Home » Авторски страници, българи зад граница

Беседа-диалог „Българският Дух по света“ в ARC Gallery

2017.05.16 Няма коментари

Untitled3

Скъпи сънародници,

И двамата с Йорданка Хаджийска, моята съратница, живяхме дълго време в чужбина – аз почти 20 години в САЩ, където преподавах в New York University, а тя беше 15 години музикант във Флоренция, Италия. Никак не ни е чужд емигрантския живот и проблемите му, но съдбата ни върна отново в Родината. Основахме Фондация „Български Център Просветление“, за да работим за Истината за нас, българите. Провеждаме срещи, лекционни цикли, пътуващи семинари из цяла Европа по знакови за нас българите места, срещаме се с наши сънародници в чужбина.

След редица срещи с българските общности в Лондон, Рим, Флоренция, Милано, Тулуза, Македония  и др. разбрахме, че българите са изправени пред един съществен проблем – националното самочувствие се гради на основата на познаване на историята ни, но на Истинската ни история, онази, която доказва, че българите сме коренното население на Балканите, че не сме някакви полудиви пришълци от степите на Азия, че не сме тюрки, че сме имали изключително древни познания и способности, които сме предавали на другите народи и сме ги обучавали; че не сме били безписмени, а напротив – имали сме няколко азбуки, които не сме заимствали нито от гърци, нито от други народи; Глаголицата ни е свещена, защото отразява Вселенските вибрации и затова се е използвала само за най-сакралните текстове, а за ежедневна употреба сме си имали Кирилицата; с редица наши Учения, сред които на първо място Богомилското, сме допринесли директно за възхода на Европа, а оттам и на света – Ренесанса и Реформацията, а с Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) даваме импулса и за навлизането ни в Новата Епоха на Водолея.

Invitation ARC web

За всичко това бихме искали да си поговорим с Вас, ще Ви запознаем с фактите, които открихме, за да не звучим високопарно, голословно и немотивирано. Бихме се радвали да чуем и Вашето мнение и въпроси, за да възродим заедно Българския Дух и да носим с достойнство и чест името Българин, където и да се намираме.

ПОКАНА

Очакваме Ви с нетърпение на 25-ти май (четвъртък)

Начало: 19 часа

Mясто: ARC Gallery& Educational Foundation

(2156 N Damen Ave, Chicago, IL 60647)

Камерна изложба (артистично изследване в процес на Богомиската Духовност и символи в Глаголицата и Кирилицата) на Антония Дуенде и Ралица Владимирова.

 

Заповядайте на 25-ти май (четвъртък),

Ралица Владимирова

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.