2024-03-28

3 thoughts on “14 декември – несъстоялата се българска антикомунистическа революция

  1. до Весо Дюлгеров:
    ****************
    Няма и не можеше да се състои такава революция по простата причина, че до 89-та година ОПОЗИЦИЯ нямаше! Освен това на 10-ти ноември 1989-та бе проведен ДВОРЦОВ ПРЕВРАТ съгласувано с великите сили, а не „мирна революция“, демократични структури и пр., измишльотини на прехода. Всичко бе под КОНТРОЛ. Че,даже самото СДС бе създаден от днешния шеф на БСК г-н Божидар Данев(OДЦ, OXДЦ, СДС – бр.34 от 1990 г. на ДВ). Който дава парите, ТОЙ поръчва и музиката.Доказателства,че това е така може да се прочете от интервюто през 2003 г., дадено от члена на ПБ на ЦК на БКП г-н Йордан Йотов описал механизма на преврата, кои ,как станало и на кого раздавани куфарчетата…Това също може да се прочете и от интервюто на експрезидента Петър Стоянов купил наскоро „демократичен“ палат в баровския курорт СЕНТ ТРОПЕ-Ривиерата,в.“ПРО и АНТИ”.
    **************************************************************
    Един въпрос – един отговор Преходът – заченат в безчестие. Петър Стоянов – бивш президент на Република България http://pro-anti.net/actual/2452-edin-vapros-edin-otgovor-prehodat-zachenat-v-bezchestie.html
    **************************************************************
    част от интервюто:

    П.С : „Но втората важна причина, за която се досетиха червените велможи, бе, че измисленият от тях „комунизъм” ги лишаваше от утвърденото още от римското право, право на наследяване. Те управляваха еднолично несметни богатства – газ, петрол, злато, алуминий за милиарди долари, можеха със затваряне на кранчето да спрат газта и петрола на цяла Европа, но не можеха да предадат всичко това на децата и внуците си. Защото наследяването съществува само там, където има частна собственост и свободна пазарна икономика. И те избраха това – фасадна демокрация и свободна пазарна икономика, но контролирана от тях. Те знаеха най-добре изворите на националните богатства и за тях не беше трудно да станат първите милионери на прехода“. -край на цитата.

    Спасение за масите няма. Планът Ран-Ът(1990)отреден за промените на държавата България подписан на времето от 29видни икономисти включително от ИВАН КОСТОВ, злокобно действа.
    ОЛИГАРСИ,прислужващи го и милиони бедни българи. Това е.

    „Novus Ordo SeClorum“ е в своя ТРИУМФ.

    София,29.08.2010г.

  2. Така е. \"Предателство на страхливци\", сумира общият проблем а именно ,че трябва всички които виждат и разбират по смело да действат. \"Фреедом ис нот фрее\" или нашата свобода трябва да бъде извоювана от нас самите. Гледайки себе си ,си мисля че част от проблема е прекъснатата традиция в семейството. Войни, мизерия и комунизъм. Трябва ново начало с нови хора необременени от миналото ,но с памет за слабостите и грешките. И повече вяра, (писна ми от нашенски негативизъм).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *