Home » Избрано

Знанието е сила! Знание и увереност за утрешният ден!

2009.09.20 Няма коментари
Spread the love

Под това мото днес за първи път отвори врати Новото Българско Училище „Слънчогледи” в Glen Ellyn, Illinois.
Създателите му – Милена Николова и Ваня Налбантова са с амбицията да предложат не само традиционните класни форми на обучение, но и най-доброто обучение възможно в днешни условия. Да направят българският език равностоен на другите езици овладяни от учениците им. Да използват съвремените технологии и възможностите на интернет, за да създадат интересен и богат учебен процес и да дадат допълнителни знания и умения.
Училището е в процес на кандидатстване за лиценз от българското Министерство на образованието, младежта и науката. Разполага с квалифицирани преподаватели с педагогическа подготовка от България, с опит в преподаването на съответните предмети.
Намирайки все повече съмишленици с интерес към запазването на българския език и култура извън България и с подкрепата на другите български училища в района днес екипът на Езиково Училище „Слънчогледи” посрещна своите първи ученици.
На добър час и успешна Първа Нова Учебна Година!

Мария Илиева

Slanchogledi2

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.