2024-03-29

14 thoughts on “Обръщение от Съюза на юристите-демократи в България: ПОКУШЕНИЕ СРЕЩУ ПОЛИТЗАТВОРНИК №1

  1. Сребро каза…
    Искам да изразя съпричастноста и подкрепата си за един наистина велик под дух човек, изтърпял гаврите и униженията на продажната комунистическа власт преди 10.11.1989 г. из комунистическите затвори и както се вижда че май сега пак му се налага да претърпява повторни гаври и унижения от същата тази продажна комунистическа власт и нейните биячи, обслужваща шейтана с цел да затвори устата на истинските хора който се борят срещу това цинично, тоталитарно, комунистическо зло Янко Николов Янков.

    Аз лично искам да изразя подкрепата си за този страдалец Янко Янков, за този титан на човешкият дух и да му изкажа искренните си пожелания по скоро да се възстанови и да не се предава защото сме зад него духом.

    Омразните комунистически неверници в безсилието си, че няма как да затворят устата на този свободолюбив човек и на хора като него, прибягват до физическа саморазправа с цел да спалашат опозиционно мислещите анти-комунисти, но казвам с твърдост! тези хора сами си подписват присъдите и бъдещето отношение спрямо тях и техните престъпления, така че както се казва, с техните камани, по техните глави и гърбове ще бъде.

    За това, нека АЛЛАХ (ГОСПОД) да бди над Янко Янков, защото той е единственият жив свидетел, който знае бакиите на доган в затвора и май заради това сега страда, че не си затваря устата, но с наша обща помощ и подкрепа, не само че не трябва да си затваря устата, а трябва напълно да ги изобличи тези комунистически престъпници и негодници.

    За това наистина искам да изразя своята солидарност със Професор Янко Николов Янков. ЗАД ВАС СЪМ ТВЪРДО Г-Н ЯНКОВ, ЗА ОСТАНАЛИТЕ НЕ ЗНАМ, НО АЗ СЪМ ТВЪРДО ЗА ВАС И ВИ ПОДКРЕПЯМ. За това оздравяваите по скоро и горе главата, не трябва да им се подавате на агресивните им манипулации на комунягите изсипани и тяхното време много е наближило, където и майчиното си мляко няма да могат да кажат, а камо ли каквото и да е било друго АМИН.

    http://atila.blog.bg/politika/2010/06/28/pokushenie-sreshti-prof-ianko-iankov.568611

    28.06.2010 01:04:00
    Vladimir’s каза…
    Измина една седмица от покушението над проф.Янков. Освен по ТВ „СКАТ” с интервюто на Н.Колев-Босия, никъде другаде по медиите не се каза нищо. Това е обяснимо. Питам се до кога комунистическата мафия ще безчинства на воля. Обезпокоен съм за бъдещето на проф.Янков. Ако операцията е сполучлива не е зле да се отърве от по-нататъшните „грижи” на „лекарите”. Да не забравяме, как бе „излекуван” И.Минев в правителствената болница.
    Трябва да започнем всенародна борба срещу мафията. Незабавна оставка на вътрешния министър Цветанов, който е в основата на тоя бандитизъм.
    Ако е възможно, пускайте информация за състоянието на Професора.

    29.06.2010 12:20:00

  2. Янко Янков и държавата…

    June 28th, 2010 · Post your comment (1 Comment)
    Email This Post Print This Post

    Ако разчитах само на българските медии нямаше да разбера, че на 21 юни, посред бял ден, в центъра на София е било извършено покушение срещу един от малкото истински антикомунисти с биография в България и известен правист проф. Янко Янков. Просто нито дума никъде. Мълчание навсякъде в средствата за информация, освен в някои от блоговете, откъдето научих и аз за поредното безобразие на държавата. По обяд, пред Съдебната палата/!??/ в столицата двама мъже събарят на земята проф. Янков пребиват го и му чупят на няколко места дясното рамо. Човекът потърсил помощ в Пирогов, а там го връщат да си закупи лекарства за 1 500 лв., въпреки че е здравно осигурен. С една дума го отпращат да се лекува в къщи. Сам да се превързва, да си намества счупения крайник, да се гипсира и дори да си извърши хирургическата интеревенция…

    В същото време в същото лечебно заведение лекуват самоковският екшън-герой Юри Галев, въпреки че не рачил да се осигурява здравно. Просто разлика в т. нар „обществен статус” между двамата. Единият мутра, футболен бос и местен олигарх. Неосигурен в Здравната каса. Другият – политически затворник, правозащитник и виден юрист. Осигурен в Здравната каса. Нооооо. Единят получава лечение, другият е отпратен за самолечение. Такива ми ти работи стават в нашата мила, сбъркана, бандитска, тежко комунистическа държава.

    Е още нещо. За Галев пишат вестниците като за национална ценност. Интервюта със семейството му, широко са отразени „подвизите” му от Самоков до Монтана през Перник и Боровец, всички телевизии изпращат репортери до Бели Искър, Миролюба Бенатова се разнежва в четири предавания, а вестникът на Тошко Тошев прави нещо като „разследване”, в което са отразени версиите и „славния и героичен път” на планинския властелин, защото той бил от „романтичния период” на прехода. За проф. Янков – нито дума никъде. Нито дума. Въпрос на ценностна система в обществото – дирижирана и манипулирана.

    Стана ми тъжно, много тъжно, защото проф. Янко Янков е един от малкото българи, с които можем да се гордеем.

    Помня го от Великото народно събрание и първото му изказване от трибуната – „Незабавно трябва да се докарат досиетата с мотокари тук, да бъдат под граждански контрол, а не в ръцете на комунистическите палачи.” Квадратна челюст на волеви човек, забързан към своята правда, безспорно юридически ерудит, с лека насмешка към политическите си опоненти, фанатично търсещ причините за злото. Здрав корен от родното северняшко село Клисурица, убеден правозащитник и антикомунист, за което е арестуван през 1984 г. и по-късно обявен от Амнести интернейшънъл за политически затворник № 1 на комунизма в България. Брат му е убит от тайните служби, семейството му съсипано. Освободен е от затвора през 1989 г. и създава своята БСДП/немарксисти/, после Либерален конгрес, възобновява политическата си битка с комунизма, която продължава и до днес. Преподава психология и философия на правото в Пловдивския университет и е автор на повече от 50 книги.

    Проф. Янков е комай единствения, който непрекъснато бомбардира посолства, съд, прокуратура, държавници за юридическата несъстоятелност на БСП, за упражнявания от нея геноцид към българския народ, за всевластието на тайните служби и престъпленията, извършвани от тях и до ден днешен. Скоро заведе иск за 1 000 000 лв. към БСП подробно аргументирайки нейния престъпен характер и цялостната и` юридическа несъстоятелност. Самият правозащитник няма съмнение кои са извършителите:

    „Това са хора на управниците, на ДАНС и на мафията. Отворете сайта ми и ще видите какво съм писал през последните два месеца. Пребиха ме същите хора, за които писах – служители на ДАНС.Само преди два месеца директорът на правния институт към БАН, който е много близък с тези служби, ме предупреди, че ако не спра да се боря срещу мафията, ще пострадам”.

    И му вярвам, защото в същата тази свръх тайна и секретна служба заместник-началник е небезизвестният Иван Драшков, който не позволи на един друг велик антикомунист – Георги Констанинов-Анархията – да е член на Комисията по досиетата, защото бил терорист, понеже … капичнал паметника на Сталин през 1953 г. Това е нивото на тайните ни служби, драги читатели! Нивото на човек като Драшков е същото като на Юри Галев. И, ако се случи нещо с този Драшков или някой от колегите му и тях ще лекуват, като Галев, не като Янков. Държава?!?

    Между другото, проф. Янков многократно предупреждава власт, институции, посолства и международни организации за отправяните му заплахи, защото е станал трън в очите на настоящите тайни служби, но не получава нито един ред отговор. Логично съюзът на юристите-демократи определят покушението като „семантично послание от страна на мафията, превърнала българската държава в свое нискойерархично звено”.

    И какво излиза: в държавата членка на ЕС можеш да протестираш свободно, да пишеш и ровиш в тайните на тайните служби, да размахваш словото и интелигентността си срещу вятърните мелници на комунизма, но единственото, което получаваш е бой, почупени кости, неразбиране и отказ от лечение, не си удостоен дори с бланкетно внимание от страна на Негово величество властника, което е синоним на някой от поредните мутанти на комунизма. Но ако си мутра, олигарх, офицер от тайните служби или просто удобен угодник можеш да разчиташ на благоразположението на държава, властници, па дори на лекари. Направо ме е страх да запитам проф. Янко Янков дали като политически затворник не се е чувствал по-свободен, отколкото в мнимата свобода на демокрацията?! Защото, струва ми се, знам отговора. Защото България отчаяно се нуждае от истински десни люде, защото набедените десничари бистрят участието си в гей-парада или как да осигурят депутатско място на бившия шеф на тайните служби Димо Гяуров, или да осъществят „важната” операция с връщането на същия Драшков пак като шеф в ДАНС. За борец за човешки права, активен антикомунист, интелектуалец и виден юридически ум като проф. Янко Янков няма място в „дневния ред” на новите десни, няма място дори в болничната стая, защото „времената са други”, времената са на хора като Галев и Драшков – еманация на „новия ред”. И за пореден път се убеждавам в правотата на оня, който бе казал „Деца, радвайте се на войната, мирът ще бъде ужасен!” Няма да спомена името му, защото същите „органи” ще ме обвинят в световните грехове – те го умеят това – но е безспорно прав за общества като нашето.

    На проф. Янков му предстои тежка операция, вероятно раните ще отминат, физическата болка също, но дали някой ще се замисли за корелацията му с държавата България…

    Източник: Toross
    ShareThis

    Tags: Българофобия · Гражданска позиция · Политическа коректност · Репресии · Събития
    1 response so far ↓

    *

    1 Патриот! // Jun 28, 2010 at 18:27

    Нямам думи просто… Когато група анти-българи бъдат пребити цяла България им разбира сеира, но когато един съвременен български герой бъде нападнат медийте мълчат. Парадокласна държава сме, няма какво повече да кажа…

  3. В тази комунистическа държава вече не се живее.След като посегнаха и на проф.Янков,то тогава \\"те\\"вече нямат спирачки пред нищо и никой.
    Но за всчико това сме виновни ние българите и само ние!Такъв очи народ сме,че понякога се срамувам,че съм се родил точно в това време.Да беше през турско,по-добре щеше да бъде.
    Дано на професора му няма нищо сериозно и се оправи по-бързо.А червените боклуци,час по-скоро да влязат по затворите!До живот,без право на помилване!

  4. Уважаеми г-н Бошнаков, интересни факти цитирате, но ми се струва твърде много наблягате на\"червеното\" и \"членове на БКП\". България имаше 1 милион членове на БКП и 99% от тях не са откраднали дори една игла през целия си живот.Но такава беше политическата система-еднопартийна, ретроградна и това изяде главата на социалистическия лагер -неговата еднопартийна политическа система, която доведе и тоталитаризма. Също не е виновна комунистическата идея по принцип, а една малка трупа от ръководството на БКП от 9 човека около Луканов, които имаха политическата власт в навечерието на прехода я използваха да я трансформират в икономическа и да се превърнат от бедни комунисти в едри капиталисти. Те си регистрираха БСП и я обявиха за \"наследник на БКП\"с цел да заграбят голямата материална база на БКП, по .късно БСП създаде всички останали партии от прехода и унищожи всичко материално, което БКП беше направила в нейния 45 годишен период на управление.. Но я трансформираха с най престъпни методи ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ НА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ. Когато те започнаха да трансформират собствеността от държавна в частна само с едно постановление на ЦК на БКП-56-то постановление, към него нямаше и правила за извършване на трансформацията: антикорупционни законодателства за държавния служител извършващ приватизационните схеми и сделките; видовете разузнавания по всички нива; нямаше ВЪРХОВЕНСТВО на закона , което значи РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА да пресича и осъжда всички опити за грабеж. Главен стълб на една държава е върховенството на закона:съдебната система, щом няма съдебна система, няма и държава. Липсата на тези правила отприщи тъмните сили и престъпността в обществото, пяната на обществото и престъпността да изплуват на повърхността захвана ключове постове в управлението на държавата и икономиката.Така се стигна до пълно унищожение на българската икономика, пропадане 5 пъти жизнения стандарт в страната, изкарване на милиони хора безработни, от тях 1,5 милиона починаха от притискания, инфаркти и инсулти вследствие на загуба на работата, други пък избяга в емиграция, загубата е над 3,5 милиона население пред прехода вследствие на това разграбаве. В България се извърши най големия геноцид в най новата история на Европа, който е фатален за малките държави, липсата на човешки ресурси в България сега се вижда ясно, там няма кой да извърши \"революцията на Хавел\", а без човешки ресурси е невъзможно да съществува държавната и нацията. Що се отнася до пяната, в нея само 1:100 са били членове на БКП преди или са работили в ДС.
    В същото време западноевропейските държави също извършваха приватизация на държавната си собственост, понеже те до края на 80-те години имаха 70% държавна собственост в икономиката си, но я извършиха при наличието на всички правила на демокрацията:Върховенство на закона, работещи съдебни системи, разделение на властите, разузнавания , антикорупционни законодателства за държавния служител и прочее, за това не загубиха нито цент от приватизацията, нито една корупционно направена сделка.Даже пред последните 25 готини много от тях вдигнаха над 12 пъти БВП и жизнения си стандарт.И като последно ще кажа ,че проф. Янко Янков беше депутат от страна на СДС в Първия демократичен парламент, мисля 1990 г, но го напусна като видя започналото разграбване и ЧЕСТ МУ ПРАВЯ ЗА ТОВА, свалям му шапка!!!

  5. ужасно е когато бият невинен човек, но пък само тогава ни просветва, че утре ние може да сме на негово място. Всичко, което не ни убива ни прави по-силни!

  6. част 2) В НС приватизационните крадци не са само тези, които са сътрудничели на ДС преди 1989 г. , а ВСИЧКИ ДО ЕДИН там в НС- или са поставени лица и лакеи на олигарсите( приватизационните крадци), които са кукловодите на мафията, или са самите от отряда на крадците.
    Така, без разузнавания, без финансова полиция, без работища работеща съдебна система тръгнахме да правим раздържавяване на собствеността и за това се получи този страшен грабеж и от него се роди мафията. Мафията сега държи 100% политическата власт в НС, а тя е страшно оръжие в нейни ръце, с която тя продължава грабежа. А нашия народ с вота си даде власт на мафията да влезе в НС и да го краде легално.
    България е единсвената страна в Европа в която престъпниците вместо да се намират по затворите , пълнят Парламента.ideyazabulgaria.org

  7. част1)Мафията в България са приватизационните крадци след 1989 г.. В нея има две групи- на държавниците, които с държавническите си решения позволяваха краденето на държавна собственост и те носят най -голямата отговорност за разграбването, което се случи след 1989 г. и техните инструменти от ДС.
    Има две ДС-та:(1) преди 1989 г което работеше за БКП, защото БКП се изживяваше в партия= държава и (2)след 1989 г което се раздели на клубове по интереси и работи за партиите-престъпници управлявали страната през прехода и всички произхождащи от БКП/БСП. Луканов още 1990 г унищожи националната сигурност( разузнавачите) и финансовата полиция( стопанска милиция) в системата на ДС, от него остави да съществува само 6- то управление-политическата полиция и те започнаха да изпълняват само поръчки на партиите, а партиите им даваха за благодарност някои трохи от трапезата си. Оставянето на политическата полиция у нас е точно обратното на случилото се в останалите бивши соц.страни – там оставиха разузнавачите, ликвидираха политическата полиция на тоталитарната държава. Такава политическа полиция нямаше в никоя западна държава на Европа, там имаха само разузнавания и финансова полиция ,имат си ги и до сега.

  8. Да добавя.Архивата на старата ДС от преди 1989 г.в България не се отвориха като направиха останалите бивш соц. страни в НС още 1990 г, а останаха в ръцете на всички последвали крадливи правителства след 1990 и те премахнаха своите досиета и написаха досиета на всичките си политически противници. Сега в архивата на ДС са останали преправени досиета на само политическите противници на тези управлявали партии през прехода и на хора, които не са откраднали 1 игла пред прехода или в целия си живот въобще. Истинските крадци нямат досиета от ДС.

  9. Мафията в България са приватизационните крадци след 1989 г.. В нея има две групи- на държавниците, които с държавническите си решения позволяваха краденето на държавна собственост и те носят най -голямата отговорност за разграбването, което се случи след 1989 г. и техните инструменти от ДС.
    Има две ДС-та:(1) преди 1989 г което работеше за БКП, защото БКП се изживяваше в партия= държава и (2)след 1989 г което се раздели на клубове по интереси и работи за партиите-престъпници управлявали страната през прехода и всички произхождащи от БКП/БСП. Луканов още 1990 г унищожи националната сигурност( разузнавачите) и финансовата полиция( стопанска милиция) в системата на ДС, от него остави да съществува само 6- то управление-политическата полиция и те започнаха да изпълняват само поръчки на партиите, а партиите им даваха за благодарност някои трохи от трапезата си. Оставянето на политическата полиция у нас е точно обратното на случилото се в останалите бивши соц.страни – там оставиха разузнавачите, ликвидираха политическата полиция на тоталитарната държава. Такава политическа полиция нямаше в никоя западна държава на Европа, там имаха само разузнавания и финансова полиция ,имат си ги и до сега.

    В НС приватизационните крадци не са само тези, които са сътрудничели на ДС преди 1989 г. , а ВСИЧКИ ДО ЕДИН там в НС- или са поставени лица и лакеи на олигарсите( приватизационните крадци), които са кукловодите на мафията, или са самите от отряда на крадците.
    Така, без разузнавания, без финансова полиция, без работища работеща съдебна система тръгнахме да правим раздържавяване на собствеността и за това се получи този страшен грабеж и от него се роди мафията. Мафията сега държи 100% политическата власт в НС, а тя е страшно оръжие в нейни ръце, с която тя продължава грабежа. А нашия народ с вота си даде власт на мафията да влезе в НС и да го краде легално.
    България е единсвената страна в Европа в която престъпниците вместо да се намират по затворите , пълнят Парламента. http://www.ideyazabulgaria.org

  10. Уважаеми приятели.В предното си писмо дадах подобно обяснение че над 50%са депутатите Агенти на ДС и партийни активисти на БКП.Това доказа за както тази действаща конституция и не можете да ни покажете един офицер от ДС който да не е забогатял с куфарче с $.Останалите закупиха фабрики и заводи при дебълвазията с огромни заеми които не върнаха и Банките фалираха.Активистите на БКП работиха по места с доста големи комисионни които при Тройната Коалиция достигнаха до 40%комисионни.Отпуснатите средства от Е.С.се разпределяха също срещу комисионни и затова ведяха Европейсците че всичко е корупция.Липсват проекти за субсидиране.Забележета случея с Кмета на Варна който взе заем от Ц.Кооперативна Банка 50,000,000лв.за ремонти на пътни настилки с същия момент Кмета на Общ.Аксаково взе субсидия 50,000,000евро.за инфраструктурен проблем.Ето това е разликата между Ляв и Десен Кмет.Не Ви споменавам за другата корупционна част на Кмета на Варна.За това Хавела обяви че трябва да се направи нова Революция.Не се гласува нито един лустрационен закон и всички възлови места са от червени ръководители.Посочете ми една друга държава от СОЦ лагера да не е гласувала Лустрационен закон.Във връска със земеделието посочете ми друга държава която е имала Колхоз или ТКЗС.За 20г.още има не върнати земеделски земи .

  11. В България стават чудеса който трудно могат да се поберат за това не се чудя че мафията в България е организирана. Станата ни ще се оправи тогава когато до дивето коляно коминистите те си отидът. Вълкът агне няма да стане, той си остава вълк но може да се дрисира ако законите важът за всички. Докато съдебната власт, прокуратурата и полицията е с мафията странатани винаги ще има невини жертви.С болка на сърце споделям това което в държаватани няма да се оправи. От “ Архивите са живи“-www.jivko1128.blog.bg

  12. Новина от категория Пловдив
    Пребиха професор от Пловдивския университет
    Размер на шрифта: A+ / нормален / A-

    PlovdivMedia – Пребиха професор от Пловдивския университет
    Професорът по политология от Пловдивския университет Янко Н. Янков, е бил нападнат вчера около 15 часа. Двама непознати мъже са го съборили на тротоара пред столичната Съдебна палата. След побоя дясното му рамо е счупено на няколко места. Професорът беше обявен преди 25 години от „Amnesty International“ за Политзатворник №1 на комунизма в България.
    Хари НИГОХОСЯН
    сн: автора
    Известният юрист и университетски преподавател, правозащитник и борец за граждански права и талантлив учен с повече от 50 публикувани книги явно е станал трън в очите на бившите настоящи тайни служби, за да посегнат на живота и здравето му на няколко метра от входа на символа на съдебната власт.
    „Вчера към 15 часа, както си вървях, двама души скочиха върху мене, разказа професорът за „Рlovdivmedia”- Не казаха нито дума, просто ме нападнаха. Това са хора на управниците, на ДАНС и на мафията. Отворете сайта ми и ще видите какво съм писал през последните два месеца.”
    Два дни преди атаката срещу него правозащитникът публикува открито писмо до премиера Бойко Борисов с копие до посланиците на Великобритания, Белгия, Германия, Холандия, Швейцария, САЩ и Европейската комисия.
    „Става дума за това, Г-н Министър-председател, че само преди няколко месеци високопоставени служители на тайните (специалните) служби на държавата публично признаха пред Комисията по националната сигурност в Парламента, че в България държавните специални служби имат навика да действуват като престъпни улични банди, при което извършените от тях престъпления официално биват регистрирани като извършени от престъпни улични банди, които полицията уж издирва, но никога не може да открие.”, пише припомня , че със семейството му са подложени на систематичен терор. На скоро е било тарашено и в къщата в родното му село: „Формално е било извършено така, че привидно да изглежда като извършено от „банда крадци”, като в същото време деянието е направено така, че въпросната „банда крадци” фактически не е откраднала нищо
    и е оставила абсолютно непокътнати изключително голям брой вещи, имащи изключително висока парична пазарна стойност и цена. „ констатира професорът и пита директно премиера как в такава ситуация е възможно да се оцелее в „Българския Афганистан”.
    „Пребиха ме същите хора, за които писах – служители на ДАНС, твърди пред репортерът ни проф. Янков. – Само преди два месеца директорът на правния институт към БАН, който е много близък с тези служби, ме предупреди, че ако не спра да се боря срещу мафията, ще пострадам”.
    Проф. Янков сподели, че рамото му е разбито на пет парчета и утре му предстои тежка операции.
    „Покушението срещу проф. Янков дойде като семантично послание от страна на мафията, превърнала българската държава в свое нискойерархично звено.Не се обръщаме към българските власти – те са заложници на мафията. Питаме западните институции: „Искрени ли бяхте, когато преди четвърт век се обявихте в защита на Политзатворник №1 на комунизма в България? Или го защитихте само от конюнктурни съображения?“, се казва в специална декларация на Съюз на юристите-демократи в България.
    Това не е първият опит за покушение срещу политически затворник №1. Както още през април 2009 г. „Рlovdivmedia “ писа, той е бил готвен като изкупителна жертва по случая с убийството на Андрей Луканов. Набелязан е да изпълнява ролята на българския Ли Харви Осуалд, за да му припишат екзекуцията на екс-премиера. Десет месеца преди куршумите да повалят Луканов проф. Янков е е бил отвлечен от шофьора на таксито, в което се е качил. Близо до руското посолство колата се е блъснала в едно дърво, а правозащитникът е излязал от нея със счупена ръка. Вероятно това е спасило живота му тогава. Предполага се, че атентатът срещу Луканов е трябвало да стане на същия ден. А той самият да бъде убит като „терористът”, застрелял бившия премиер.
    За нападението над професор Янков е уведомена и катедрата в Пловдивския университет, към която той работи..Секретарката на юридическия факултет не можа да ни даде никакви допълнителни сведения. Обеща да ни информира веднага, след като катедрата изрази позицията си по случилото се. По-късно се обади, информирайки ни, че щели да подпомогнат финансово пострадалият.
    На професора му предстои операция в „Пирогов“, за която ще са необходими 1500 лв за консумативи.

    Публикувана на
    22 Юни 2010 година

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *