2024-04-20

4 thoughts on “Особености на българския парт-идиотизъм или болката на Жорката

  1. Авторът на този текст Ивайло Зартов не е фамозен. Той е един човек, жертва на корумпираната българска съдебна система, в която могат да осъдят някого, само защото той е имал силни врагове, имащи връзки или давление над прокурори и съдии. Човек, на когото години наред вече несправедливо е отнета физическата свобода, и който се опитва с подобни памфлети, които пише, да накараха хората да се замислят и възпротивят срещу язвите в днешното българско общество и държава.

    Нечистотата, господине, не е във формата, тя е в съдържанието. И жълти текстове не са тези, в които могат да се срещат и цинични изрази, жълти са онези текстове, публикации, предавания, които се ровят в личния на живот на хората, търсят се пикантни истории за това кой с кого спал, кой си бил сменил гаджето или се появил примерно по боксерки на терасата, на коя фолк певачка й се виждат всичко под поличката и пр. Жълти са и онези страници на уж иначе сериозни издания, в които се кипрят снимки на голи девойки, които при това понякога сами си изпращат снимките, за да им ги отпечатат в съответния нали уж иначе сериозен вестник. Жълти по същността си са и сума ти тв формати, в които воайорството и клюкарщината са на показ и за пример.

  2. Драга Мариана, Опитах се да ви отговоря за комлексите на тоталитаризма свързани с текста на фамозния Ивайло Зартов, и намерих за най подходящо да цитирам думите на Иван Панчев за последиците на тоталтаризма в съвремена България.
    Цитирам:
    „Тоталитарната система се разпадна, тя не изчезна. Тя се разпадна на множество парчета под формата на структури и общоприети заблуди. Ние живеем в руините на тоталитаризма, не в строежа на демокрацията. До тогава докато не осъзнаем този факт, винаги ще съществува опасността от тези отломки незабелязано да бъде съшит един Франкенщайн“

    Иван Панчев

    А колкото за достоверноста на заглавието „Най простият народ в света“ може да бъде и художествена измислица, но за сужеление това е самата истина и много достоверна.
    Също така аз съм потресвен от вулгарния и циничен език на Г-н Зартев, Такъв език е подобаващ за най долния жълт печат и не ви прави чест да пуликувате такива долни изрази.

    С уважение.
    Възрожденеца

  3. Драги анонимни читателю, никакъв англичанин не ни е определял като най-простия народ. Текстът, който споменавате, бе публикуван преди време в сайта Невероятно.инфо, където изрично е посочено, че всички публикувани там текстове са художествена измислица. Но се намериха доста други сайтове, които препубликува въпросния текст, озаглавен „Няма по-просто народ от българския“, без да споменават, че това е художествена измислица. Никакъв англичанин няма, текстът е писан от българин, талантлив в това да прави мисловни провокации.

    Впрочем, не знам с какви комплекси от тоталитаризма свързвате публикувания тук текст на Ивайло Зартов. Това е текст за днешното време, не за предишното.

  4. Kомплексите от тоталитаризма още за дълго време ще витаят в мозъците на мхого наши сънародници, не така случайно един англичанин ни определи като най простия народ в света, а може би да има право, няма никъде държава като нашата, един е против всички и всияки са против един, няма как да бъде иначе: прост народ, бедна държава! Жалко, много жалко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *