2024-03-28

3 thoughts on “Възможна ли е директна демокрация в България? Нов политически проект

  1. Г-н Ради Чухлев,
    Говоренето ангро не е нищо повече от желание да се опропасти всичко ново и чисто, което се опитва да промени съществуващата досега система.
    Нашето начинание няма нищо общо със старите партии. Дори структурата ни и начина на избиране на кандидати са коренно различни, именно защото е порочно всичко, правено от партиите досега.
    Първо се запознайте с идеите ни, с начина ни на построяване на организацията и после дайте мнение по темата.
    Ако обаче пишете този коментар, само за да си рекламирате групата във Фейсбук, това пък говори за вероятни други цели, но не и за обединение и истинска промяна.
    Права е дамата от по-горния коментар – всичко останало води до анархия.
    Но, все пак, погледнете платформата и устава ни, преди да давате оценки. Така правят интелигентните хора.

  2. Разбирам, че понеже в България се създадоха твърде много партии в последните 25 години, и поради това, че партиите, които се въртят в управлението, възпроизвеждайки едно и също статукво, много граждани са придобили изначално недоверие към идеята за партията като форма на политическо сдружаване и действие въобще. Но първо човек трябва да се запознае все пак с това за какво става дума в конкретния случай, да се опита да разбере важната разлика между пряка и представителна демокрация, да си даде сметка също така, че има принципно различни политически идеи, които не целят възпроизвеждането на партокрация и олигархично управление, и тогава да лепи етикети на общо основание. А иначе, ако въобще няма партии и политици, това се нарича анархия.

  3. Създаването на всяка нова партия цели прикриване на престъпленията на старите партии! Партийното общество е вече минало! То не отговаря на етичните ценности на съвременния човек!
    „БЕЗ партии и политици“ е група във Фейсбук, която се разраства с 2000 членове на ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *