2024-03-28

2 thoughts on “Дъновизмът като начин на живот

  1. На вниманието на четящите горната публикация:

    Беинса Дуно твърди в една от книгите си, че учениците на ИСУС ХРИСТОС са откраднали тялото на своя УЧИТЕЛ, пренесли са го далеч от Ерусалим, и са го изгорили. Самият Беинса Дуно* назовава себе си Учител.

    Ако сте християни, прочетете още веднъж писаното в НОВИЯ ЗАВЕТ:

    „На другия ден, след петъка, събраха се първосвещениците и фарисеите у Пилата и казваха: господарю, спомнихме си, че Оня измамник още приживе бе казал: подир три дни ще възкръсна; затова заповядай да се запази гробът до третия ден, да не би учениците Му да отидат нощем да го откраднат и да кажат народу: възкръсна от мъртвите. И последната измама ще бъде по-лоша от първата. Пилат им рече: имате стража; идете и завардете, както знаете. Те отидоха и завардиха гроба със стража и запечатаха камъка.“ (Матей 27:62-66).

    „Когато те отиваха,ето, някои от стражата, като влязоха в града, обадиха на първосвещениците за всичко станало. И тия, като се събраха със стареите и се съветваха, дадоха на войниците доста пари и рекоха: кажете, че учениците Му дойдоха нощем и Го откраднаха, когато ние спяхме**, и ако за това стигне слух до управителя, ние ще уталожим гнева му, и вас ще избавим от грижи. А те взеха парите и постъпиха, според както бяха научени. И тая мълва се носи между иудеите доднес.“ (Матей 28:11-15).

    „При това, ако наистина мъртви не възкръсват, ние излизаме лъжесвитетели Божии, понеже свидетелствувахме за Бога, че е възкресил Христа, Когото не е възкресявал; защото, ако мъртви не възкръсват, и Христос не е възкръснал; ако пък Христос не е възкръснал, суетна е вярата ви: вие сте си още в греховете; тогава и ония, които са умрели в Христа, са загинали. И ако само през този живот се надяваме на Христа, ние сме най-окаяни от всички човеци. Но ето, Христос възкръсна от мъртвите и за умрелите стана начатък.“ (І Коринтяни 15:15-20).

    „А вие недейте се нарича учители; защото един е вашият Учител – Христос, а всички вие сте братя“. (Матей 23:8).

    Изводите са лично ваши.
    _______________________________________________

    *Петър Дънов=Беинса Дуно (литературен псевдоним).

    **Заб.: Римски войник, заспал на пост, се наказва със смърт.

  2. И в Чикаго има хора практикуващи паневритмия. В стария ни сайт те бяха съобщили местата на сбирките. Да се надяваме, че ще го направят и тук 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *