2024-04-24

1 thought on “Комитетът за защита на ядрения физик Георги Котев пише до Барозу

  1. Котев поднови протеста си срещу ядрената мафия

    Българският ядрен физик Георги Котев днес поднови гладната си стачка на площад “Шуман” в Брюксел. Това обяви той по телефона за Frognews.bg.

    Протестните плакати “Безсрочна гладна стачка срещу Европейската комисия” и “Защо ЕК не работи срещу ядрените престъпления” са заменени, но с надписи на фланелка, с която демонстрантът е облечен от днес.

    Котев започна протеста си миналия понеделник, но в четвъртък трима полицаи и двама белгийски агенти са му прибрали плакатите и палатката, защото такива действия на площада не били разрешени. След като бил изгонен от площада, там неочаквано пристигнал българският министър Трайчо Трайков, за да разговаря лично с физика, но не го открил. Котев обаче се съмнява, че реакцията на властите там и внезапната визита на Трайков са свързани.

    Няма да се откажа от протеста, това означава да се съглася с престъпленията, които се вършат в АЕЦ “Козлодуй”, коментира Георги Котев.

    Frognews.bg припомня, че протестът му е срещу престъпленията на ядрената мафия и заради отказ от прозрачност по въпроси на ядрената безопасност в България. Бунтът на Котев е насочен не към личен проблем, а в защита на обществен интерес. От две години той се опитва да докаже, че родната АЕЦ работи с нелецинзирано ядрено гориво, а Русия използва страната ни за експериментална база. Загубите за държавата от това престъпление според физика са за над 500 млн. евро.

    http://frognews.bg/news_25522/Kotev_podnovi_protesta_si_sreshtu_iadrenata_mafiia/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *