Home » Авторски страници, българи зад граница

Откриване на българската секция в библиотеката на Mt. Prospect

2017.09.12 Няма коментари

След успешното провеждане на Деня на България в Ботаническата градина (вж. тук), Генералното консулство има удоволствието да анонсира следващо събитие, имащо отношение към българската общност в региона. На 14 септември 2017 г. (четвъртък) от 18:00 ч. в обществената библиотека на Маунт Проспект ще бъде открита българска секция.

Нашите сънародници ще имат възможност да заемат книги на български език от съвременни и класически автори – български и световни заглавия. На церемонията по откриването ще присъства генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев, кметът на Маунт Проспект г-жа Арлийн Джурасек (Arlene Juracek), както и целият Борд на директорите на библиотеката в Маунт Проспект.

Генералното консулство на Р. България в Чикаго изразява специална благодарност на г-жа Даниела Вълканова, за нейната решителна роля в осъществяването на тази инциатива. Разчитаме и занапред на нейния ентусиазъм и гражданска позиция в разширяването на този проект.

Имаме желанието, намерението и амбицията да открием и други български секции в библиотеките на населените места, в които живеят българи.

Защото българското слово е вечно!

 

Екипът на ГК – Чикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.