Home » Авторски страници

Кольо Босия: Хванете се за вярата, честта и достойнството

2018.07.05 2 коментара

Протест в подкрепа на Николай Колев – Босия, проведен вчера пред сградата на Министерски съвет и после в подлеза до Президенството, събра стотина граждани, които стояха, въпреки лошото време, и изразяваха своята солидарност с Кольо Босия. Различни хора, дошли на протеста, се спираха да разговарят с него, да го поздравят, мнозина го прегръщаха. Босия бе подкрепен от майки на деца с увреждания, от членове на Инициативата „Правосъдие за всеки“, от други граждани.

„Вяра, чест, достойнство състрадие и солидарност“ – това са петте принципа, на които всеки може да се опре – каза Николай Колев – Босия в един от разговорите си с хората, дошли да го подкрепят. Пред сградата на МС имаше доста униформени полицаи, които наблюдаваха отстрани, а после влязоха в подлеза, след участниците в митинга, слезли там заради проливния дъжд.

Кольо Босия благодари на всички, дошли да го подкрепят, и ги помоли да не се отчайват, а да са решителни и силни. Да се хванат за вярата, за честта и достойнството. И да използват състраданието и солидарността, за да се създаде едно ново общество. „Без обществено мнение тия синковци никога няма да се съобразяват с нас – каза Босия. – Те разчитат, че ще ни разделят и ще ни владеят завинаги. Но нищо завинаги няма, освен глупостта. Затова, вземете се в ръце, не се отказвайте и – вярно, няма да е веднага, този процес е бавен и мъчителен – но трябва да го доведем докрай.“

Вихрен Михайлов, който бе един от първите, подкрепили Босия в неговия протест, и тръгна даже, носейки голям дървен кръст из улиците на София, с думите „истина“ и „отговорност“ върху него, каза по време на митинга: „Бачо Кольо, ако вземем и ние да си отидем, ще оставим тази хубава земя на негодници. Това е обидно към земята. Аз съм съгласен за духа и за всичко, но да не им оставяме тази хубава земя да я освинват.“

На митинга говориха и други участници, част от които казаха, че са готови да се включат в щафетна гладна стачка, а други споделиха вижданията си за това как да се развие по-нататък този общ протест, който продължава днес пред Народното събрание.

Видеозаписът от протеста е на Инициатива „Правосъдие за всеки“.

2 коментара »

  • Mariana said:

    „Надвечер имаше обявен митинг в моя подкрепа пред МС. Въпреки невероятно поройния дъжд, дойдоха около 100 човека, на които съм дълбоко благодарен за подкрепата, която ми оказаха и доверието към мен.
    Вечерта в къщи дойдоха мои приятели. С тях беше и един архиепископ, който направи нещо напълно неочаквано и потресаващо. Той прояви желание да ми измие краката, целуна ги и ме благослови.
    Просто нямам думи!“

    http://bosia.blog.bg/politika/2018/07/05/vchera-beshe-stranen-den.1615781

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.