2024-04-26

17 thoughts on “Една „обикновена“ история

  1. Присъединяваме се към възмутените.

  2. Да за съжаление тези малоумни или по-грубо безмозъчни мекотели управници на БЪЛГАРИЯ отново се подиграха с нас и отново показаха че народа е само едно стадо овце,никой не чува нашият глас, писмо писахме и някой да ни отрази от БГ не много ясно те ни казват,че ние в чужбина сме били предатели и изменници на Родината абе……че какъвто съм цветущ в изказванията си по-добре да спра до тук.Г-н Стоилов е голям ЧОВЕК така че може би е по-добре така от колкото да се занимава с тези ПТИЦИФЕКАЛИЙ.

  3. Да за съжаление тези малоумни или по-грубо безмозъчни мекотели управници на БЪЛГАРИЯ отново се подиграха с нас и отново показаха че народа е само едно стадо овце,никой не чува нашият глас, писмо писахме и някой да ни отрази от БГ не много ясно те ни казват,че ние в чужбина сме били предатели и изменници на Родината абе……че какъвто съм цветущ в изказванията си по-добре да спра до тук.Г-н Стоилов е голям ЧОВЕК така че може би е по-добре така от колкото да се занимава с тези ПТИЦИФЕКАЛИЙ.

  4. Възмутена съм и ме боли от случилото се! Коментара е излишен!

  5. Как да очакваме разумно и осмислено решение от необразовани хора? От гладни хора? Очаквания високи, необосновани, драги приятели. От три месеца живея в България след 16 години в САЩ и познанството ми с Г-н Стоилов е основно покрай фестивал „Верея“, пътувайки от Калифорния всяка година. Г-н Стоилов е прекрасен човек – ерудиран, образован, усмихнат, вежлив, вечно търсещ как и с какво да помогне. Влиза в залата и слънцето огрява. Стана неудобен на малоумници, с чиито подобия България е тъпкана. На всяко ниво. Преди година друг прекрасен бивш консул на България – Г-н Пламен Георгиев напусна България, след като така ревниво и професионално я префстсвляваше.
    Ние с моят мъж и цялото ни семейство сме обратно в България да помагаме. Да приложим всичко, което научихме е САЩ. Има доста хора, с които се срещам всекидневно направили същото. Малко сме и не сме там, където решенията се взимат. Все още. Г-н Стоилов, не сте сам. Много сме.

  6. Вие, Станка, ако въобще така се казвате, явно не познавате Симеон Стоилов. И само се чудите за какво да се заядете.

  7. Моите впечатления от работата на г-н Стоилов силно се разминават с незадоволителната оценка, която разбирам, че е получил за дейността си. При всичките си неколкократни визити в Чикаго (напоследък свързани най-вече с мащабния български фестивал „Верея“), както и при последната среща на български състави от чужбина в Стара Загора (август, 2016), винаги съм наблюдавала отношение на човек, който приема високата си позиция като служба в името на просперитета на общността.

  8. Ne razbirame I nie! Blagodarim na
    Consul General Simeon Stoilov I negovoto semeistvo za vechnata podkrepa na Spring festival & Ensemble Balkanski Igri / Balkanske Igre!

  9. Поредното доказателство за безумието и антилогиката на българското „държавническо“ мислене и поведение.
    Наистина е срамно – пред лицето на България и нейните граждани, но и пред лицето на света това, което се случва. Оценката за г-н Симеон Стоилов – като представител на Българската държава и като личност е диаметрално противоположна от дадената му от МВнР, в частност от управляващите там служители. И срамът не е за нас, хората, имали щастието да се докоснат до дипломатическите и човешки качества на Генералния консул на РБългария в Чикаго през отминалите пет години. Срамът е за тези, допуснали да се случи всичко това – да бъде “изхвърлен“ от системата на МВнР точно такъв човек. Явно те са имунизирани и лишени от подобно чувство. Явно в нашата държава такива чувства са отживелица.
    Каквото и да се случва обаче, никой не може да изличи делата. А „по делата ще ги познаете…“, нали? Г-н Симеон Стоилов остава сред българската общност в Чикаго като единствения засега „наш“ Генерален консул, неподправено „наш“, истински, всеотдаен, усмихнат, отзивчив, отворен към всяка нужда на сънародниците си, без значение какви са те. И делата му са неизброими. И винаги подчинени на мисълта за имиджа на България и на българите.
    Изразена по най-краткия начин с думи, оценката, която даде българската общност в Чикаго на Симеон Стоилов е: ОБИЧ и ДОВЕРИЕ!
    Липсваш ни. И понеже те познаваме, сме сигурни, че ще успееш да бъдеш винаги Човека, когото познаваме!

  10. Друго четем в СV-то: 16 години работа в мениджмънт и маркетинг, продажби, търговия, застраховане, внос-износ, борд на директори, търговски представител…

  11. Това, че в профила му в Линдекин още стои длъжността, която е изпълнявал, нищо не значи.

  12. Е-е-х, Българийо! Всички ние, които сме далеч от теб и милеем да се завърнем при теб… Надали ще го направим! Не, докато такива като Лашев и Митов показват с действията или бездействията си колко (без)отговорно те ръководят, Българийо.
    Точно Човеци като Стоилов са ти нужни!
    И дано да ги намерим по-скоро, че да те поверим в техните ръце, Родино! Едва тогава ще приберем старите си кости, защото не искаме да ги оставяме в странство…
    Симеон Стоилов, Човекът, Приятелят на цялата българска общност не само в Чикаго – бъди жив и здрав! Благодарни сме ти, че ни показа какъв трябва да бъде държавният служител! Че беше с нас, до нас, сред нас през последните пет години. А с теб и твоето прекрасно семейство. Децата израснаха сред нас, в количката с бибероните, до късни доби, на концерти, седянки, тържества, при минусови температури присъстваха и те на тържественото издигане на флага ти, Българийо… Плаче ми си…

  13. За съжаление в това министерство назначениета и кадруването са най-ужасни. Пример, посредния случай в Кипър с „откраднато дете от дипломат“, за което се разтръбяха вестниците. Жена от данъчното, човек на някого направена Консул! А тя се оказала и лабилна!

    За Раковски Лашев бих споменал, че назначаването му за посланик в Западна държава не само е унижение за България, а й фактът, че е ченге, без което системата не може, показва, колко всички са подобни на него! Гарван на гарвана….

    Едно голямо браво на г-н Стоилов.

  14. Присъединявам се към възмутените!И питам:Кога МвНР ще изгони кадрите на ДС,които са работили в полза на СССР?В изгонването на Симеон подозирам тяхна намеса.

  15. Прочитайки това,едва ли не, щях да падна! Как е възможно?!Най-кадърният,най-добрият,най-обичаният ген. консул в консулски окръг Чикаго,през цялото време от откриването на консулството до наши дни,изведнъж се оказва извън системата на Външно министерство.Абе,хора!Вие от Външно нормални ли сте?! Абе,г-н Митов! Знаете ли,че ген.консул Стоилов не е отказал нито една,дори лична среща на стотици българи в Чикаго,нуждаещи се от помощта и съвета му? Без грам възгордяване,надувки,присъстващ на всички родолюбиви мероприятия на многохилядната българска диаспора в Чикаго и консулски окръг? Знаете ли,че българите в Чикаго по между си, го наричаха „Добрият кмет на нашенци в българско Чикаго.“? Изхвърляйки го от системата,вие се лишавате от един дипломат,какъвто рядко бихте намерили в лицето на какъвто и да било друг човек с неговите качества на дипломат,в най добрият смисъл на думата.Не знам какви „кусури“ сте му намерили за да го изхвърлите,но това е груба грешка спрямо човек,чиито качества в работата му са безспорни.

  16. Потресен съм от разказа, но не и учуден. Симеон, мога да си позволя да го нарека така, е уникален кадър за Посолствата и Конслуслтвата в чужбина – отдаден на работата си, знаещ, можещ и родолюбив.

    Естествено – наказан от шантовото МнР, което какви ли простотии не сътвори през последните 15-20 години – все под вещото ръководство на видни некадърници и натегачи.

    И аз нямах и представа, че е изхвърлен от системата. Кадърността винаги се наказва в МВнР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *