2024-03-29

1 thought on “Учителката Поля Даскалова е обрала „Прокредит банк“ в Плевен

  1. Учителка по български език и литература от Славяново е извършителят на банковия обир в Плевен от преди около месец. 37-годишната педагожка Поля Даскалова е действащ учител в СОУ “Христо Ботев” и е била задържана тази нощ от органите на реда, съобщиха от МВР.

    На 15 март 2010 г. жена заплаши три касиерки в офиса на Прокредит банк в Плевен и ги принуди да й дадат сумата от около 20 000 лева. По описание на очевидци тогава – жената е била около 40-годишна, не е била маскирана, но е прикрила лицето си с шал и слънчеви очила. Установено е, че е носила и руса перука, която по-късно захвърлила в покрайнините на града.

    Обирът е бил записан от охранителните камери на обекта. Директорът на Областната дирекция на МВР – Плевен комисар Светозар Илиев обясни, че в офиса има паник бутон, но служителите не са успели да го натиснат.

    До извършителя се е стигнало след няколко седмици наблюдения на криминалистите. В хода на разследването на случая, за голяма изненада се оказало, че обирджийката е учителка по български език и литература.

    Педагожката прибягнала до обира, защото имала неизплатени сметки, кредити и задължения. Тя се подготвила за него, като закупила пластмасов пистолет. “Кризата променя профила на престъпниците, за което българската полиция в момента полага всички усилия да се подготви”, коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

    В хода на разследването е установено, че жената е заплашила служителите на банката с пистолет – играчка. Тя е спечелила Зелена карта за САЩ и е трябвало да лети на 12 май. Дългогодишен учител е в СОУ “Христо Ботев” в Славяново и председател на читалищното настоятелство на местното Читалище “Паисий Хилендарски”.

    В Славяново е позната като добър професионалист, изключително ерудирана и дейна личност я определиха нейните колеги, приятели и съседи, цитирани от Дарик. Педагожката има три висши обазования, семейна е с 18-годишна дъщеря и 14-годишен син. Била е кандидат за общински съветник в листа на ОДС на изборите през 2003 г.

    Близки на учителката разказаха, че наскоро тя е спечелила Зелена карта и е трябвало да замине за Атланта със сина си. Съпругът й е имал сериозни дългове, заради което в дома им е идвал съдия-изпълнител да опише семейното имущество. Навярно затова е получил отказ за виза, коментираха колегите й.

    Никой от нейното обкръжение не е забелязъл промяна в държанието й след обира, който беше извършен преди месец. Жената си е подготвяла документите за 1-годишен отпуск и е разплатила част от борчовете на съпруга си към банки. Семейството живее в скромна къща в покрайнините на града, която е била обявена за продан.

    Източник: Новинар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *