Home » Избрано

ГРИША ГАНЧЕВ: ПЛАТИХ ОГРОМЕН ОТКУП ЗА АНГЕЛ БОНЧЕВ!

2009.07.30 Няма коментари
Spread the love

В авторското предаване на Росен Петров по bTV бизнесменът и президент на ФК „Литекс” призна в прав текст, че той е платил откупа за отвлечения директор на клуба Ангел Бончев.
„От какво се страхуваш? От отвличане?”, попита водещият Росен Петров Гриша Ганчев. „Не само!”, отвърна Гриша Ганчев. На въпрос за отвличането на Ангел Бончев, Гриша Ганчев отвърна, че и досега не му било изяснено и отрече да е било трик охладнелите отношения между него и Бончев. „Не беше трик. Този, който стои срещу тебе плати огромна за нашите мащаби сума откуп”, каза още президентът на „Литекс” Гриша Ганчев.
Той обаче избягна подробностите какво е смразило отношенията му с Ангел Бончев.
Ганчев каза още, че според него трябва да се сложи ред от желязна ръка и за това разчита на Бойко Борисов. „Познавам го от 20 години, този човек ще сложи ред в държавата!”, коментира Гриша Ганчев.
Още при отвличането на изпълнителният директор на ФК „Литекс” Ангел Бончев беше ясно, че този, който посегна на Бончев прекрасно знаеше, че посяга на Гриша Ганчев.
Бончев бе отвлечен в края на май 2008 година. Следх което пък бе отвлелена съпругата му Камелия след напълно нефелна полицейска акция при даване на откупа.
На извънредно заседание след отвличането на Бончев, ръководството на „Литекс“ го смени от длъжността, която заемаше.
Година по-късно Ангел Бончев коментира раздялата си с Гриша Ганчев така: „Този ход и до ден-днешен не ми е понятен. С него съм се виждал очи в очи три пъти, след като бях освободен. Аз не исках да влизам в разговори и в контакт, защото нямаше смисъл.Жалко, защото бяхме приятели 25 години. Колкото той има заслуга за това Литекс да е силен отбор, толкова имам и аз. Не трябваше да се разделяме така”.
Спецченгета коментираха след отвличането на Ангел Бончев, че той е станал жертва поради хазаратния си порок и участия в „черно тото” с колосални суми.
В пресата бе намесено името и на сръбския мафиот Сретен Йосич.
На бял свят бе извадена и връзка на Ангел Бончев с ортак на Йоца. Бончев е развивал съвместен импорт-експорт с Ненад Миленкович-Миленко. Според ченгетата от Белград името на Миленкович било замесено в 20 поръчкови убийства през 2000 г. Миленко се установил в България, след като избухва война между Войводинския и Земунския клан. Желко Ражнятович-Аркан е ликвидиран в началото на януари същата година, а няколко месеца по-късно Миленкович вече е регистрирал няколко фирми в България, сдобил се е с роден паспорт и върти търговия. Съвместната му фирма с Ангел Бончев носи името „Литекс парк”. Фирмата се занимавала с търговия на едро и с внос-износ, Миленко Миленкович изнасял за Сърбия българското кафе „Либерте” и соковете „Куинс” – все търговски марки на Гриша Ганчев. През 2003-та Миленко Миленкович е арестуван в България по настояване на сръбската полиция и Интерпол. Дни по-късно е екстрадиран от страната ни. Оттогава живее в Белград. Според местните журналисти Миленко работи за Сретан Йосич.
Въпреки че призна, че е платил колосалния откуп за Бончев, Гриша Ганчев не каза и дума за причината за разрива с Бончев. Пред в. “Стандарт” Ангел Бончев отрича, че Гриша Ганчев е платил сумата: “Платени са 395 000 евро за мен и 157 000 евро за Камелия. Парите ги даде не Ганчев, а общата ни фирма “Литекс комерс”. Не искам да го виждам и чувам повече”.

afera.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.