2024-04-19

1 thought on “Инж. Стойнов за изборите в СДС: „Всичко вече е ясно!“

  1. Костов обяви новото ръководство на СДС

    Любен Обретеноv

    Лидерът на ДСБ Иван Костов изпревари сините и докато на „Раковски“ 134 още брояха бюлетини, той поздрави избрания след вътрешен вот председател на СДС Мартин Димитров и новото ръководство на партията. Костов направи изявлението си по обяд, а първите официални резултати се очакваха след 19.00 часа вчера. Към момента на поздравленията единствено Димитров бе съобщил, че според негово паралелно преброяване печели от раз с 55%. Костов обаче отправи пожелания и към членовете на НИС, които са и зам.-шефове – Найден Зеленогорски, Вельо Илиев, Светозар Шуманов, Вълчо Чолаков, Цанко Цветанов, Румен Христов и Любомир Ковачев.

    „Не мога да коментирам, преди да се е произнесла комисията“, обяви в късния следобед шефът на вътрешнопартийната комисия за избор на лидер Владимир Кисьов пред „Сега“. Към 17.00 в синята централа дори не бяха пристигнали всички протоколи от страната. Костов обаче бе убеден в достоверността на информацията си и дори напомни, че е време двете партии да започнат преговори за съвместно явяване на местните избори през 2011 г. Кметът на район „Витоша“ Любен Петров, който е с втори резултат за лидерския пост, обяви пред БНР, че има нарушения на вота и е възможно да се стигне до втори тур между него и Димитров.

    –––ТЕЧ

    „Има изтичане на информация от Главна прокуратура към БСП, а целта е да се предотврати повдигането на обвинения срещу членове на соцпартията“, обяви още Костов. Според него целта на създадената преди две седмици специална комисия за защита на кадрите в БСП е да се осигури политически чадър над разследваните червени министри. Костов уточни, че от поведението на шефа на комисията Младен Червеняков става ясно, че разполагат с данни, които са следствена тайна. „Не коментираме изказванията на политиците“, лаконична бе говорителката на главния прокурор Стелиана Кожухарова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *