Home » Е-Списание

Външно министерство заминава за чужбина

2009.07.09 Няма коментари
Spread the love

Вестник “Стандарт” ни съобщава : «Правителството на БСП, НДСВ и ДПС залага кадрова бомба на Бойко Борисов, като готви назначаването на повече от 10 нови посланици».

На дълъг път към САЩ куфарите стягал Атанас Папаризов, който не се класира за евродепутат от БСП, но се готви да заеме поста генерален консул в Ню Йорк. Колежките му от НДСВ Мария Ангелиева и Теодора Дренска спорят за същата служба в Лос Анжелис.

На практика цялото политическо ръководство на външно министерство заминава зад граница, коментирали социалисти пред изданието.

През април кабинетът вече гласува изпращането на 8 нови посланици, сред които двама от заместниците на Калфин. Любомир Кючуков отива в Лондон, а Тодор Чуров сменя Любомир Иванов като посланик в НАТО.

Шефът на кабинета на Калфин Ганчо Ганев заминава за Женева, а шефът на вицепремиерския му кабинет Веселин Вълчев – за Кипър. В Дания отлита Валентин Порязов, директор на дирекция “Координация и планиране”.

Шефът на “НАТО и международна сигурност” Петьо Петев ще оглави мисията в Естония. Досегашният административен секретар на министерството Иван Петров ще е посланик в Португалия.

За за шеф на Агенцията за българите в чужбина (ДАБЧ) се предлага да бъде назначен Димитър Димитров – стар партиен функционер, завършил политология в Москва през 1989 г., настоящ заместник министър в Министерството на труда и социалната политика. (Б.Р. -Назначението му е вече факт – 09 юли 2009г. )

А знаете ли кой ли ще бъде наш бъдещ консул в Чикаго?

Очакваме вашите отговори на нашата електронна поща – това е линк. Първият от вас изпратил правилен отговор ще получи награда.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.