2024-04-19

6 thoughts on “Лидерът на РЗС Яне Янев на посещение в САЩ. Покана за среща с него в Чикаго

  1. Яни, пак съм аз.
    Извинявай, но сутрин не съм във форма.
    Предлагам да се въведе международна единица за борба с корупцията и тя да бъде наречена ЯН (IYAN).
    Един ЯН е равен на един осъден за корупция.
    Предложение за единица за корупция предлагам да предложиш ти. Например …
    Хайде до Чикаго.

  2. Яни, пак съм аз.
    Яни, съществува ли българска или международна измервателна единица за корупция. Ако няма, предлагам да се въведе измервателната единица ЯН (IAN).Един ЯН е равно на ……?

  3. Г-н Янев,
    Като специалист по корупция може ли да ни запознаете чрез EuroChicago.com
    Къде е генезисът на корупцията?
    Благодарим Ви.
    Ник

  4. Дошъл е да топи правителството тоя агент на агента Гоце и на Сър гей!

  5. Само малоумен може да отиде на срещата с този палячо Яне Янев.

  6. Въпрос към господин Янев,
    Господин Янев, моля да ни отговорите дали във Вашите анализи използвате резултатите от Българския ДНК проект съгласно приложениятя?

    Приложение 1

    Във връзка с проведеното изследване на митохондриална ДНК, финансирано от Министерство на Образованието и Науката- проект ВУ-Л-204/06, включващо секвениране на контролни региони HVRI и HVRII, се издава:

    Сертификат
    на
    К. Д. Георгиева

    за принадлежност към Митохондриална Хаплогрупа К

    Митохондриална ДНК
    Хаплогрупа HVRI HVRII
    К 16224C, 16242T, 16247G, 16311C 73G, 263G, 309.1C, 315.1C

    С букви (А-аденин, Т-тимин, C-цитозин, G-гуанин) са означени базите на съответните позиции в митохондриалната ДНК, които се различават от секвенцията, приета за референтна-Cambridge Reference Sequence(CRS).

    Предполага се, че хаплогрупа К възниква в района на Западна Азия преди около 50 000 години, а в Европа се разпространява преди около 12 000-16 000 години във връзка с големите човешки експанзии на север след последния ледников период в края на късния Палеолит. Днес честотата й в Европа е около 7%. Освен Европа, днес представителите на тази хаплогрупа населяват Северна Африка, Арабския полуостров, Северен Кавказ и Близкия изток. Хаплогрупа К се среща с много висока честота при евреите Ашкенази (над 30%). Най-старият (на близо 5 000 години) познат представител на хаплогрупа К е Тиролския леден човек (Oetzi), чието замръзнало мумифицирано тяло беше намерено в Алпите през 1991г.

    Дата: 14.07.2009 г.

    Приложение 2

    http://www.familytreedna.com/

    Bulgarian DNA Project
    Results
    Българският ДНК Проект

    РЕЗУЛТАТИ

    През месец май тази година ще се наваршат две години и половина от създаването на Българският Генетичен Проект. До момента 43-ма българи участват в него. От известните до момента резултати може да се заключи, че българите принадлежат кам следните хаплогрупи, по мъжка и женска линии:

    – Пряката мъжка линия (Y-хромозомния анализ) показва приблизително следната картина:

    1) Най-голям процент българи има от хаплогрупа I- от 17 до 22,6%, от които приблизително 18 % са от подгрупа I2а2, 3 % са от I1b1, 0,5% са от подгрупа I1а и 0,1% са от подгрупа I1b2а;

    2) хаплогрупа Е се нарежда на второ място- от 19 до 21,5%, от които приблизително 10 % са от подгрупа Е1b1b1а1 (М78- V12), 11,5 % са от подгрупа Е1b1b1а2 (М78- V13, алфа кластер) и 0,5% са от Е1b1b1c* (М123*);

    3) хаплогрупа J е третата по разпространение група всред българите- от 17 до 18,6 %, с подгрупи J1 (М267)-0,01%, J2 (М172)- 16% от които 6,5% са от подгрупа J2б1*(М102*), наричана още по старата нуменклатура J2е1, 4,3% са от J2* (М172*) и останалите са от J2а1b* (М67*) и J2а1b1 (М92);

    4) хаплогрупа R с подгрупи R1а1- от 12 до 13,5 % и R1b1b2- около 12-13 %;

    5) хаплогрупа G2 с подгрупа G2а3b- около 1-2 %;

    6) хаплогрупа Q с 0,02%;

    7) хаплогрупа L с 0,01%;

    8.) хаплогрупа H около 1 %.

    Вазмойно е и наличието на друпи по-рядко сречтани групи в малки количествап които засега не са ни известни.

    – Пряката женска линия, митохондриялния анализ (Mt-DNA) показва следните резултати:

    1) Най-често стещаната в Европа хаплогрупа H се открива в най-голям процент и всред българите- около 40%. Тя е типична европейска група и се среща с много голям набор подгрупи: H2а, H7, H13 итн. Вероятно част от женската линия на пра-балгарите е от подгрупа H2а, тъй като е разпространен основно в средна Азия; H7- е разпространена на Балканите (в северо-източна България) и в Кавказкия район, H13 е разпространена на Балканите в западна България и средна Европа;

    След нея се нареждат Кавказките хаплогрупи- U, K и T към които се причисляват около 45% от българите:

    2) хаплогрупа U с подгрупи: U*, U3, U4 и U5;

    3) хаплогрупа К;

    4) хаплогрупа Т с подгрупи: Т1, Т2 и Т3.

    Останалите 15% са разпределени между следните групи :

    5) Хаплогрупа J с подгрупи: J*- вероятно женската линия на славяните е разпространена в източна и северо-източна Европа и северна България и J1;

    6) хаплогрупа HV, с подгрупа HV*;

    7) хаплогрупа R, с подгрупа R*;

    8.) хаплогрупа Х;

    9) хаплогроупа W разпространена в средна Азия;

    10) хаплогрупа D, разпространена в средна и източна Азия;

    11) нетипичната за Европа хаплогрупа L, с подгрупа L2а, разпространена основно в Африка.

    За да добиете представа за разпределението на подгрупите на Y-хаплогрупа Е1b1b предлагам следниа линк:

    http://www.isogg.org/tree/ISOGG_HapgrpE07.html

    Най-новите изследвания дават още по-точно разпределение на подгрупите на hаплогрупа E1b1b:

    http://www.familytreedna.com/pdf/916.pdf

    Известно е, че Y-хаплогрупа J2b1-М102 е наричана в руските форуми- прото-Трако-Илирски ген, срещан при народи като Пелагси, Тавланти, Ягоди и Дардани), а хаплогрупа Е1b1b1а2- V13 е наричана прото-Дако-Мизийски ген. Вижте тихното географско разпределение от линка:

    http://www.dnatree.ru/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=173

    Второ изследване на българско население е направено от група учени от Лабораториата по Молекулиарна Патолигия кам Медицинска Академия в София, с участието на проф. Кременски, като изследванията са направени в Центара по генетика в гр. Льовен- Белгия. Описани са резултатите на 126 българи, 63 български турци и 91 български цигани.

    Предлагам два сайта с база данни, където можете да се включите ако сте си правили ДНК анализ в някоя друга лаборатория и кадето можете да намерите евентуално генетични роднини:

    http://www.ysearch.org – за мъжка линия;

    http://www.mitosearch.org – за женска линия.

    Смятам, че тези сайтове ще насочат по-амбициозните в намирането на допълнителна информация по интернет.

    ТЪлкуване на резултатите от Y-ХромозомниЯ анализ:

    1/ местен палеолитен- балкански тип ген:

    Учените смятат, че хаплогрупи I, R1а и R1b заселват балканите около 30.000 год. пр.н.е., през ранния палеолит. Парвоначално хаплогрупа I е населявала западната част на балканите- това е така наречения Денароиден антропологичен тип- население населиавало териториата на днечна Далмация в Харватска република. В по-касен период след ледниаковия период този тип ген се разпространява на териториата на целиа Балкански полуостров, в средна Европа и на Скандинавския полуостров. Кам под-хаплогрупите на hаплогрупа I се причислиават народи като Готи, Скити, част от южните славянски народи итн. Тя се среща в голям процент всред днечните Немци, Унгарци, Харвати итн.

    Хаплогрупа R1а се счита за северно-славианси/ викингски ген. Тиа се разделиа на два големи клона, единиа на които населява днешна северна Индия, а другия източна и северо-източна Европа. Тя се среща и при народите от Таримската котловина.

    Хаплогрупа R1b се счита основно за келтски тип ген- хората от тази под-хаплогрупа се считат за преки потомци на европейския Кроманьон. Тя е много силно представена в западна Европа, както и в северен Иран. За да може да се прецени дали балгарите от тази хаплогрупа са потомци на келти или на народите от северо-Персийския район трябва да се направи подробен качествен анализ, тъй, като те генетично са мого близки.

    2/ приходящ от близкиа изток, неолитичен тип ген:

    През неолита, преди около 10.000 год. пр.н.е. на Балканите, с разпространение на скотовъдството се появяват народи от хаплогрупи J и Е, преселени от Близкия Изток. Това най-вероятно са тракийските народи, македоните, даките, мизийците. Най-новите изследвания на Крюсияни (Италия) показват много близка родственост мезду хаплогрупи J2 и Е1b1b. Този тип ген в наши дни е най-силно разпространен на териториата на Балканския полуостров.

    Интересен е вапросът- кой тип ген се асоциира с пра-балгарите? Почти сигурно е, че хаплогрупа G е типична за народи като старите алани, чиито потомци са днешните Осетинци. При тях до ден днешен процента на хаплогрупа G е най-висок. Ние знаем, че Аланите са близко-родствени с пра-българите и че двата народа заедно са се преселвали от Таримската котловина кам Кавказ. Това ни навява на мисълта, че част от българите са били от тази хаплогрупа. Лубопитен е факта, че Сталин принадлежи към нея. Но как е възможно старият пра-български ген да се е запазил само в 2% от днешните българи? Та дори и старият маджарси ген е предаден на 6,5% от днешните Унгарци, което не е висок процент. По-реално е да смятаме, че самите пра-българи са били смес от ниаколко типа гени. Кам тях най-вероиатно са се причислявали чест от хаплогрупи R1b, R1а, J2, а може би и малко от група H. На този въпрос ще се отговори най-вероятно в близко бъдеще.

    Заключение:

    Оказва се, че съвременните българи по пряка бащина линия са потомци предимно на местното балканското население, докато по пряка женска линия преобладава Кавказкия тип ген.

    [email protected] (Чикаго).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *