Home » Избрано

Не използвайте “Mozilla Firefox”!

2010.03.22 Няма коментари
Spread the love

Германското правителство предупреди обществеността, че използването на “Mozilla Firefox”, един от двата най-популярни браузъра, крие опасности поради новооткрити проблеми със сигурността, съобщи Би Би Си. Федералната служба за информационна сигурност алармира потребителите по начин, сходен с този отпреди няколко месеца, когато заради подобен проблем бе издигнат призив за въздържане от употреба на другия разпространен браузър – “Интернет експлорър”.

Службата предупреди за открита уязвимост на “Файърфокс” (факт, който бе потвърден от създателите на приложението), която давала възможност на хакери да имплантират вреден софтуеър на потребителските компютри. За оправяне на този бъг в края на месеца ще бъде пусната специална версия на “Mozilla Firefox” – 6.3.2. Бета-вариантът на версията вече е готов и достъпен, но не е преминал пълни тестове, съобщи Би Би Си.
Точно както постъпи в случая с “Експлорър”, Федералната служба препоръча да не се ползва “Мозила” докато не излезе новата версия.
Официалният блог по сигурността на “Мозила” потвърди проблема и уточни, че той засяга само най-новата версия 3.6. Тъй като, обаче, предишните издания на приложението имат други проблеми, в това число и по отношение на сигурността, връщането към старите версии не е препоръчително. Както се очаква, преминаването към друг браузър също не се одобрява от създателите на програмата, като се изтъква мнението на специалисти, че смяната на браузър при всеки открит проблем ще донесе повече вреда, отколкото полза, защото възниква въпросът какво да се прави, когато на свой ред новият избор покаже дефекти?
В крайна сметка компромисът може би е да се смени браузъра, ако човек наистина познава този, на който минава. В противен случай най-добре е да се следят и инсталират всички ъпдейти за сигурност и да се изчака новата версия на “Файърфокс”, в която проблемът е решен. По този начин завършиха нещата и след предишното предупреждение на германските специалисти, отнасящо се до “Интернет експлорър”.

http://www.ekipnews.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.