2024-03-18

2 thoughts on “България приветства гласувания в Албания Закон за защита на националните малцинства

  1. Линкове към някои публикации в това издание за забравените българи в Гърция /не за новата емиграция там, а за българите коренни жители/:

    Паметници на насилниците над българите в Северозападна Гърция
    https://www.eurochicago.com/2015/11/iztritata-balgarska-pamet/

    Неизвестни страници от недалечното минало на българите в Гърция
    https://www.eurochicago.com/2015/11/neizvestni-stranitsi/

    „Родена във въздуха“ – документален филм за репресиите над българите в Северна Гърция
    https://www.eurochicago.com/2015/11/rodena-vav-vazduha/

  2. Много добре че сме се загрижили за нашите сънародници в Албания, в деиствителност те бяхя най забравените, но това никак не ознзчаеа сега да оставим в забрава останалите наши сънародници от останалата близка чужбина в цялостна забрава. Имам предвид за многоистрадалите наши сънародници от Егейска и Вардарска Македония, Источна и Западна Тракия, Северна Добриджа, Западнире Покрайнини, Банатските Българи за който нашия голям „патриотар и историк“ Божидар Димитров сега твърди че са били „чисти сърби“, че ние българите не сме претърпели никакви национални катастрофи и прочие глупости от устата на един наш образован и вещ „историк“. Съшо така разбирасе да не забравяме украйнските, молдовските, кримските и останалите милиони българи по целия свят.
    Разберете хора над нашия трудолюбив народ в продължение на век и половина е извършен нечуван класически ГЕНОЦИД, многократно по голям от еврейския и арменския взети заедно, неслучайно не отдавна по Солунската телевизия големия гръцки ломпозитор Стаматис Краунакис е заявил, цитирам: „В Северна Гърция говорят гръцки от 100 години. Преди това са говорели български. В районите над град Ламия не разбират гръцки“, коментира той. Растоянието между Атина и Ламия е околу 200 Км, питам се какво е станало с българите на север от от град Ламия???. Същите тези трагични методи на геноцид са извършени и от Сърбоя, Турция, Румъния и даже от Русия с „фабрикуването“на болното отроче на македонизма, последствие за което са избити хиляди и отродени милиони българи.
    БЪЛГАРИНО СЪБУДИСЕ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *