Home » Авторски страници

Протестът на Гневните Боси: Караянчева, приемете Босия!

2018.07.11 Няма коментари

Вихрен Михайлов с дървения кръст, който носи от няколко дни, пред Министерски съвет, в началото на днешния Поход на Гневните Боси. Снимка: Скрийншот от видео на ТВ „България от еър“

Както бе обявено, днес пред сградата на Министерски съвет в София се събра и тръгна Походът на Гневните Боси.

Събралите се протестиращи граждани минаха през Министерството на транспорта, спряха се и пред Посолството на Австрия, която в момента председателства Съвета на ЕС, и стигнаха до Народното събрание, където беше натрупана символично купчина от стари обувки.

Парламентът беше ограден отдалеч от служители на реда, които не позволиха на протестиращите, както и в предишните дни на протести, да се доближат до сградата. Гражданите, които подкрепят Николай Колев – Босия в неговата гладна стачка и неговите искания, скандираха „Приемете Босия!“, „Живот за Босия!“ и „Оставка!“.

Протестиращ призова и лично председателката на парламента: „Г-жо Караянчева, призовавам Ви в качеството си на председател на Народното събрание да приемете Николай Колев – Босия!“. Но, както и в предишни дни на протести пред парламента, нито Караянчева изчезе, за да покани Николай Колев и да се срещне с него, нито някой друг депутат направи това, въпреки че всеки един депутат много лесно може да покани Босия в Народното събрание.

На днешния протест дойде и лекарски екип, който провери кръвното налягане и други показатели на гладуващия вече 29-ми ден, 67-годишен правозащитник и дисидент.

Видеозаписи на Ивайло Илиев от днешния протест на Гневните Боси:

––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Видеозапис от гостуване вчера на Николай Колев – Босия в предаването „Темите“ на ТВ „Европа“.

Босия гостува в това предаване под формата на „Право на отговор“, след гостуване на зам.-министъра на транспорта Ангел Попов. В предаването е засегната срещата между Николай Колев – Босия с министъра на транспорта Ивайло Московски, състояла се неотдавна, схемата за продажба на шофьорски книжки, корупцията в ИА „Автомобилна администрация“, многото писма и сигнали, изпращани от Босия до български и до европейски институции, твърденията на зам.-министър Попов по отношения на Босия.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.