2024-04-19

2 thoughts on “Екатерина Захариева на посещение в Македония

  1. Дали нашите южни съседи не знаят че в Морея (днешния Пелопонез) се е гоорело на българки език до края на 19-ти век, според известният композитор Стаматис Краунакис преди сто години на
    Север от град Ламия не се говорело на гръци а само на български. Също така френския автор на книгата „Воината се завръща“ Анри Пози Казва че, българското население е над 70%. геогравската област Македония.
    Известният германски иторик от 18-ти век Якоб Филип Фалмерайер търди че днешните така нареени „гърци“, нямат нищо общто с древните елини, тогава на каква основа днещните така нареени „гърци“ са си присвоили геогравкото име Mакедония за гръцко!!! ???.
    Защо нашите политически „мъже“ не смеят да се противопоставят на нахалните гръцки амбици за пълен монопол на името Македония като „гръцка земя“. Със сигурност още носят бремето на коммунистическата доктрина „да не дразним съседите“ и затова све още наричаме Пиринска Македония, Пирински край.
    Много жалко, така наречения“професор“ Божидар Димитров, при всеки свой коментар относно геогравската област Македония той с „професионална“ охота я определя като „гръцка замя“,

  2. Радан Кънев се чувства оптимистично.

    Има и хубави дни за политиката, дай Боже да са по-често.

    И решението на Борисов да откаже среща с Георге Иванов, и позицията на Радев, че „приветства усилията за евроатлантическа интеграция“ и „приема резултатите от преговорите за името“, заслужават одобрение.

    Днес България показа отговорни институции със стратегическо поведение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *