2024-04-25

1 thought on “Наши кучи синове

  1. Стела,

    Ти си права. Един от първите закони на назначените ръководители от окупатора бе забраната да се търси образование и знание от ръководителите. Важното е да си “наш”. Това бе закрепено с изхвърлянето от унивреситеите на всеки, който би могъл да бъде знаещ и способен. Способния човек,бе пясък и враг в тяхната машина. И това продължи и продължава и в наши дни. Както някога учителите и професорите пишеха бележките в зависимост от това, кой на кого е дете, така и сега се пращат за образование децата на “нашите”. Така се създадв държавата крепена от поколението на “нашите”.

    Страхът от способните прокуди хиляди. И страхът, че те моагт да се върнат и като по способни да изместят “нашите”, запали огъня на омразата към тях.. Способните станаха избегалци, алчни предатели и какво ли не.

    И какъв е резултатът. Тъй като некадърните не знаят и не могат да доставят и да плащат, единствената възможност е да крадат. И държавата се крепи на кражбите на некадърните. Икономически закон, който управлява България. Иначв бихме могли да приличаме на Австрия, но не сме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *