2024-04-18

1 thought on “Алексей Петров е арестуван при операция „Октопод“, продължението на “Наглите”

  1. Edna statia ot opasnite.eu

    Паравоенна структура в басейна „Спартак” събира компромати за президента, политици и журналисти

    Петък, 15 Август 2008 00:00
    Частно МВР с богат архив се подвизава в плувния комплекс „Спартак” в столичния твартал „Лозенец”. Впечатлението за истинска паравоенна формация се засилва от впечатляващата охрана – жестока и въоръжена, която охранява частния обект, собственост на офицера от ДАНС и личен съветник на шефа на агенцията Петко Сертов – Алексей Петров. В помещенията, където преди време са били масажисти, стаи за възстановяване и складове сега се намира секретна секция. В железни стилажи са подредени папки по азбучен ред.

    Те съдържат биографични данни и компроматни материали за журналисти, политици, включително за българския президент Георги Първанов. Сведения за семействата им, финансово състояние, връзки с хора и фирми, слабости и конфликти – всичко това е вкарано в частната картотека, която според осведомени, по някои показатели биела архива на тайните ни служби дори от времето на Държавна сигурност. Информационният масив е подреден акуратно и по образец на контраразузнаването ни. Данните се осигурявали чрез незаконно подслушване и следене. Това не е случайно, тъй като шеф на нелегалната структура е не някой друг, а бившия полковник и заместник директор на Национална служба „Сигурност” Начев. Преди време той бил посъветван от ръководството на МВР да излезе без много шум в пенсия. Причината била, че са засечени множество негови нерегламентирани контакти с хора от сенчестия бизнес както и с откровено криминални личности. Веднага бил назначен на работа в структурите на бившата барета Арексей Петров. Начев се заел да въведе ред в изградената вече архивна структура и шпионски център на Петров за събиране на компромати за известни българи и тяхното манипулиране – дейност, забранена по закон. Помагали му други бивши висши служители на вътрешното ведомство, които били прикачени към различни фирми на Петров и зачислени на големи заплати. По този начин той се отблагодарявал за услугите, които са му правили, докато са били в тайните служби на държавата. Най-честата от тях било изнасянето и преснимането на секретни документи, касаещи националната сигурност и отнасящи се до различни личности, известни политици и дори чужди дипломати. По този начин частното МВР се сдобило с подробен списък на офицерите по сигурността и представителите на партньорски служби към посолствата на страните от ЕС в София. Списъкът бил обогатен с разработки на българското контраразузнаване в турското направление, както и в направлението НАТО и бивши страни на СССР. В подземния архив на басейна „Спартак” се съхранявали също планове и анализи от операции на нашите служби срещу чужди бизнесмени, които инвестирали в България. Особено важни били събраните сведения за проникването на Майкъл Чорни в различни структури на българската икономика, както и списък на хората, които му снасяли секретна информация.

    Начев и Петров обаче най-много се гордеели с папката за столичния кмет Бойко Борисов. Имаме пълни подробности за „унгарския” му период, когато е бил свързан с трафик на крадени коли и е бил в полезрението на унгарските служби, хвалел се Петров. Хвалели се също, че знаят за съпричастността му към ликвидирането на председателя на „Защита“ Цветан Цветанов, както и други неща. Петров заявявал напоследък, че в предизборната кампания може да съсипе Борисов с документите, които притежава. С подобни обещания той спечелил доверието на управляващата коалиция. Пред своя шеф Сертов той гарантирал тотално разобличаване на лидера на ГЕРБ, за който имал дори секскомпромати. Те засягали връзките на Борисов с известни жени, между които и няколко журналистки от големи медии. Не сме ракли, не сме го разбили. Но като му дойде времето, ще го ударим смъртоносно, заканвали се Петров и Начев.

    Същите закани били отправяни и към политици като Иван Костов, Пламен Юруков, Ане Янев, Пламен Моллов, Красимир Каракачанов и др.

    Перла в архивната корона на Алексей Петров били събраните материали за президента Георги Първанов. Те се пазели на специално място и само Начев имал достъп до тях. Били събрани всевъзможни компромати. Част от тях били „доставени” услужливо от офицери от НСО, които отговаряли за персоналната охрана на държавния глава. Папките съдържали подробен отчет за срещите на Първанов с любимите му олигарси, начело с Валентин Златев, Красимир Гергов, Георги Гергов,собствениците на винпром „Пещера” и други. Имало и множество записи, направени от гардовете и щедро заплатени от Петров. Две тайни квартири за срещи имал президента в София. Там той се срещал с някои от любовниците си, докато съпругата му смятала, че играе карти в боянския дом на министърката Емилия Масларова. Имало и други посредници в любовните афери на Първанов, които му осигурявали „коридор” за действие. Особено активни те били при уреждане на срещи с Весела Кюлева, когато тя си идвала от Виена, където се изнесла след скандалното раждане на дете от футболист от „Левски”. Всъщност Алексей Петров имал друга версия за това дете, а именно, че неговият автор е съвсем друг и вероятно това е обитателят на „Дондуков”-2.

    Подробен снимков материал имало и за любовната връзка на Първанов с певицата Мариана Попова, която се опита да прикрие връзката с безпрецедентно и нелепо интервю във вестник „Труд”.

    Начев и Петров обаче се подсигурили с компромати и срещу сегашните си покровители – кръговете около Сергей Станишев и Петко Сертов. Оказва се, че преди време Сертов е работил за фирма на Петров. Там нещата били доста дебели и пикантни, имало сведения за срещи на хора от това обкръжение в чужбина, както и CD с участието им в сексоргии в смесени компании. С особени виртуозни изпълнения се отличавал един от близките съветници на премиера. С тези папки тандема Петров-Начев си осигурявали сигурност след изборите, ако евентуално Станишев се отметне от подкрепата си за тях.

    Една от последните акции на групата за архивиране и шпионаж била привикването на издателите на в. „Уикенд” на „разговор” в басейна „Спартак”. Там те били заплашени директно, че ще бъдат „разкатани”, ако продължат да пишат каквото и да било, свързано с Алексей Петров. В резултат на заплахите изданието още в следващия си брой се извини на Петров за пуснати материали и предоверяване на източник. Същевременно им бил даден „съвет“ да се съсредоточат в кампанията срещу президента и любовната му сага с Марианчето Попова. Това се оказало доста лесна задача, тъй като Попова било много лабилна и споделяла наляво и надясно за връзката си с държавния глава.

    Много любопитен бил компроматът за връзките на Първанов с оръжейния бизнесмен Николай Гигов. Петров и Начев държали в сейф доказателства за разпределени комисиони за милиони евро от сделките на военното министерство с френските производители на хеликоптери и корвети. Службите ни засекли банковите преводи и попаднали на сметки на държавния глава в чужбина. Такива имал и премиера Станишев. Преди няколко седмици Гигов осигурил 75 милиона евро само за купуването от България на два френски кораба. Сделката бе подписана от Никола Саркози и Станишев в Париж. За патрон на Гигов обаче се считал Първанов, който няколко пъти го отървавал от разработки на службите, които били засекли участието му в производство на синтетична дрога и оръжие.

    Не бил подминат и бившия вътрешен министър Румен Петков. Той бил считан за близък с Алексей Петров, но последния се подсигурил с достатъчно компромати срещу плевенския политик, особено по отношение на убийството на единия от съсолбтвениците на хотел „Ростов” – Конов, както и за големи далавери в града и бомбени атентати, в които можело да бъде замесено името на Петков като поръчител.

    Докато четете тези редове, хора на Алексей Петров сигурно изнасят огромния по обем архив от подземията на басейна „Спартак”. Причината не е в законни действия на българските служби, а директните предупреждения на англичани и американци. Те от дълго време недоволствали, че МВР и висши политици си затварят очите за безобразията на някои частни шпионски структури, като тази на Алексей Петров. Казваме „някои”, защото Петров не е единственият, който събира информационен масив с компромати . Случаят Петров-Начев обаче бил много „нагъл”, както се изразили от партньорските служби миналата седмица по повод действащите нелегални формирования. Те били засекли дори списък на хора, които да бъдат рекетирани или чрез тях да се постигнат определени влияния в различни бизнес сектори.

    Сведения за посегателствата срещу журналисти, медии, бизнесмени и политици вече били изпратени във Вашингтон и те щели да влязат в годишния доклад на Държавния департамент. В Брюксел също били сигнализирани за шпионските безчинства на паравоенните формирования на бизнесмена и офицера от ДАНС Алексей Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *