2024-03-19

13 thoughts on “СЪВМЕСТИМ ЛИ Е БОГ С НАУКАТА

  1. ПРОПУСКАМЕ , ЧЕ ВЯРАТА В БОГ Е ВЯРА ВЪВ ВЕЧНО СЪЩЕСВУВАНЕ И ТОВА Е ЧУВСТВО, УСЕЩАНЕ И ЗАТОВА НЕ МОЖЕ ВСЕКИ ЧОВЕК ДА ВЯРВА„ ВЯРВАТ ОНЕЗИ, КОИТО СА ПОЧУВСТВАЛИ, УСЕТИЛИ НЕЩАТА И ЗА ТОВА НИТО ТЕЗИ, КОИТО ВЯРВАТ НИТО ТЕЗИ КОИТО НЕ ВЯРВАТ МОГАТ ДА БЪДАТ УБЕДЕНИ В В ПРОТИВНОТО. НО ВСЕ ПАК ЧУВСТВИТЕЛНОСТТА, УСЕЩАНЕТО НЕ Е КАЧМЕСТВО ЗА ПРЕНЕБРЕГВАНЕ.

  2. ПРОПУСКАМЕ , ЧЕ ВЯРАТА В БОГ Е ВЯРА ВЪВ ВЕЧНО СЪЩЕСВУВАНЕ И ТОВА Е ЧУВСТВО, УСЕЩАНЕ И ЗАТОВА НЕ МОЖЕ ВСЕКИ ЧОВЕК ДА ВЯРВА„ ВЯРВАТ ОНЕЗИ, КОИТО СА ПОЧУВСТВАЛИ, УСЕТИЛИ НЕЩАТА И ЗА ТОВА НИТО ТЕЗИ, КОИТО ВЯРВАТ НИТО ТЕЗИ КОИТО НЕ ВЯРВАТ МОГАТ ДА БЪДАТ УБЕДЕНИ В В ПРОТИВНОТО. НО ВСЕ ПАК ЧУВСТВИТЕЛНОСТТА, УСЕЩАНЕТО НЕ Е КАЧМЕСТВО ЗА ПРЕНЕБРЕГВАНЕ.

  3. Това което не е донаправил г-н Чуканов е да използува свободната енергия за усъвършенствуване на човешко тяло, водещо до безсмъртие и господствуване над квазилинейната материя. Но вече руски учени са го постигнали.

  4. Всяко изразено мнение е информационен прозорец. Дали ще го отвориш към собственото си съзнание, или не, е въпрос на личен избор. Този, който го направи и пресее информацията през призмата на собствените си виждания, образователна подготовка и духовни разбирания може да обогати себе си с други възможности за приемане на света и нови пътища за достигане на истината. Приемането на нещата поливариантно във вероятностен план разширява възможностите ни в търсенето на отговори. Закостенялото мислене е пречка за развитие на всеки индивид. А опитът да обидиш всеки, който мисли различно от тебе е сигурен признак за примитивно съзнание.

  5. Творението и анализа на Кирил Чуканов, са много искрени и носят много истинност за това какво се случва на различните нива на света,вселената, всемира или каквато там дума ви е угодно да ползвате… аз много се радвам когато чета такива неща защото виждам, че малко или много има и други хора, които са избрали да разглеждат света от по-интересната, но и по-трудна линия на преживяванията… И благодаря г-н Чуканов за свободната енергия, която човечеството е време да приеме и дори да се радва… МОМ
    Относно написаното от МММ, искам да кажа следното – погледнато на квантово ниво(макар че за мен не съществуват думи или звуци, които да опишат какво представлява всъщност, използвайте въображението си) това което МММ е написал има също много смисъл… Употребата на Христос, Буда, Маркс, Дани ДеВито, дори БОГ, за мен също е погрешна. Но иначе подкрепям с целия си АЗ идеята, която е заложена в този коментар. Пътищата до достигане на тази идея, а именно пробуждането на човеците, във милиардите аспекти на това словосъчетание, са също толкова различни, безкрайни и т.н. Важни са преживяванията и емоциите, получени от тях, не резултата! А дали БОГ ще слезе на земята за да помогне на хората, най-вероятно ние ще се качим при него, за да му помогнем той да продължи неговото си съществуване, а ние да получим това за което всеки един от нас си е пожелал! Така че един съвет от мен, ВНИМАВАЙТЕ КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАТЕ!!!! НО НИКОГА НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ОТ ТОВА!!!!!

  6. Всъщност наистина не вървим на добре, загубваме вярата си, а тя ни е съхранила.

  7. Светът се заблуждава, че почита Иисус Христос, докато с всяка изминала година се готви да посрещне неговия фалшив двойник

    Как светът превърна въплъщението на Иисус Христос в нехристиянски празник

    На 25 декември по нов (7 януари по стар стил) е станало едно от най-великите събития в човешката история – раждането на Божия Син от девическа утроба. Събитие, което променя световната история, култура, човешки мироглед. След Христовото въплъщение светът вече не е същият. Той сваля от себе си грубата власеница на дивото и плътско езичество, за да облече новата и ефирна дреха на Божествения дух в Христа. Там, където преди това царял непрогледният мрак на богоотдалечеността, блеснала ярката светлина на общението с Бога. Където преди това омразата била двигател в човешките отношения, се появила любовта като регулатор на същите тези отношения. Призивът „око за око и зъб за зъб” бил пометен от „обичайте враговете си и правете добро на ония, които ви мразят”. Христовата апостолска проповед навред превръщала дивите варвари в нови люде. Тези, които преди това живеели като животни, с поглед забит в земята, вдигнали очи към небето. Които преди това се отдавали на неудържим разврат и бесни оргии, водени от неутолимите си страсти, заживяли в непорочна чистота. Пищните блюда били сменени с постната трапеза на въздържанието. Милосърдието и добрата воля между човеците организирали живота във всички негови аспекти. Променили се образованието, изкуството, културата, икономиката, всички аспекти на обществения живот, целият социален климат. Християнските ценности заместили езическите във всяко едно отношение. Божият закон станал държавен. В исторически план Боговъплъщението сложило начало на нова ера, неслучайно отразено дори в летоброенето на нашата цивилизация.
    Какво обаче се случва сега, в края на времената
    Свидетели сме как започват да текат точно обратните на описаните по-горе процеси. Христос отново e изместван от нови световни „учители”, Светът пак започва да се покланя на езическите идоли в лицето на всевъзможни религии, култове и учения. Любовта в човешките отношения отстъпва място на своя суров и вечен противник – омразата. „Обичайте враговете си и правете добро на ония, които ви мразят” е пометено от „око за око, зъб за зъб”. Новите христови люде се превръщат пак в старите жалки езичници, чиито интереси се свеждали не просто до физическо оцеляване, но до едното физическо съществуване, като при животните. Светът отново се валя в тинята и в пороците, които преди това се научил да побеждава с Божия помощ. Целомъдрието и чистотата отстъпват пред неудържимия и безсрамен танц на повсеместен разврат, чийто адски пламъци обхващат вече целия свят. Постната и скромна трапеза на въздържанието e прекатурена от тежките блюда на чревоугодието, над които остава да се носи възкиселият мирис на бълвотина. Милосърдието, благородството, великодушието и добрата воля все повече напускат човешките отношения, прогонени от злобата, отмъстителността, гнева и егоизма. Изкуството, образованието, културата, икономиката, всички аспекти на обществения живот, изобщо целият социален климат претърпяват коренна промяна, а християнските ценности отново са подменени от езическите. Божият закон на свой ред също е сменен от човешкия и новата ера на нашата цивилизация свършва, отбелязвайки началото на последния етап в човешката история – подготовката и идването на Антихриста.
    Именно това ще отпразнува днешния човек, заблуждавайки се, че празнува Рождеството на Христа, докато всъщност с всяка изминала година се готви да посрещне Неговия двойник.
    С идването Си на тази земя Христос ни научи как да се покланяме Богу и да Му служим с дух и истина, в чистота и правда. Даде ни Своята Църква за земно небе, откъдето да поглеждаме нагоре, помнейки че имаме и небесно, освен земно отечество. Даде ни Своята плът и кръв за храна, която би ни донесла вечен живот. Научи ни как да празнуваме и Рождението и Възкресението Му. И чрез Своите светии ясно ни показа какви трябва да се опитват да бъдат онези, които Го почитат. Променяйки обаче начина си на живот, човек променя съответно и начина си на празнуване. И макар да се заблуждава, че все така чества Христовото Рождество, всъщност почва да почита празник, който няма нищо общо с него.
    Как почитат Боговъплъщението православните християни
    По начините, които ни е дала Църквата – с пост, който е по силите на повечето от нас, с очистване на съвестта от натрупаните грехове, с искането и даването на прошка на тези, с които сме във вражда, с причастяването с Тялото и Кръв Христови. С чест прочит на Свещеното Писание или църковна литература. С целомъдрие и чистота, с умереност в храна, облекло и развлечения. С милосърдие и грижа към по-бедните от нас. Или казано само с три думи: с дух, истина и любов.
    Как почитат Боговъплъщението останалите хора
    С дванадесет вида ястия на Бъдни вечер според модерния принцип „колкото повече, толкова по-добре”, с разточителни трапези, от които после не могат да станат, с идиотски коледни песнички, една от друга по-малоумни и с произход католическия и протестантски Запад. С някакви дебели чичковци, яхнали дузина елени, които имат нездравия навик да влизат през комина, за да носят подаръци, които никога не са такива, каквито ги искаме. С кукери, които канят вместо да плашат злите сили. Със сурвакари, които събират парса, която после изяждат и изпиват сами, забравяйки, че първоначално коледуването е било за събиране на помощ за бедните. С обезлесяване на цели хектари млади гори. С изтощителен шопинг, където се изсипват толкова пари, колкото биха стигнали на други да преживеят една година. С модни ревюта, шумни купони и хепънинги, един от друг по-големи панаири на суетата. Да не забравя и телевизията с безвкусните си и ужасно пошли предавания, филми и забави. Или казано само с три думи: с плът, лицемерие и себелюбие.
    Следователно за всички нас остават следните два въпроса. Единият е: „Кого празнуваме?”. Онзи, Който тихо се роди в пещера и бе положен в скромни ясли, Когото светът не позна и до ден днешен постоянно отхвърля? Който дойде, за да ни избави от греха, смъртта и дявола и да ни посочи пътя към вечния живот. Или онзи, който е Негов фалшив двойник и който има скоро да дойде на земята, комуто вторият начин на празнуване би бил несравнимо по-приятен от първия, (защото ще почита него самия) и който ще ни направи свои роби, лишавайки ни от небесното отечество.
    И чак когато честно си отговорим на първия въпрос, ще можем да намерим отговора и на втория: „Как да празнуваме?”, защото това е дилемата на нашето време – с Христа или без Него.

  8. Светли и щастливи празници и на вас и на всички българи по света!

  9. Светли Коледни празници на всички сънародници!
    Поздрав с едно старо и наивно стихотворение…

    Картинка

    Мръква се, потръпва старата гора,
    а на миг от нея ври, кипи града,

    мръква се… Утихват моите въпроси,
    страхове, съмнения, грозни парадокси…

    Мисля, за какво ли… За безцелни тайни,
    за несподелими светли светотатства,

    за изящни пръсти свити над клавишите,
    за кафе, за нищо, за това двустишие…

    Но това са фрази, вятър, суета –
    Коледа отново слиза над света.

    Пламен Павлов

  10. До първия пост Preacher:
    Личи ти че си от завистливите българи. Човекът е написал неговата гледна точка и това на което го е научила науката. Не си длъжен да се съобразяваш за да го обиждаш. Мий си чиниите в ресторанта в който си се цанил за 2 долара и не завиждай на хората че разсъждават и не работят за дребни пари като теб.

  11. Не знам за другото, но е прав, че човечеството върви към сигурна гибел заради своята алчност.

  12. този чичко се е побъркал от наука – до там води много учене. Лелеееееее чуй му само английскя – като на Слави Трифонов :-))))

  13. Отдавна не бях чел подобни глYпости – и защо си ги патентовал, бе улчо?? Всеки който ги прочете може да си даде отговор на въпроса защо българите са получили славното си звание \"buggers\"… Те не стават за нищо (друго) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *