2024-03-29

2 thoughts on “Протест пред Съдебната палата с искане за оставка на главния прокурор

  1. Корупция има навсякъде. Прокуратурата успява да я удържи, поне до голяма степен в повечето страни. От това зависи стандарда за живота в всяка страна. В България прокуратурата храни и подържа корупцията. Нищо чудно, че прокуратурата помогна да се заеме мястото на най бедната страна в Европа. Нищо чудно, че прокуратурата с действието и бездействието си помогна, някои хора да мечтаят за „миналото“, колкото и лошо да беше, колкото и корупцията да се криеше.

  2. Коментар на Патрик Смитьойс във ФБ, в подкрепа на протеста пред Съдебната палата:

    „Аз ще се присединя към Georgi Borisov Georgiev. Протест в понеделник 9.00 пред Съдебната палата. Цацаров да си подаде оставка. Кратко и ясно. Не някаква обща алабала за съдебни реформи, за които никой не е разбрал точно какви са и как могат да бъдат постигнати, а една първа конкретна стъпка. Цацаров да си ходи.

    А тези, които са на волана на тази държава трябва да разберат, че работеща съдебна система е и в техен интерес. Сегашната диктатура няма да е вечна. Скоро тя ще рухне. Водата кипи. Знам го, защото всеки ден пътувам из страната и говоря с будните хора в обществото. Ако отнемеш на един цял народ всички възможности да търсят справедливост, в един момент ще гръмнат бушоните и саморазправа е единственото което им оставя. Отпуснете юздите малко. Не всеки бяга към терминал 2 със свита опашка. Има много борбени мъже и жени останали като Георги. Те никога няма да се предадат, колкото и да ги мачкате.

    Елате и вие в понеделник! Да не стана така, че отново обръщаме гръб на нашите герои и да позволим окупаторите тихичко да ги обесят.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *