Home » Авторски страници

Децата посрещат Дядо Коледа в БПЦ „Св. Иван Рилски“ в Чикаго

2009.12.21 Няма коментари
Spread the love

Отново е Коледа! Улиците, къщите и домът на всички българи в Чикаго- църквата” Св.Иван Рилски „ са празнично украсени и коледната елха блести!

Тази вечер Дядо Коледа отново пристигна тук за да види и чуе с какво ще го изненадат децата.Празникът започна с любимата стара детска песен за Шаро и първия сняг. След това малките ученици представиха ”Коледа в гората”, подготвени от г-жа Нели Терзийска. Зайо, Мечо, Рунтавелка , Гризанка и Снежинките развеселиха гостите със своите приключения  и тропнаха едно Ежово хорце! Спонтанно, от публиката изтича Алекс да поздрави Дядо Коледа. Последваха го и други малки гости с песни и стихчета. След това големите ученици,подготвени от г-жа Румяна Станкова, представиха драматизация по разказа на Константин  Константинов „Гост”.

Но, разбира се, най-вълнуващият момент от празника беше раздаването на подаръците от Дядо Коледа и Снежанка. Трите коша с подаръци бяха изпразнени за миг! Подаръците бяха подготвени от училището, църковното настоятелство и от родителите на шестокласничката Мария Желева.           Накрая всички се събраха на богата празнична трапеза, отрупана с питки, баници, сладкиши и други лакомства.

От името на децата благодарим на отец Валентин, църковното настоятелство, родителите, учителите и Дядо  Коледа за чудесния празник!

Честито Рождество Христово и щастлива Нова 2010- та година!

20091220ivanRilski

Автор: Румяна Станкова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.