2024-04-19

8 thoughts on “Георги Флеминг за храма „Св. Иван Рилски“ в Чикаго – част III

  1. Драги Райко, да, работя по поръчка. Представа си нямате колко пари съм спечелила от това. Но, като не ви харесва моята „поръчкова журналистика“, какво правите в този сайт, в чийто форум не за първи път си позволявате да ме обиждате? Станете вие, ако можете, един редактор на доброволни начала на подобно издание, ако намерите такова, защото то, ще си позволя да кажа, е наистина обществена медия, дайте от себе толкова, колкото аз съм го правила години наред по всякакви теми, касаещи и българската емиграция, и проблемите на хората в България, и ви пожелавам някой читател като вас да пише глупости по ваш адрес и да ви напада лично.

  2. Българска история. Хайде да се колим едни други. Много способни за това лъсват както винаги. Стига с това самоунищожение. Като чета тези редове, потискащо е да се мислим като българи.

  3. Госпожа Марияна,това,че работите доброволно не ви дава право да се произнасяте по въпроси от които нищо не разбирате.Журналистите в повечето случаи сте не „разследващи журналисти“, а торни бръмбари.В този случай пак е така – пишеш и говориш за неща и теми от които нямаш представа,но се напъваш да се правиш,че имаш.Може пък и поръчка да ти е…знае ли човек…? В държавата България няма обективна журналистика, асе търсят сензации за вдигане на тиражите.Ако си мислите,че хората не се сещат защо подгрявате тези стари манджи освен за да вдигнете посещаемостта на сайта ….Няма никакво значение какво пишете,защото то се повтаря все едно и също,само картинките попа ги сменя.
    Добри и поповете си имат лични отношения и Добри преиграва в желанието си да назначава и уволнява той свещениците.Изтипосал се до Левски все едно му е брат или пък е дал и цент за този паметник.Събира овации вместо истинския ,който има заслуга,но не парадира с това.
    Обърнете внимание на броя лайкове на тези статии.Никакви.На хората им омръзна ,а и заслугите за това положение в църквата са и на медиите,които си правеха пиар на гърба на нея.Нооооо….има си Господ!!!И те ще го почувстват все някога.

  4. За сведение на читателя Райко, който няма никакво уважение към един от редакторите на този сайт, който се прави на доброволни начала, в първата и втората част на статията на Флеминг могат да се намерят факсимилета от документи, свързани и с финансовите дела на църквата „Св. Иван Рилски“. Освен това днес излезе още една публикация по темата, като право на отговор на Добри Карабонев. За нея също редакторът на този сайт, към когото този читател няма никакво уважение, е отделил от времето си.

  5. Най – нормално е един имот да има ипотека – да се купи,да се отремонтира,да се подържа…и тн.Питай Петранка да ти го обясни.
    Човек си купи една пиклива панелка и това пак не става без дългове.Без дългове си купуват имоти само тези с откраднатите милиони, а за тази църква са събирани долар по долар.
    Отделен въпрос е,че по времето на предишния свещеник и ръководство се събираха достатъчно средства и тези дългове се покриваха – може да се провери в банката по дати.Сега това е невъзможно ,защото в църквата не ходи никой,защото никой не иска да си има нищо общо с луд и престъпен поп и престъпно обкръжение.
    А Марияна е смешна,дано се сети сама защо.

  6. Дълговете на тази църква към банката не са направени по времето на сегашния свещеник и сегашното църковно настоятелство. Каквито и да са междуличностните вражди и противопоставяния, за съжаление доста яростни, между различни сънародници, свързани с тази църква, тя може да бъде изгубена за българите в Чикаго не само заради тези лични вражди, а най-вече заради финансови причини. Но ако имаше повече истинска вяра, смирение, прошка, а не такива дълбоко нехристиянски отношения между хората, свързани с този храм, той едва ли щеше да стигне до това положение.

  7. ТОВА НЕЩО Е ПИСАНО ОТ ЛУДИЯ ПОП ДИМИТЪР НЕ Е ОТ ФЛЕМИНГ, ТОЙ Е ГЛУПАВ И НЕ МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ ТАКИВА СЛОЖНИ НЕЩА. А ПОПА СЕ Е ПОБЪРКАЛ ТОТАЛНО. РАЗГОНИ ХОРАТА ОТ ЦЪРКВАТА И СЕГА НЯМА ПРИХОДИ, НЕ СА ПЛАЩАЛИ ЗАЕМА 8 (ОСЕМ) МЕСЕЦА А ЛЪЖАТ ВЛАДИКАТА АЛЕКСАНДЪР ЧЕ ПЛАЩАТ ЗАЕМА. НО МАЛКОТО ПАРИ КОИТО СЕ СЪБИРАТ ПОПА СИ ГИ ВЗЕМА КАТО ЗАПЛАТА ИСКА ВИНАГИ ДА МУ СЕ ПЛАЩА В БРОИ А НЕ С ЧЕК КАКВИТО СА ЦЪРКОВНИТЕ ПРАВИЛА. ПРАВИ И ДУКОМЕНТНИ ИЗМАМИ, ЛЪЖЕ ЩАТСКИТЕ ВЛАСТИ ЧЕ НЕ ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА И ПОЛУЧАВА ЩАТСКИ ПОМОЩИ ! ?..

  8. Бях наел Боян Петров да ремоделира банята ми, уволних го в края на Август заради некачествена работа. Или по-скоро той се самоуволни когато му казах да не идва на работа за няколко дена, които ми бяха необходими за да обмисля как точно да го уволня. Доколкото го опознах, щабквартирата му е в Балканика. Много интересно е твърдението на г-н Флеминг, че Петров и сие са си внасяли твърдия алкохол в църквата, защото г-н Петров ми сподели възмущението си, че някои хора си внасяли алкохол в Балканика. Човекът има приоритети и принципи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *