Home » Авторски страници

По повод твърдения на партия “Другата България” (Обръщение към бълг. медии)

2009.06.24 3 коментара

На 2-ри юни 2009 г. някои медии в България и чужбина са получили следното съобщение от пресцентъра на политическа партия “Другата България”:
Децата на българските емигранти в Чикаго отпразнуваха Международния ден на детето на специално тържество в парка на Арлингтън Хейтс. Събитието бе организирано от партия „Другата България”, която осигури томбола с награди, лакомства и други изненади за децата. Тържеството трябваше да се проведе в българската църква „Св. Иван Рилски” в Чикаго, но по покана на Българо-американския културен център и Българо-американската асоциация мястото бе променено на парка на Арлингтън Хейтс…”
Бордът на директорите на Българо-американския център за културно наследство и Бордът на директорите на Българо-американската асоциация в Чикаго опровергават гореизложеното и отправят протест към ръководството на партия Другата България по повод на грубия опит на партията на извлече политически дивиденти от събитие организирано изцяло от двете организации с идеална цел. Българо-американският център за културно наследство (www.bg-usa.org) и Българо-американската асоциация (www.baachicago.com) работиха в продължение на повече от месец по организацията на пикник по случай празника на детето, който беше проведен на 31 май 2009 от 10:00 до 18:00ч. в Busse Woods Forest Preserve, Elk Grove Village, Illinois (а не в “Арлингтън Хейтс”). За празника съобщиха много издания и информационни агенции – Link.
В късния следобед, по собствена инициатива, се присъединиха представители на партия “Другата България” начело с г-н Божидар Томалевски, които осигуриха “томбола с награди, лакомства и други изненади за децата”, очевидно останали от тяхно мероприятие запланувано да се проведе в църквата “Св. Иван Рилски”. Линк към тяхната обява:
https://www.eurochicago.com/modules/piCal/index.php?action=View&event_id=0000008350
Ние сме благодарни на партия “Другата България”, че уважиха празника организиран от Българо-американския Център за Културно Наследство и Българо-американската Асоциация, но сме възмутени от техния опит да си препишат като заслуга организацията на пикника, след като техните представители не са разбрали дори правилното име на мястото на събитието.

Нашите организации изказват благодарност на всички спонсори на пикника – магазин “София”, Primerica Financial Services – Галя Должева, Tony’s Restaurant, VG Commerce, Car Guys, Дани Савова, Алекс Лазаров. Благодарим за медийната подкрепа в-к “ България Сега”, www.Eurochicago.com и Радио България. Специални благодарности на Петранка Стаматова и всички други доброволци, благодарение, на които българските деца в Чикаго прекараха един незабравим ден с много игри, състезания, развлечения и лакомства.


Българо-американска Асоциация
Българо-американски Център за Културно Наследство
Чикаго, 11 юни 2009 г.

3 коментара »

 • Drugata Bulgaria said:

  Уважаеми приятели,

  Никога не сме твърдяли, че ние сме организирали пикника във Арлингтън Хайдс.Той бе организиран от Българо-американския център за културно наследство и Българо-американската асоциация в Чикаго.
  Празненството, което ние планирахме беше предвидено за църквата „Св. Иван Рилски” за същия ден, и ако го бяхме провели там, нямаше да присъстват всички.
  Празникът е един, той е за деня на детето, и тъй като нашата идеология е за обединяване на българската диаспора, ние се присъединихме към мероприятието в Арлингтън Хайдс.
  Винаги сме изповядвали веруюто, че трябва да погледнем какво ни обединява, а не какво ни разединява и затова сме направили този акт.
  Най-важното е, че децата и техните родители са имали един хубав празник.В никакъв случй не си приписваме заслугите за организиране на тържеството.
  Председателят на партия “Другата България” – г-н Божидар Томалевски, който беше гост в радио “България” същия ден, недвусмилено е казал, че сме се присъединили, така, че не виждаме какво Ви кара да изразявате подобна позиция.

  Оставаме с уважение,
  Екипът на ПП “Другата България”

 • 9 said:

  “Никога не сме твърдяли, че ние сме организирали пикника във Арлингтън Хайдс…”
  А писменото съобщението от пресцентъра ви какво е ?????????????

 • четящ said:

  Махат емигрант от листите, карал пиян
  Публикувана: Четвъртък, 2-ри Юли 2009, автор: 24 Часа;

  “Проверяваме случая. Търсим връзка с г-н Христов и ако се окаже, че информацията е вярна, ще се разграничим от него и ще бъде изваден от листите.” Това каза вчера пиарът на “Другата България” за скандалния пътен инцидент с кандидат-депутата и организационен секретар на партията Румен Христов.

  На практика обаче не е възможно той да бъде изваден от листата, защото бюлетините вече са отпечатани.

  В 1 ч през нощта на 2 юли автопатрул на охранителна полиция спрял червената “Тойота Корола”, която активистът управлявал пиян. Той размахал документ от ЦИК, който му дава имунитет като кандидат за народен представител. След това се опитал да избяга, но се блъснал първо в бордюр, а после и в две коли. “Държал се е изключително арогантно, блъскал е пристигналите полицаи и е отказал да даде кръвна проба и да се тества с дрегер”, съобщиха вчера от столичния КАТ. Христов ще отговаря за унищожаване на чужда собственост и шофиране в нетрезво състояние.

  “Не съм бил пиян. Аз съм 80% инвалид и не пия. Просто спуках предна лява гума. Сега съм пред болнично заведение”, обясни вчера Христов по телефона. Увери, че никой от “Другата България” не го е търсил. Според сайта на партията Христов е роден през 1955 г. в Перник, има полувисше. (24часа)

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.