пътя си. На мътния страшен български небосклон бе изгряла нова “звезда”- един гологлав шоумен, когото бяха нарекли “велико явление”. ЕЛИТЪТ щеше да се роди от новото варварство. Тъкмо днешните нови варвари щяха един ден да изперат и преперат КРАДЕНИТЕ от тях пари, да ги узаконят и да отрекат варварството, полагайки основите на “истинската цивилизация”. Това бе, изглежда, основен закон в развитието на обществата – продължаваше да се мята в мислите на Светослав Илиев…Новите варвари са били винаги неизбежни и винаги едни и същи, в това вече той не се съмняваше. Ала историята се е повтаряла винаги като пародия. Днешните нови варвари бяха пародия на някогашните варвари. Днешният нов варварин ползва автомобил и компютър, телевизор и радио, самолети и атомни бомби. Но нека никой да не се лъже, че като пародия на старото варварство, новият варварин би трябвало да изглежда жалък. Новият варварин е по страшен. Къде и кога е казано, че пародията не убива? Напротив, тъкмо тая пародия е по-зловеща от всичко останало. Тя може да те излъже! Няма нищо по кошмарно от пародия на варварин. Някога варваринът бе ясен – страшен, зъл, агресивен. Днес варваринът е приятен на вид, днес той ти се явява под формата на шоу – добър ден, драги зрители, ето, аз съм отново при вас, но преди това какво – РЕК – ЛА – МА… Това е ключът към новият варварин –рекламата, зад която се крият много пари. Рекламата е новото свръхоръжие на новите варвари. Спрете им рекламата дори за миг и ще видите какво ще стане? Ще ви разкъсат, ще ви разчленят, ще ви пуснат в казан, а сетне залеят с киселина, за да не остане и помен от вас. Варварството съществува в латентно състояние в която и да е цивилизация и обратно. Няма на света варварство и варвари, които да не мечтаят някой ден за една “нова цивилизация”. Но нашите родни български варвари, подражатели на всичко западно, копирачи на най лошото от Запада, на неговите сурогати – те какво представляват всъщност? Представляваха онова, което ставаше в момента около Светослав Илиев …. Трябваше да ги назове и посочи с пръст, трябваше да им каже в очите онова, което мислеше за тях, да каже ИСТИНАТА – жив или мъртъв. Друг изход нямаше. И Светослав Илиев го направи с пълното съзнание, че е НАПЪЛНО БЕЗМИСЛЕНО, направи го без да помни, с най страшното неистово вдъхновение, на което бе способен…
    **********************************
    Бел.авт:Кой трябва сега да се прегледа сега,А? Недей бърза с не обективни оценки, щом не знаеш, като пуле пред мама си!

  16. 20 години „груув“ 20 години се КРАДЕ и не съм „Тригун“,а ник-нейм „ТРИБУН“, първия ник излязъл преди много години във ФОРУМНОТО просранство да ограмотявам малограмотници като теб. Ще ти пусна постинг „НОВИТЕ ВАРВАРИ“ компилация извадка от трилогията „Четвъртата власт“ -книга трета на писателя Ал.Томов, той е жив и здрав, представляващ бисерен капитал, като ИНТЕЛЕКТ след станалите промени в годините на прехода след преврата направен на 10.11.1989 година.Прочететея, все ще ви е от полза. В притурка и книгата „Особено мнение“ на журналиста Георги Тамбуев и на100% ще си уясните в щрихи станалото в прехода и кой намаза от него!.

  17. Вече три правителства лапкат, крадат и пилеят натрупаното от правителството на СДС, така че Трибун ли си, Тригун ли си… вземи се прегледай.

  18. СДС е политически труп,КАУЗА ПЕРДУТА. На изборите за Парламент 2009 година народа окончателно си каза думата заТЯХ, като ги прати на политическото бунище. Ако не беше ВАС да намали изборната бариера едвам прекрачили прага и, същите щяха да гледат НС през крив макарон,както това стана с другата крадлива ООД структура-НДСВ. Правил съм 100-тици коментари за крадливата същност на СДС, наречен от писателя Ал.Томов в книгата „Четвъртата власт“, НОВИТЕ ВАРВАРИ.Не си струва по вече да се пише за сторените хиляди зулуми правили в годините на прехода. От тях нищо не зависи, освен последно да плюскат парламентарни кюфтета и получават хубави заплати от 15000 лева чисто месечно.Такъв е краят на всички КРАДЦИ на ПРЕХОДА.Жалък и презряни от народа.

    София,28.07.2010г.

  19. Искаме бъдещето на децата ни да се решава с изборните гласове на мислещите и грамотни хора, а не на неграмотни цигани и турски изселници, които гласуват под строй, без да имат каквото и да е отношение и съпричастност към проблемите на страната ни ! Затова парламентаристите трябва да помислят, как в новия Избирателен Закон да намери място възможността за електронно гласуване !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *